Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Σύλληψη 39χρονης για απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικών στη Φυλακή Τρικάλων


Συνελήφθησαν στα Τρίκαλα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων, μία Ελληνίδα ηλικίας 39 ετών και δύο Έλληνες, ηλικίας 36 και 32 ετών αντίστοιχα, για απόπειρα και ηθική αυτουργία εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών εντός των Φυλακών.

Ειδικότερα, η 39χρονη κατά τον χρόνο του επισκεπτηρίου, επιχείρησε να εισαγάγει ποσότητα ηρωίνης συνολικού μικτού βάρους 32 γραμμαρίων.

Η ναρκωτική ουσία, που προορίζονταν για τους δύο Έλληνες δράστες, κρατούμενοι των φυλακών, ήταν επιμελώς κρυμμένη εσωτερικά της ραφής ενός παντελονιού και μιας βερμούδας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων και σε βάρος τους ασκήθηκαν οι, κατά περίπτωση, ποινικές διώξεις απόπειρας εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στην 39χρονη και ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στους κρατούμενους. 


ΠΗΓΗ:trikalanews.gr

"Δείχνουν" τους Βιλανάκιδες




Σε έγκλειστο μέλος της Τσιγγάνικης οικογένειας των Βιλανάκιδωναποδίδεται η μεγάλη ιδέα, κρατούμενοι να σκάψουν τούνελ στην Γ΄ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού. Οι Βιλανάκιδες είναι η πιο πλούσια οικογένεια Τσιγγάνων της Λάρισας, που έγινε γνωστή από την 5.000 σελίδων δικογραφία που συνέταξε ο Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ Βασίλης Χαλάτσης, αποκαλύπτοντας το μεγαλύτερο κύκλωμα τοκογλυφίας.
 O τότε Διοικητής Ασφαλείας Λάρισας, σήμερα έχει προαχθεί σε Υποστράτηγο και είναι Αστυνομικός Επιθεωρητής Θεσσαλίας. Τότε στα σχέδια των τοκογλύφων είχε δρομολογηθεί και η δολοφονία του, με βόμβα που σκόπευαν να τοποθετήσουν στο ΙΧ του ακέραιου αστυνομικού.


ΠΗΓΗ:crimesonair.blogspot.com

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Αλβανοί κρατούμενοι έσκαψαν τούνελ εννέα μέτρων για να αποδράσουν από τον Κορυδαλλό!




-Έσκαβαν με καλέμια σφυριά και βαριοπούλα
-Είχαν ακόμη και μπαλαντέζα στη σήραγγα
- Έγιναν αντιληπτοί μετά τον έλεγχο και συνελήφθησαν
- Διαβάστε το μυθηστορηματικό σχέδιο απόδρασης
- Το τούνελ θα είχε συνολικά μήκος είκοσι εννέα μέτρων

Ναυάγησε η προσπάθεια τριών Αλβανών κρατουμένων στον Κορυδαλλό να αποδράσουν μέσω τούνελ καθώς έγιναν αντιληπτοί από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.


Οι τρεις άνδρες κρατούνται στην Γ' πτέρυγα των φυλακών και θα πρέπει να έσκαβαν εδώ και καιρό με καλέμια, σφυριά, και βαριοπούλα για να φτιάξουν το τούνελ μήκους 9 μέτρων το οποίο φώτιζαν τις νύχτες που δούλευαν με μπαλαντέζα.
Το σχέδιο τους θα τους οδηγούσε από το κελί τους στα γήπεδα του Δήμου Κορυδαλλού και από εκεί στην ελευθερία.Σύμφωνα με πληροφορίες ήθελαν ακόμα να σκάψουν 9 μέτρα για να φτάσουν στην έξοδο.

Κάτω από τη μύτη των αρχών δούλεψαν μεθοδικά ωστόσο η προσπάθειά τους απέτυχε και συνελήφθησαν εκ νέου, με ακόμη μία κατηγορία. Έγιναν αντιληπτοί χθες το βραδυ κατά τη διάρκεια ελέγχου που έκαναν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

ΠΩΣ ΕΔΡΑΣΑΝ ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ

Όπως αποκάλυψε στο Νewsit o πρόεδρος των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, Αντώνης Αραβαντινός "σύμφωνα με την πρώτη πληρορόρηση που έχω οι κρατούμενοι έσκαψαν και άνοιξαν μια τρύπα στο πάτωμα του κελιού. Από εκεί έπεσαν στο υπόγειο του κτιρίου. Εκεί συγκεκριμένα υπάρχει μια παλιά, άδεια αποθήκη, στο δωμάτιο το από κάτω δηλαδή. Σημασία έχει πως έσπασαν μια πλάκα 30 πόντων περίπου, μπετόν και μωσαϊκό και βγήκαν στην αποθήκη. Από εκεί έσκαψαν πάλι στη φάσα στο μπετόν της αποθήκης, βγήκαν στο χώμα και συνέχισαν να σκάβουν εκεί. Αυτό πρέπει να τους πήρε πολύ καιρό βέβαια και θεωρώ πως ήταν ακρως αισιόδοξο το σχέδιο να βγουν από εκεί ποτέ καθώς θα επεφταν σε βράχο. Ήδη είχαν σκάψει 9 μέτρα αλλά ήθελαν άλλα 20 μέτρα για να βγουν στην πίσω πλευρά. Και που θα έβγαιναν; Στο δρόμο; Δίπλα από εκει υπαρχει διμοιρία των ΜΑΤ, γι΄αυτό λέω πως ηταν αισιόδοξο το σχέδιο".

ΜΕ ΚΑΛΕΜΙΑ, ΣΦΥΡΙΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΕΣ ΕΣΚΑΒΑΝ ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ

Οι πρώτες πληροφορίες σύμφωνα με τον κύριο Αραβαντινό είναι πως οι κρατούμενοι "έσκαβαν με καλέμια, σφυριά, μικρές βαριοπούλες δηλαδή και είχαν ακόμη και μια μπαλαντέζα μαζί τους. Θα γίνει εκ των πραγμάτων έρευνα είτε διοικητική είτε προκαταρκτική καθώς είναι ένα ζητούμενο πως βρέθηκαν αυτά στα χέρια των κρατουμένων".

ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΣΩΦΡΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Ο κύριος Αραβαντινός λέει πως πια μετα τους περιορισμούς του μεσοπρόθεσμου η κατάσταση στις φυλακές είναι εκρηκτική λόγω των ελλείψεων προσωπικού. Όπως χαρακτηριστικά λέει " 10 θα φεύγουν, 1 θα διορίζεται, παρότι οι φυλακές είναι χώρος ασφάλειας δεν τον εντάξανε στις υπηρεσίες ασφαλείας και θα έχουμε σοβαρότατο πρόβλημα. Το ακόμα πιο σοβαρό πρόβλημα είναι ότι μιλάμε για ζητήματα που αγνοούν και αυτοί που έπρεπε να γνωρίζουν. Δεν μπορείτε να φαναστείτε τι ακριβώς φιλοξενούμε στις ελληνικές φυλακές. Πια αποφασισμένους, πιο επικίνδυνους ανθρώπους, άνθρωποι που θεωρούν τη ζωή συγκρίσιμο μέγεθος, άνθρωποι που θα κάνουν τα παντα γιατί δεν έχουν να χάσουν τίποτα. Και αυτό δεν είναι ευκολα αντιμετωπίσημο ξέρετε".





ΠΗΓΗ:newsit.gr

Εκπυρσοκρότησε το όπλο στη σκοπιά



Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Λάρισας, ένας 39χρονος υπάλληλος της εξωτερικής φρουράς των φυλακών Χαλκίδας. Ο άτυχος άνδρας τραυματίστηκε εν ώρα υπηρεσίας, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, όταν το υπηρεσιακό του όπλο φέρεται να εκπυρσοκρότησε τραυματίζοντάς τον στον πνεύμονα και την καρδιά.

Τα περιστατικό καταγράφηκε, σύμφωνα με το evianews, στις 3.20 τα ξημερώματα της Δευτέρας. Στο σημείο έσπευσε μονάδα με γιατρό του ΕΚΑΒ αλλά και γερανοφόρο όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να βοηθήσει τον 39χρονο. 



ΠΗΓΗ:zougla.gr

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Αδεια απ’τη φυλακή θέλει ο Μεταξάκης... Είχε πνίξει τα τρία παιδιά του στον Αλμυρό το 1999



Του Θάνου Περβολαράκη

Να κυκλοφορήσει και πάλι ελεύθερος έστω και για λίγες ημέρες, μακριά από τα κάγκελα της φυλακής και να επιστρέψει ενδεχομένως στην Κρήτη επιχειρεί τους τελευταίους μήνες ο άνθρωπος που έκανε το πανελλήνιο να παγώσει όταν το Σεπτέμβριο του 1999 έπνιξε τα τρία παιδιά του στον Αλμυρό ποταμό.

Ο παιδοκτόνος Γιώργος Μεταξάκης ο οποίος κρατείται στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού από την πρώτη σχεδόν στιγμή που συνελήφθη για τον πνιγμό των τριών παιδιών του στον Αλμυρό ποταμό, έχει υποβάλει αιτήσεις προκειμένου να του χορηγηθεί οχταήμερη άδεια.

Απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες της «Π» αναφέρουν ότι η τελευταία αίτηση για να γίνει δεκτό το αίτημά του και να πάρει την άδεια των οχτώ ημερών που ο νόμος προβλέπει, άσχετα με το παρελθόν του αιτούντα, έγινε πριν από περίπου δύο μήνες.

Πληροφορίες από εργαζομένους στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού σημειώνουν ότι ο Μεταξάκης υπέβαλε το τελευταίο σχετικό αίτημα στις 22 Ιουνίου, όμως αυτό απορρίφθηκε από το συμβούλιο του ιδρύματος που είναι υπεύθυνο για τις άδειες των κρατουμένων.

Και δεν είναι η πρώτη φορά που προσπάθησε να πείσει τα μέλη του συμβουλίου να του χορηγήσουν άδεια. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης τονίζουν ότι πρόκειται για το δεύτερο ή το τρίτο αίτημα που έχει καταθέσει τον τελευταίο χρόνο, αφού πληροί τυπικά τα προσόντα που απαιτούνται από το νόμο (να έχει εκτίσει οχτώ χρόνια και να μην έχει τιμωρηθεί πειθαρχικά) , περιμένοντας ότι κάποια στιγμή το αίτημά του θα γίνει αποδεκτό κι εκείνος θα βρεθεί εκτός του ψυχιατρείου.

Η πληροφορία που είχαμε είναι γνωστή ακόμη και σε κρατουμένους σωφρονιστικών καταστημάτων της Κρήτης, οι οποίοι διατηρούν σχέσεις με εγκλείστους στο ψυχιατρείο, όπου ο Μεταξάκης εκτίει την ποινή τρις φορές ισόβια που του έχει επιβληθεί για ένα από τα χειρότερα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί ποτέ στο νησί.

O ίδιος πάντως φέρεται να μην επιθυμεί στην παρούσα φάση τουλάχιστον, να ασκήσει το δικαίωμα της προσφυγής στο συμβούλιο πλημμελειοδικών της περιοχής του, από τη στιγμή που τα αιτήματά για την άδεια του δεν έχουν γίνει δεκτά και να διεκδικήσει την άδεια που επιθυμεί διακαώς να πάρει, όπως αναφέρεται από εργαζομένους στο ψυχιατρείο.

Δικαιούται ωστόσο να καταθέτει το σχετικό αίτημα κάθε δύο μήνες και το συμβούλιο του ψυχιατρείου που αποτελείται από τη διευθύντρια του ιδρύματος, τον εισαγγελέα των φυλακών Κορυδαλλού και την κοινωνική λειτουργό είναι το αρμόδιο όργανο για να αποφασίζει κάθε φορά

Σε περίπτωση που το αίτημα του γίνει αποδεκτό στο μέλλον δεν αποκλείεται να του επιβληθεί ο όρος από το συμβούλιο εάν το κρίνει σκόπιμο να μην επιστρέψει στην Κρήτη κατά το διάστημα της οχταήμερης άδειάς του για ευνόητους λόγους .

Υπάλληλοι στο ψυχιατρείο μας είπαν ότι η συμπεριφορά του όλα αυτά τα χρόνια που κρατείται εκεί είναι υποδειγματική, δεν έχε δημιουργήσει ποτέ κανένα πρόβλημα και δεν έχει τιμωρηθεί πειθαρχικά. «Ίσως το κάνει επειδή αποσκοπεί στο να πάρει την άδεια των οχτώ ημερών και γι αυτό το λόγο δε δημιουργεί επεισόδια, όχι γιατί πιστεύουμε ότι έχει καλό χαρακτήρα» μας είπε χαρακτηριστικά εργαζόμενος στο ψυχιατρείο.

Ο Μεταξάκης εργάζεται στα μαγειρεία ως μάγειρας, ενώ το κελί όπου κρατείται το μοιράζεται με έναν ακόμη κρατούμενο ο οποίος έχει διαπράξει το ίδιο αδίκημα.

Η τελευταία φορά που βρέθηκε στην Κρήτη ήταν το Μάρτιο του 2001 , οπότε δικαζόταν για την απαγωγή των τεσσάρων παιδιών του, στις 13 Ιουνίου 1999, τρεις μήνες πριν πνίξει τα τρία από αυτά στον Αλμυρό ποταμό. Ο παιδοκτόνος στο εφετείο που είχε γίνει το Δεκέμβριο του 2006 για τον πνιγμό των παιδιών του δεν είχε παραστεί. Τότε στην έδρα ανέβηκαν μόνο οι τακτικοί δικαστές και παρουσία του συνηγόρου πολιτικής αγωγής απέρριψαν την έφεση. Είχε προηγουμένως στείλει επιστολή που ανέφερε ότι δεν επιθυμούσε να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό.

Η φρικτή δολοφονία των τριών ανήλικων αγοριών από τον ίδιο τους τον πατέρα είχε γίνει το απόγευμα της 20ης Σεπτεμβρίου 1999. Εκείνη τη μέρα πήρε με το αυτοκίνητο του την 12χρονη κόρη του, το Γιάννη 10 ετών, το Nικόλα 4 ετών και το δίχρονο αβάπτιστο αδελφάκι τους για να πάνε βόλτα και κατέληξαν στον Aλμυρό ποταμό. Aφού έδεσε το κορίτσι στο λεβιέ των ταχυτήτων, οδήγησε τα αγόρια στην όχθη και τα πέταξε ,το ένα μετά το άλλο στα ορμητικά νερά. Στη συνέχεια, μπήκε στο αυτοκίνητο και κατευθύνθηκε με την κόρη του στην περιοχή του Mοχού, όπου την εγκατέλειψε. Ο Μεταξάκης, που στο μεταξύ είχε κόψει τα γένια του για να αλλάξει παρουσιαστικό, συνελήφθη την επόμενη ημέρα ενώ προσπαθούσε να διαφύγει στα λασιθιώτικα βουνά και αρχικά απέδωσε τον θάνατο των παιδιών του σε ατύχημα.



ΠΗΓΗ:patris.gr

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Φυλακή Αλικαρνασσού: “Κόκκινος συναγερμός” από πληροφορίες για σχέδιο αποδράσεων!



“Κόκκινος συναγερμός” στη φυλακή της Αλικαρνασσού μετά την πληροφορία από την κρατική ασφάλεια ότι επίκειται απόδραση! Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ ενημέρωσαν προχθές τη διεύθυνση του σωφρονιστικού καταστήματος ότι σχεδιάζει απόδραση ένας κρατούμενος το όνομα του οποίου ξεκινάει από Β. Είναι η πρώτη φορά που στην κλειστή φυλακή της Νέας Αλικαρνασσού δίδεται μία πληροφορία η οποία αναφέρεται σε συγκεκριμένο κρατούμενο 


ΠΗΓΗ:patris.gr

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Διχάζει το δημοτικό συμβούλιο Μεγαλόπολης η δημιουργία φυλακών



Η δημιουργία νέου καταστήματος κράτησης στην περιφέρεια του δήμου Μεγαλόπολης διχάζει το δημοτικό συμβούλιο και προκαλεί διάσπαση στη συνοχή της πλειοψηφούσας παράταξης.

Κατά τη χθεσινοβραδινή, θυελλώδη και πολύωρη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, κατά την οποία σημειώθηκαν αρκετές διακοπές προκειμένου να επιτευχθεί σύγκλιση απόψεων, υπήρξε αδιέξοδο.

Παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων συμφωνεί στη δημιουργία φυλακών στη Μεγαλόπολη, ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεται από τις παρατάξεις και κυρίως η άρνηση ομάδας πέντε δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας που διαφοροποιήθηκαν από τη θέση του δημάρχου Παναγιώτη Μπούρα και κατέθεσαν αρνητική πρόταση, προκαλεί το αδιέξοδο.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σπύρος Τσιριγώτης έκανε λόγο για συνεδρίαση-παρωδία και είπε ότι η πρότασή του για δημοψήφισμα την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου, που έγινε αποδεκτή από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, απορρίφθηκε από το δήμαρχο ως ανεφάρμοστη επειδή δεν έχει εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα παρά το γεγονός ότι προβλέπεται δημοψήφισμα στο νόμο του Καλλικράτη.

Σε κάποιο σημείο φάνηκε ότι θα βρεθεί λύση στο αδιέξοδο, αφού διεκόπη η συνεδρίαση και οι επικεφαλής των παρατάξεων συμφώνησαν σε πρόταση του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Φουσέκη, επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, που προέβλεπε την έκδοση ψηφίσματος υπέρ της δημιουργίας φυλακών και συγκρότηση επιτροπής διεκδίκησης. Όταν όμως ο δήμαρχος μετέφερε την πρόταση αυτή στην παράταξή του, τα μέλη της δεν συμφώνησαν κι έτσι κατατέθηκαν τρεις προτάσεις σε ψηφοφορία.

Η πρώτη πρόταση του δημάρχου υπέρ της δημιουργίας φυλακών έλαβε 11 ψήφους και απορρίφθηκε, αφού οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ισχυρίστηκαν ότι δεν μπορεί να ψηφίσουν πρόταση που το ένα τρίτο της παράταξης της πλειοψηφίας απορρίπτει.

Η δεύτερη πρόταση Φουσέκη, που προήλθε από τη συνεννόηση των παρατάξεων κατά τη διαβούλευση των επικεφαλής στη διακοπή της συνεδρίασης, απορρίφθηκε και αυτή με 10 ψήφους και η τρίτη πρόταση της ομάδας των 5 διαφωνούντων από την παράταξη του δημάρχου είχε κι αυτή απόλυες κατά την ψηφοφορία κι έλαβε 4 ψήφους.

Ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Παναγιώτης Μπούρας με δηλώσεις του σήμερα το πρωί στο δημοτικό ραδιόφωνο Τρίπολης, ανέφερε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα συνοχής της παράταξής του και πως η διαφοροποίηση των συμβούλων του είναι περιστασιακή και μόνο για το θέμα των φυλακών.

Πρόσθεσε ότι τις ερχόμενες ημέρες το θέμα θα έρθει και πάλι στο δημοτικό συμβούλιο με την ίδια πρόταση από μέρους του, υπέρ της δημιουργίας φυλακών και ξεκινά διάλογο και εντός της παρατάξεώς του και με τις άλλες παρατάξεις για να επιτευχθεί σύγκλιση απόψεων.



ΠΗΓΗ:zougla.gr

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Φυλακές και κρατούμενοι...Σε 60% ανέρχονται οι αλλοδαποί κρατούμενοι και το νούμερο αναμένεται να εκτοξευτεί στο 70%.



Η επίσημη δυσοίωνη πρόβλεψη είναι ότι το 2020 ο πληθυσμός των κρατουμένων θα έχει εκτοξευθεί στους 16.000.
Και οι αλλοδαποί που θα έχουν καταδικαστικές αποφάσεις θα ανέρχονται σε ποσοστό άνω του 70%.
 Η αλλαγή των ποιοτικών χαρακτηριστικών του έγκλειστου πληθυσμού, στον οποίο πλέον ανήκουν σκληροί ποινικοί κατάδικοι του οργανωμένου εγκλήματος, αλλοδαποί που υπερβαίνουν το 60% του συνόλου των κρατουμένων.. (με τους Αλβανούς να έχουν την μερίδα του λέοντος με πάνω από 60% των αλλοδαπών κρατουμένων) και παραβάτες του νόμου για ναρκωτικά (χρήστες, βαποράκια, έμποροι), που αγγίζουν.... το 40%, αλλά και η εκτεταμένη διαφθορά, τα ναρκωτικά, οι τραγικές συνθήκες διαβίωσης (κελιά με μικρή ή και καθόλου πρόσβαση σε φυσικό φως, ανεπαρκή εξαερισμό, ελλιπή καθαριότητα ειδικά στους χώρους υγιεινής, έλλειψη ειδών υγιεινής, κρεβατιών και κουβερτών, φυλακές χωρίς προαύλιο χώρο), το ελλιπές προσωπικό, οι εξευτελισμοί και ταπεινώσεις που δέχονται οι κρατούμενοι και το μεγάλο πρόβλημα του συνωστισμού, συνθέτουν ένα εκρηκτικό μίγμα.

Τα συγκριτικά στοιχεία δείχνουν ότι οι ελληνικές φυλακές έχουν υπερπληρότητα, που αγγίζει το 127%, με τη Γαλλία στη δεύτερη θέση (120%) και το Βέλγιο να ακολουθεί (119%). *

Μετατροπή ποινών σε κοινωφελή εργασία και ψαλίδι στις ποινές για τους χρήστες.



Σήμερα στις ελληνικές φυλακές κρατούνται περίπου 12.100 φυλακισμένοι, ενώ η δυναμικότητά τους είναι 9.100. Επί του συνόλου των κρατουμένων το (60%) είναι αλλοδαποί. Επιπλέον, δεν υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα στους υποδίκους και τους καταδίκους.

Η κατάσταση στις Φυλακές Κορυδαλλού.
Στις πτέρυγες υπάρχει υπερπληθυσμός και οι συνθήκες υγιεινής είναι κακές, με εκατοντάδες κατσαρίδες και ζωύφια κάτω από στρώματα.  Υπάρχουν κρατούμενοι οι οποίοι ήταν υπόδικοι και κρατούνταν για έως και 18 μήνες, οι οποίοι, όπως και πολλοί άλλοι, εκφράζουν μία έντονη εντύπωση αυθαιρεσίας. Το ποσοστό υποδίκων είναι πολύ υψηλό, ανερχόμενο σε 41% σε εθνικό επίπεδο. Στον τομέα όπου κρατούνται ομοφυλόφιλοι και διαφυλικά άτομα, οι κρατούμενοι δεν έχουν πρόσβαση στην αυλή εδώ και δύο χρόνια και συνεπώς παραμένουν μέσα σε βρώμικα κελιά και σε έναν διάδρομο, μονίμως σε απαράδεκτες συνθήκες.
Ενα άλλο μέτρο που θα συμβάλει στην αποσυμφόρηση των φυλακών είναι και η νομοθετική διάταξη που προωθείται για την κατηγορία των αλλοδαπών κρατουμένων  που έχουν καταδικαστεί για παράνομη είσοδο στη χώρα, έχουν πάρει αναστολή και έχει διαταχθεί η απέλασή τους αλλά κρατούνται στη φυλακή διότι δεν έχουν να πληρώσουν τα δικαστικά έξοδα ή τις χρηματικές ποινές που τους έχουν επιβληθεί. Αποτέλεσμα είναι να επιβαρύνεται το σωφρονιστικό σύστημα με ανθρώπους που δεν έχουν λόγο να είναι εντός φυλακών. Σε συνεργασία με τον Συνήγορο του Πολίτη και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το υπουργείο Δικαιοσύνης φαίνεται να καταλήγει στη λύση να προβλεφθεί στον νόμο 3386/2005 για τους αλλοδαπούς, ότι σε αυτές τις περιπτώσεις απαγορεύεται η επιβολή δικαστικών εξόδων και χρηματικών ποινών, γεγονός που σημαίνει ότι θα αφήνονται ελεύθεροι.



ΠΗΓΗ:eglimatikotita.gr

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Άγνωστοι προσπάθησαν να περάσουν ηρωίνη στις φυλακές Αλικαρνασσού



Ποσότητα ναρκωτικών που επιχείρησαν να περάσουν άγνωστοι στις φυλακές Αλικαρνασσού απέτρεψαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Εξωτερικός φρουρός των φυλακών διαπίστωσε χθες το μεσημέρι ότι άγνωστος άνδρας, συνεπιβάτης σε μηχανή μεγάλου κυβισμού, προσπάθησε να πετάξει εντός των φυλακών μια νάιλον συσκευασία.

Η συσκευασία περιείχε ποσότητα ηρωίνης βάρους 67,9 γραμμαρίων.

Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου.



ΠΗΓΗ:Zougla.gr

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Στο ψυχιατρικό ο δράστης του Ηρακλείου


Ο 43χρονος που το βράδυ της Τρίτης σκότωσε με μαχαίρι την 48χρονη Ελένη Πανταγάκη, και τραυμάτισε το σύζυγο της, διοικητή του ΤΑΕ Μεσαράς, οδηγήθηκε σήμερα στην ανακρίτρια χωρίς δικηγόρο καθώς κανένας δεν αναλαμβάνει την υπεράσπισή του.

Στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι δεν θυμόταν τίποτα από το περιστατικό και ότι είχε πέσει θύμα τροχαίου ατυχήματος.

Στην συνέχεια οδηγήθηκε προσωρινά στην ψυχιατρική πτέρυγα των φυλακών του Κορυδαλλού.



ΠΗΓΗ:zougla.gr

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Βρέθηκε λύση για την αποσυμφόρηση των φυλακών...



Οι αρχές της Βενεζουέλας σκοπεύουν να αποφυλακίσουν περισσότερους από 2.000 κρατούμενους προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες στα σωφρονιστικά ιδρύματα, όπως ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας είναι αντιμέτωπο με μεγάλη κρίση καθώς σχεδόν 50.000 κρατούμενοι στοιβάζονται σε πεπαλαιωμένα κτίρια χωρητικότητας μόλις 13.000 ατόμων, σύμφωνα με οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το πρόβλημα τράβηξε την προσοχή της διεθνούς κοινής γνώμης τον Ιούνιο, όταν χιλιάδες στρατιώτες κινητοποιήθηκαν για να καταστείλουν τις αιματηρές ταραχές σε μία από τις φυλακές.

Σύμφωνα με το πρακτορείο AVN το πρόγραμμα θα αφορά μόνο όσους εκτίουν ποινές φυλάκισης κάτω των 5 ετών και έχουν επιδείξει καλή συμπεριφορά. Θα προσμετρηθούν επίσης παράγοντες όπως το είδος του αδικήματος και οι επιπτώσεις του στην κοινωνία.

«Αυτοί οι 2.000 είναι πολίτες που βρίσκονται εκτός των φυλακών και επιστρέφουν στις κανονικές ζωές τους. Μην πιστέψετε πως όποιος το ζητήσει θα αφεθεί ελεύθερος. Όχι, θα υπάρξει κάποια μελέτη», είπε η επικεφαλής του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Λουίζα Μοράλες. «Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι όσοι αποφυλακίζονται υπό αυτούς τους όρους έχουν τη δυνατότητα να επανενταχθούν στην κοινωνία», πρόσθεσε.



Πηγη:Zougla.gr

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Άγριος ξυλοδαρμός αλλοδαπών στις Φυλακές Τρικάλων



Σοβαρό επεισόδιο, υπήρξε σήμερα λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι στις Φυλακές Τρικάλων, όταν αλλοδαπός κρατούμενος, επιτέθηκε και χτύπησε με αγριότητα κρατούμενο του Σωφρονιστικού Καταστήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalanews.gr, το επεισόδιο ξεκίνησε στον χώρο που αυλίζονται οι κρατούμενοι και στην συνέχεια ήρθαν στα χέρια μέσα στο κελί.
Ο 30χρονος Αιγυπτιακής καταγωγής κρατούμενος επιτέθηκε με σφοδρότητα, προκαλώντας στον 35χρονο Λιβανέζο σοβαρά τραύματα με γροθιές και κλωτσιές στο πρόσωπο αλλά και σε όλο το σώμα του.
Οι Σωφρονιστικοί υπάλληλοι, επενέβησαν και μετέφεραν σε άσχημη κατάσταση τον κρατούμενο στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, όπου οι γιατροί, διέγνωσαν ότι πρέπει να μεταφερθεί λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.



ΠΗΓΗ:eglimatikotita.gr