Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Κρατούμενος στις φυλακές Τρικάλων σχεδίαζε απόδραση με ...Ελικόπτερο !



Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που μεγαλοκρατούμενος των Τρικάλων μεταφερόταν εν κρυπτώ και ξημερώματα στις φυλακές της Θεσσαλονίκης σύμφωνα με το «Βήμα». Η μεταγωγή είχε αποφασιστεί προκειμένου να χειρουργηθεί στο μάτι ο κρατούμενος.
Καθώς ο ασθενής ήταν επικεφαλής συμμορίας
που έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη, κρίθηκε τελευταία στιγμή από τις Αρχές ότι η εγχείρηση δεν έπρεπε να γίνει σε νοσοκομείο κοντά στη φυλακή, καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι σχεδιαζόταν απόδραση με ελικόπτερο.
Έτσι μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ο γιατρός που τον χειρούργησε επέμενε ότι η επέμβαση θα μπορούσε να γίνει και οκτώ χρόνια μετά! Και όμως ο μεγαλοκρατούμενος είχε εξασφαλίσει γνωμάτευση ότι το περιστατικό ήταν επείγον... Ο ίδιος φαίνεται ότι εμπλέκεται τώρα στην υπόθεση του κυκλώματος στις φυλακές Τρικάλων που μοίραζε χάπια και άλλες ναρκωτικές ουσίες στο σχολείο των φυλακών.
Στη δικογραφία αναφέρεται ότι είχε μπει στις φυλακές μικρό περίστροφο που προοριζόταν μάλλον για τον αρχηγό στα Τρίκαλα αλλά τελικά τους πρόλαβαν.
Η αποκάλυψη του κυκλώματος στις φυλακές των Τρικάλων και όσα περιστατικά συνδέονται με τη δράση του και αναφέρονται στη δικογραφία είναι μόνο μερικά από τα εκατοντάδες που συμβαίνουν καθημερινά στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας. «Όλα μπορούν να μπουν στις φυλακές» μας είπε έντιμος σωφρονιστικός υπάλληλος και μας περιέγραψε πώς σε φυλακή της Πελοποννήσου άλλη βάρδια εισάγει τα ναρκωτικά, άλλη τα κινητά και άλλη τα απαγορευμένα...
Εδώ και περίπου έναν χρόνο οι πληροφορίες που έφθασαν στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στις άλλες αρμόδιες αρχές περιέγραφαν με τα μελανότερα χρώματα τα περιστατικά παρανομίας σε όλες τις φυλακές, που στεγάζουν περίπου 12.200 κρατουμένους... Αποφασίστηκε η άρση του απορρήτου για κρατουμένους και ύποπτους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και το πρώτο λαβράκι πιάστηκε στα Τρίκαλα.
Έφοδος τα ξημερώματα
Ήταν το περασμένο Σάββατο ξημερώματα και με την αλλαγή της βάρδιας έγινε έφοδος στο αυτοκίνητο του σωφρονιστικού υπαλλήλου Α. Π. Ερεύνησαν το αυτοκίνητό του και βρήκαν υπνωτικά χάπια, ποσότητα χασίς και τέσσερα βιβλιάρια τραπέζης που έβγαλαν αργότερα λαβράκι. Όχι ότι ήταν έκπληξη για τους αστυνομικούς, αφού ο υπάλληλος μιλούσε πολύ στο τηλέφωνο και οι συνομιλίες ακόμη και με συγγενείς κρατουμένων ήταν αποκαλυπτικές. Ο υπάλληλος έκλεινε ραντεβού με τους κρατουμένους που έπαιρναν άδειες και τους κερνούσε καφέ στην πλατεία της Καρδίτσας, από όπου καταγόταν. Μιλούσε και μέσω Skype σε Ιnternet cafe για να μην αποκαλυφθεί.
Με τη συνεργασία της ερωτευμένης με κρατούμενο δασκάλας μοίραζε τα ναρκωτικά στις φυλακές, ενώ είχε εισπράξει από συγγενείς κρατουμένων 160.000 ευρώ λειτουργώντας και ως βαποράκι εμπόρων ναρκωτικών. Προφυλακίστηκε και του ασκήθηκε δίωξη για συμμετοχή σε συμμορία και εισαγωγή και κατοχή ναρκωτικών σε σωφρονιστικό κατάστημα. Μαζί του διώκονται και 27 κρατούμενοι αλλά και άλλοι 39 συγγενείς τους. Οι κατηγορούμενοι είναι συνολικά 67!Μεταξύ τους είναι προφυλακισμένη και δασκάλα η οποία δίδασκε και στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας των φυλακών. Η συγκεκριμένη ήταν ερωτευμένη με αλβανό κρατούμενο, καταδικασμένο για ναρκωτικά, επίσης κατηγορούμενο σήμερα, και μοίραζε ναρκωτικές ουσίες στο σχολείο που, αντί για χώρος δεύτερης ευκαιρίας, ήταν κέντρο διανομής ναρκωτικών.
Για την ιστορία, πάντως, την αρχική καταγγελία για την υπόθεση έκανε έντιμος υπάλληλος...


ΠΗΓΗ:eglimatikotita.gr

NA ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ... ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ




Επιτέλους και κάποιοι που θυμηθήκανε τους ηρωικούς Έλληνες Σωφρονιστικούς.Ελάχιστοι στον άριθμο να δίνουν μάχες καθημερινά ενάντια σε χιλιάδες  (αλλοδαπούς κυρίους) κακοποιούς.Χαρακτηριστικά στον Κορυδαλλό λίγες δεκάδες (άοπλων κατ' ουσίαν) δεσμοφυλάκων αντιμετωπίζουν 2.300 φυλακισμένους πολλές φορές σε μάχες σώμα με σώμα. Κι ενώ όλα τα άλλα κόμματα, όταν επισκέπτονται τα καταστήματα κράτησης, ενδιαφέρονται μόνο για τη διαβίωση των κρατουμένων, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κ.Λαγός Ιωάννης προχώρησε σε επερώτηση για τις συνθήκες εργασίας των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων. Παρατηρήστε ότι για τους φύλακες ερωτά ο κ.Λαγός, για τους κρατουμένους απαντά ο υφυπουργός!!Δείτε ειδικά την ανταπάντηση του Λαγού στο 08:25.


ΠΗΓΗ:stoxos.gr

Προφυλακίστηκαν η "αριστερή" δασκάλα και ο σωφρονιστικός υπάλληλος που γέμισαν ναρκωτικά τις φυλακές Τρικάλων



Προφυλακιστέοι κρίθηκαν ύστερα από απολογία στην ανακρίτρια Τρικάλων ο Καρδιτσιώτης σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Τρικάλων Α.Π. και η Τρικαλινή δασκάλα Λ.Σ. (είναι μέλος αριστερού κόμματος) που δίδασκε στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας που λειτουργεί εντός της Φυλακής. Ο πρώτος συνελήφθη τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, όταν με την αλλαγή της βάρδιας έγινε έφοδος στο αυτοκίνητό του όπου βρέθηκαν υπνωτικά χάπια, ποσότητα χασίς και τέσσερα βιβλιάρια τραπέζης που έβγαλαν αργότερα λαβράκι.
Η δασκάλα κατηγορείται ότι εκμεταλλευόμενη τη θέση της μετέφερε ποσότητες ναρκωτικών σε κρατουμένους που παρακολουθούσαν μαθήματα στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας όπου δίδασκε. Οι απολογίες των υπολοίπων κατηγορουμένων, που σημειωτέον είναι ήδη κρατούμενοι στις φυλακές των Τρικάλων για άλλα αδικήματα, αναμένεται να ολοκληρωθούν σήμερα. Μέχρι στιγμής από τους 21 κατηγορούμενους έχουν κριθεί προφυλακιστέοι τουλάχιστον οι 16.


ΠΗΓΗ:eglimatikotita.gr

Μία σακούλα γεμάτη ναρκωτικά και SIM κινητών στις φυλακές!



Ο άγνωστος άνδρας εμφανίστηκε, το απόγευμα του Σαββάτου, στην κεντρική πύλη των φυλακών Κορυδαλλού και παρέδωσε μία μαύρη σακούλα αναφέροντας ότι προορίζεται για δύο κρατούμενους Κατά την διάρκεια ελέγχου του περιεχομένου της σακούλας από σωφρονιστικό υπάλληλο, ο άνδρας αποχώρησε αιφνιδιαστικά και διέφυγε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Εντός της σακούλας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-Επτά αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν -180,1- γραμμάρια κάνναβη, -274- γραμμάρια ηρωίνη και -2,9- γραμμάρια κοκαΐνη.

-Τριάντα πέντε κάρτες SIM διαφόρων εταιρειών.

-Πέντε κινητά τηλέφωνα.

-Ένας μίνι ηλεκτρονικός υπολογιστής.

-Δύο hands-free.

Όπως προέκυψε από την έρευνα που διενεργήθηκε από το Τ.Α. Κορυδαλλού, ο δράστης ο οποίος αναζητείται, είναι πρώην έγκλειστος των φυλακών, ενώ σε βάρος των δύο κρατουμένων οι οποίοι θα παραλάμβαναν την σακούλα, σχηματίστηκε δικογραφία.

Προανάκριση διενεργείται από το Τ.Α.Κορυδαλλού.


ΠΗΓΗ:newsnow.gr

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

O Σύριζα δεν άκουσε για την ''δασκάλα'' των φυλακών Τρικάλων; ...Γιατί συντρόφια ;



Συριζαία η ''δασκάλα'' αλλά και στέλεχος του Σύριζα ο σύζυγός οπότε... δεν άκουσα δεν είδα ...
Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υπόθεση των κυκλωμάτων στις φυλακές Τρικάλων εξαπολύει σήμερα η ...
εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»
μέσα από τη στήλη του Γιώργου Παπαχρήστου.
Συγκεκριμένα ο γνωστός δημοσιογράφος αναφέρει:
Σιωπή για τις φυλακές Τρικάλων
Και μια και το έφερε η κουβέντα για τις ευαισθησίες του ΣΥΡΙΖΑ, έψαξα αλλά δεν βρήκα ανακοίνωση με την οποία να καταγγέλλεται το βρωμερό κύκλωμα των φυλακών Τρικάλων – αυτό που προωθούσε ναρκωτικά σωρηδόν στις φυλακές. Γιατί άραγε;
Δεν ενδιαφέρει το κόμμα της χαράς αυτή η υπόθεση, η οποία συντάραξε το πανελλήνιο και αποδεικνύει ότι τα συγκεκριμένα κυκλώματα δεν έχουν ούτε χρώμα ούτε κόμμα; Εκτός πια κι αν η ηχηρή σιωπή έχει να κάνει με την εμπλοκή στην υπόθεση αυτή, σε πρωταγωνιστικό ρόλο μάλιστα, για να είμαι ειλικρινής, κοινωνικής λειτουργού η οποία κινείται στον χώρο. Ο δε σύζυγός της είναι σημαντικό στέλεχος του κόμματος στα Τρίκαλα. Το γνωρίζει όλη η πόλη. Λοιπόν; Θα δούμε καμιά τέτοια ανακοίνωση-καταγγελία;


ΠΗΓΗ:eglimatikotita.gr

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

ΑΓΡΙΕΣ ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΟΜΟΚΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΒΑΝΩΝ... ΚΑΜΙΑ 60ΡΙΑ ΟΙ ΣΥΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ, ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ, ΕΝΑΣ ΣΟΒΑΡΑ



Τέσσερις τραυματίες στο νοσοκομείο Λαμίας, εκ των οποίων ένας σοβαρά... Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε χθες η πτέρυγα των φυλακών Δομοκού, όπου κρατούνται οι Αλβανοί. Περισσότερα από 60 άτομα συνεπλάκησαν μεταξύ τους με αποτέλεσμα 4 από τους κρατούμενους να διακομιστούν στο νοσοκομείο Λαμίας. Ο ένας μάλιστα από τους τραυματίες, ο οποίος είχε χτυπηθεί από αιχμηρό αντικείμενο, έπρεπε να μεταφερθεί στην Αθήνα, αλλά δεν υπήρχε φρουρά για να τον συνοδεύσει. Η διακομιδή καθυστέρησε αρκετές ώρες και τελικά έγινε μετά από παρέμβαση του Εισαγγελέα, ο οποίος ενημερώθηκε από τον διοικητή του νοσοκομείου. 


ΠΗΓΗ:stoxos.gr

Συνελήφθη ο εγκέφαλος της μαφίας των φυλακών



Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης σε Θεσσαλονίκη- Λάρισα και Τρικάλα, συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος για εισαγωγή ναρκωτικών στις φυλακές Τρικάλων.

Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε από τον Μάιο του 2011 μετά από πληροφορίες που διέθετε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Μετά από μήνες προέκυψε ότι ο 45χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος, ο εγκέφαλος του κυκλώματος, καθώς και άλλοι εργαζόμενοι στη φυλακή Τρικάλων, δέχονταν παραγγελίες από κρατούμενους και έβαζαν στη φυλακή ναρκωτικά!

Αστυνομικές δυνάμεις από Θεσσαλονίκη και Λάρισα, παρουσία εισαγγελέα, πραγματοποίησαν έφοδο στις φυλακές τα ξημερώματα και ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο του 45χρονου σωφρονιστικού υπαλλήλου, που εκείνη την ώρα έμπαινε στη φυλακή για να πιάσει βάρδια. Πάνω του βρέθηκαν 35 γραμμάρια χασίς και 173 ναρκωτικά χάπια. 

Μέχρι στιγμής, για την υπόθεση κατηγορούνται 29 άτομα, ενώ έχουν γίνει 16 συλλήψεις. Οι 11 από τους συλληφθέντες είναι έγκλειστοι των φυλακών που έδιναν εντολή για την εισαγωγή των ναρκωτικών. Εκτός φυλακής έχουν συλληφθεί 5 άτομα, ανάμεσα στα οποία ο σωφρονιστικός αλλά και η δασκάλα της φυλακής, που επίσης είχε εισάγει ναρκωτικά στην εγκατάσταση. 

Οι έρευνες συνεχίζονται.


ΠΗΓΗ:zougla.gr

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Απέδρασε η Σέρβα μπασκετμπολίστρια που ήταν μέλος της συμμορίας "ροζ πανθήρες" που χτυπούσε κοσμηματοπωλεία!!!



Η Όλια Κρίκοβιτσς πρώην μπασκετμπολίστρια, απέδρασε νωρίς το απόγευμα από τις φυλακές Κορυδαλλού!

Η γυναίκα, από τη Σερβία βρισκόταν μέσα για κλοπές (σ.σ. ήταν μέλος της συμμορίας "ροζ πανθήρες" που χτυπούσε κοσμηματοπωλεία).

Η κρατούμενη εργαζόταν το τελευταίο διάστημα στο διοικητήριο και ένας δικός της άνθρωπος της έφερνε σε τακτά χρονικά διαστήματα μπογιές. Έτσι συνέβη και σήμερα, ο συνεργός της έφτασε στον Κορυδαλλό και μπήκε στο διοικητήριο ουσιαστικά χωρίς έλεγχο.

Η πρώην μπασκετμπολίστρια χτύπησε τη σωφρονιστική υπάλληλο, της αφαίρεσε τα κλειδιά και μαζί με τον συνεργό της βγήκαν από την κύρια πόρτα των φυλακών. Η σωφρονιστική υπάλληλος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο των φυλακών.


ΠΗΓΗ:eglimatikotita.gr

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ ΣΕ ΦΥΛΑΚΗ... ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΥΣ




Τραυματίστηκαν δέκα άτομα στις φυλακές Διαβατών

Συμπλοκή με δέκα τραυματίες σημειώθηκε το πρωί στην αυλή των φυλακών Διαβατών στη Θεσσαλονίκη.

Για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο Έλληνες κρατούμενοι πιάστηκαν στα χέρια με Αλβανούς και χρειάστηκε η επέμβαση των σωφρονιστικών υπαλλήλων για να επανέλθει η ηρεμία στην αυλή των φυλακών.

Στη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν ελαφρά έξι Αλβανοί και τέσσερις Έλληνες.

ΠΗΓΗ:stoxos.gr

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές της Νιγρίτας



Δύο κρατούμενοι επιχείρησαν να αποδράσουν τα ξημερώματα από τις φυλακές Νιγρίτας.

Όπως έγινε γνωστό, οι δύο δράστες αφού κατάφεραν να κόψουν τα σιδερένια κάγκελα από το παράθυρο του κελιού τους, έσπασαν το τζάμι και χρησιμοποιώντας τα σεντόνια τους ως σκοινί και τα κομμένα κάγκελα ως γάντζους, κατέβηκαν στο προαύλιο των φυλακών. 

Ωστόσο, έγιναν αντιληπτοί από σκοπό της εξωτερικής φρουράς του σωφρονιστικού καταστήματος, που για να τους σταματήσει πυροβόλησε προειδοποιητικά στον αέρα.

Οι δύο δράστες οδηγήθηκαν σε άλλα κελιά, ενώ προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Νιγρίτας, καθώς διερευνάται εάν οι κρατούμενοι είχαν συνεργούς.


ΠΗΓΗ:zougla.gr