Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

60 γραμ. ηρωίνη μέσα σε…κάλτσα στις φυλακές Τρικάλων



Συναγερμός στις Φυλακές Τρικάλων,εξαιτίας της απόδρασης του Αλβανού κρατουμένου.
Υπήρξε αφορμή η απόδραση αυτή και στους έλεγχους που ακολούθησαν εντοπίστηκε μια κάλτσα κρεμασμένη στον τοίχο του προαύλιο χώρου των φυλακών με ποσότητα ηρωίνης περίπου 60 γραμμαρίων

ΠΗΓΗ:eglimatikotita.gr

ΚΟΥΦΑΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΦΑΙΡΕΣ Ο ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΕ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟ ΔΡΑΠΕΤΗ...!!! ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ...



Στο νοσοκομείο Τρικάλων νοσηλεύεται με πρόβλημα ακοής ο πατέρας 2 παιδιών φρουρός των φυλακών, καθώς οι σφαίρες πέρασαν ξυστά από τον κρόταφο του κατά την απόδραση του Αλβανού κρατουμένου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalaola.gr, μετά το συμβάν της απόδρασης του Αλβανού κρατουμένου, με την βοήθεια των τεσσάρων συνεργών του, με κινηματογραφικό τρόπο, από το νοσοκομείο Τρικάλων χθες βράδυ, πυροβολώντας με καλάσνικοφ, ο ένας εκ των εξωτερικών φρουρών των φυλακών Τρικάλων, νοσηλεύεται στην κλινική ΩΡΛ του νοσοκομείου Καρδίτσας, καθώς ο πυροβολισμός που δέχθηκε εξ' επαφής (δίπλα από τον κρόταφο), από συνεργό της απόδρασης, δημιούργησε πρόβλημα στην ακοή του.

Ο φρουρός που είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, έδωσε σήμερα το πρωί κατάθεση στην ασφάλεια Καρδίτσας. Οι άλλοι τρεις φρουροί και οι τρεις της ομάδας ΔΙΑΣ, αφού έδωσαν τις καταθέσεις τους στην ασφάλεια Τρικάλων, αναχώρησαν για τα σπίτια τους

ΠΗΓΗ:stoxos.gr

Η κινηματογραφική απόδραση κρατουμένου από το Νοσοκομείο Τρικάλων με καλάσνικοφ και πυροβολισμούς (βίντεο)


Συγκλονιστικές οι λεπτομέρειες της κινηματογραφικής απόδρασης Αλβανού κρατουμένου, που έγινε σήμερα το βράδυ από το Νοσοκομείο Τρικάλων. Λίγη ώρα μετά το συμβάν, το trikalaola.gr πραγματοποίησε επιτόπιο ρεπορτάζ που θα διαβάστε και θα δείτε στο βίντεο.
Πως έγινε όλο το σκηνικό...
Στις 7:20 η κλούβα με τους τρεις εξωτερικούς φρουρούς, τον οδηγό και τον Αλβανό κρατούμενο, έφτασε στο Νοσοκομείο Τρικάλων. Ο κρατούμενος είχε επικαλεστεί πως έχει επείγον πρόβλημα με το πόδι του και είχε ζητήσει να εξεταστεί από γιατρό.
Συγρόνως η εξωτερική φρουρά είχε ζητήσει κάλυψη-ενίσχυση από...
τους άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ  και τρεις άνδρες με δύο μηχανές από την ομάδα ΔΙΑΣ συνόδευσαν την κλούβα μέχρι το Νοσοκομείο από την πλευρά των εκτάκτων περιστατικών.
Όμως, οι τέσσερις συνεργοί δράστες της απόδρασης, περίμεναν έξω από την κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου, ο ένας από αυτούς, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, καθόταν και έπινε καφέ. Μόλις ο κρατούμενος με τους άνδρες της εξωτερικής φρουράς μπήκαν στα ΤΕΠ (τμήμα εκτάκτων περιστατικών) του χειρουργικού, ο ένας από τους τέσσερις, κάθισε έξω από την πόρτα και οι άλλοι 3 μπήκαν μέσα, αιφνιδιάζοντας τους άνδρες της εξωτερικής φρουράς των φυλακών, προτάσσοντας τα όπλα, ρίχνοντάς τους στο πάτωμα, χτυπώντας τους συγχρόνως και τους απέσπασαν τα όπλα.
Από τον έναν μάλιστα εκ των τριών φρουρών, πριν τον αποσπάσουν το όπλο από την θήκη, τον πυροβόλησαν κοντά από τον κρόταφο και η σφαίρα πέρασε το διαχωριστικό του εξαταστηρίου των ΤΕΠ και καρφώθηκε στον τοίχο. Χωρίς να χάσουν χρόνο οι τέσσερις συνεργοί, πήραν μαζί τους τον κρατούμενο και βγήκαν ξανά από την κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου.
Αν έβγαιναν από την είσοδο των ΤΕΠ, θα αντάλλασσαν πυροβολισμοί με την ομάδα ΔΙΑΣ που είχαν βγάλει τα όπλα μετά τον πυροβολισμό . Εκείνη τη στιγμή βρισκόταν πολύς κόσμος στα ΤΕΠ, ασθενείς, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Μάλιστα όταν οι νοσηλεύτριες θέλησαν να μπουν στο χειρουργικό, χωρίς να καταλάβουν τι συμβαίνει, ο συνεργός που ήταν έξω από την πόρτα, τις έβρισε προτάσσοντας το καλάσνικοφ, λέγοντάς της «φύγετε γαμώ την Π……..α σας». Φυσικά όλοι οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό και οι ασθενείς βγήκαν έξω έντρομοι.
Οι τρεις από τους συνεργούς κρατούσαν καλάσνικοφ και ο τέταρτος δεν είχε όπλο. Βγαίνοντας από την κεντρική είσοδο, πυροβολούσαν στον αέρα για εκφοβισμό και μετά επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν.
Αμέσως η ομάδα ΔΙΑΣ πήγε από την άλλη πλευρά αλλά δεν τους πρόλαβαν. Φορούσαν καπελάκια όλοι τους, ο ένας μαύρη μπλούζα και ένας άλλος ένα γκρι γιλέκο. Φεύγοντας οι συνεργοί της απόδρασης, πέταξαν στην είσοδο του νοσοκομείου τα περίστροφα που είχαν αποσπάσει από τους φρουρούς.
Στην κάμερα του trikalaola.gr μίλησε ο Πρόεδρος της Εξωτερικής Φρουράς των Φυλακών Τρικάλων κ. Μπάμπης Βασταρούχας. 
Δείτε το σχετικό βίντεο.


ΠΗΓΗ:trikalaola.gr

Απελευθέρωσαν κρατούμενο πυροβολώντας με καλάσνικοφ μέσα από το Νοσοκομείο Τρικάλων


Απελευθέρωσαν κρατούμενο πυροβολώντας με καλάσνικοφ μέσα από το Νοσοκομείο Τρικάλων
Σκηνές τρόμου έζησαν οι εργαζόμενοι και οι συνοδοί εξωτερικοί φύλακες φυλακών απόψε στο Νοσοκομείο Τρικάλων.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του trikalaola.gr ένας βαρυποινίτης, κρατούμενος των φυλακών Τρικάλων, επικαλέστηκε λόγους υγείας (ότι χτύπησε στο πόδι του) και ζήτησε να πάει για ιατρικές εξετάσεις στο Νοσοκομείο Τρικάλων, μετά τις 7 η ώρα απόψε.
Εκεί στα έκτακτα περιστατικά του Νοσοκομείου Τρικάλων, τον περίμεναν...
τρία άτομα με καλάσνικοφ (όπως εικάζεται ήταν Αλβανικής καταγωγής), πυροβολώντας για εκφοβισμό μέσα στα ΤΕΠ και κατάφεραν να τον αποσπάσουν από τη συνοδεία της εξωτερικής φρουράς των φυλακών Τρικάλων.
Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.
Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη των τριών ατόμων και του κρατουμένου

ΠΗΓΗ:trikalaola.gr

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Το 'σκασε από τις φυλακές Αλικαρνασσού και έκανε την αιματηρή ληστεία στο σταθμό του μετρό "Συγγρού-Φιξ"!


Δραπέτης των φυλακών Αλικαρνασσού είναι ο συλληφθείς για την αιματηρή ένοπλη ληστεία χθες στις 14.00, σε κατάστημα... ανταλλαγής συναλλάγματος, στο σταθμό του μετρό "Συγγρού-Φιξ".

 Ο δράστης της αιματηρής ένοπλης ληστείας είχε φύγει με άδεια και δε γύρισε ποτέ. Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ., πρόκειται για 37χρονο Ελληνα, ο οποίος εξέτιε ποινή κάθειρξης δώδεκα ετών και τριών μηνών για ληστείες. Ο κρατούμενος παραβίασε τακτική άδεια που είχε λάβει και δεν επέστρεψε στο κατάστημα κράτησης.

 Ο συλληφθείς έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του εισήλθε στο ανταλλακτήριο και αφού ακινητοποίησε με την απειλή όπλου την υπάλληλο, αφαίρεσε από το ταμείο το χρηματικό ποσό των 4.500 ευρώ, πυροβολώντας μία φορά για εκφοβισμό χωρίς να τραυματίσει κάποιον. Την ίδια ώρα έξω από το σταθμό του Μετρό «Συγγρού-Φιξ», τον περίμενε συνεργός του με κλεμμένη μοτοσικλέτα. Κατά την έξοδό του από το σταθμό του μετρό, ο 37χρονος πυροβόλησε δύο φορές ακόμη για εκφοβισμό, χωρίς να τραυματίσει κάποιον, στη συνέχεια όμως καταδιώχθηκε από πολίτες οι οποίοι κατάφεραν τελικά να τον ακινητοποιήσουν, παρά το γεγονός ότι ο δράστης πυροβόλησε και τραυμάτισε ελαφρά στα χέρια έναν ηλικιωμένο 71 ετών και ένα αλλοδαπό υπήκοο Μπαγκλαντές, 31 ετών. Οι τραυματίες, καθώς και ο δράστης που τραυματίσθηκε ελαφρά από πτώση του στο οδόστρωμα μεταφέρθηκαν σε Νοσοκομείο.

Ο 37χρονος αναμένετο να οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ενώ ο συνεργός του καταζητείται.

ΠΗΓΗ:eglimatikotita.gr

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Υπεξαίρεσαν 18.500 ευρώ από κρατούμενους της φυλακής Γρεβενών



Μια περίεργη υπόθεση, που αφορά υπεξαίρεση 18.500 ευρώ, τα οποία ανήκαν στους κρατούμενους των φυλακών Φελίου Γρεβενών, ερευνά το ΣΔΟΕ.
Το ποσό αυτό βρισκόταν στο ταμείο των φυλακών και κύριος υπεύθυνος ήταν ο λογιστής του σωφρονιστικού καταστήματος, ο οποίος συγκεντρώνει τις υποψίες των αρμοδίων και τις τελευταίες μέρες τυγχάνει να είναι άφαντος.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται στις αρχές του τρέχοντος έτους, όταν ο διευθυντής της φυλακής και ο διαχειριστής έκαναν έλεγχο στο ταμείο. Βρέθηκαν κάποια στοιχεία που έδειχναν ότι κάτι περίεργο συνέβαινε με τα χρήματα, ωστόσο δεν ήταν αρκετά, με τη διεύθυνση να κάνει αναφορά στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο με τη σειρά του ανέθεσε το θέμα στο ΣΔΟΕ.

Κλιμάκιο του πήγε στις φυλακές και μετά από εξονυχιστικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι όντως υπάρχει έλλειμμα και μάλιστα αγγίζει τα 18.500 ευρώ. Να σημειωθεί ότι τα χρήματα αυτά είναι των κρατουμένων, οι οποίοι τα παραδίδουν για φύλαξη, παίρνοντας όσα τους χρειάζονται για τα ατομικά τους έξοδα.

Οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί σε τρία πρόσωπα. Στον λογιστή, ο οποίος έχει ως δια μαγείας εξαφανιστεί ενώ δεν έστειλε ούτε το απολογητικό υπόμνημα που του είχε ζητήσει η ΣΔΟΕ. Στον πρώην διαχειριστή, ο οποίος κάνει χρήση γονικής άδειας ενός έτους και στον προϊστάμενο Οικονομικού, που ζήτησε και πήρε μετάθεση για τις φυλακές Διαβατών.

Πηγή: e-ptolemeos.gr