Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Σφαίρες στην κατοχή κρατουμένων των Φυλακών Τρικάλων



Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Τρικάλων οδηγήθηκαν σήμερα το μεσημέρι στο πλαίσιο του αυτοφώρου, όπως κατέγραψε το trikalanews.gr και υπό αυστηρά μέτρα αστυνομικής προστασίας 3 αλλοδαποί  που εκτίουν ποινή φυλάκισης στο ίδιο κελί των Φυλακών Τρικάλων διότι βρέθηκαν στο κελί τους 2 σφαίρες.
Οι αλλοδαποί έλαβαν προθεσμία για αύριο για να απολογηθούν, ενώ η υπόθεση, ερευνάται και από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

ΠΗΓΗ:trikalanews.gr

Ηρωίνη σε πτέρυγα κρατουμένων στις Φυλακές Τρικάλων



Την ώρα που όλα τα φώτα της δημοσιότητας βρίσκονται στραμμένα στις Φυλακές Τρικάλων λόγω της επιτυχημένης αντίδρασης των Σωφρονιστικών υπάλληλων που απέτρεψαν, ύστερα από μάχη, την απόδραση του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού άλλα και της ακαριαίας επέμβασης των ανδρών της ΟΠΚΕ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων όπου συνέλαβαν τους επιβαίνοντες στο ελικόπτερο άλλη μία υπόθεση ναρκωτικών έρχεται στο φως της δημοσιότητας.
Όπως αποκαλύπτει το trikalanews.gr σήμερα το πρωί βρέθηκε για ακόμη μία φορά ποσότητα ηρωίνης 7,2 γραμ κρυμμένη σε …παράθυρο κοινόχρηστου χώρου πτέρυγας κρατουμένων των Φυλακών Τρικάλων.
Η ποσότητα ηρωίνης κατασχέθηκε ενώ διενεργείται προανάκριση για το πώς πέρασε η ηρωίνη στο εσωτερικό των Φυλακών.

ΠΗΓΗ:trikalanews.gr


22XΡΟΝΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΚΡΥΒΕ ΔΥΟ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΣΤΟ ΚΕΛΙ ΤΟΥ...!!!




Έκρυβε μαχαίρια στο κελί του

Χθες το μεσημέρι στις φυλακές Λάρισας κατά τον έλεγχο σε 22χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Γεωργίας, βρέθηκαν στο σάκο του δύο μαχαίρια, τα οποία κατασχέθηκαν από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.


ΠΗΓΗ:press-a.gr

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Δείτε το ελικόπτερο του Βλαστού μετά τη συμπλοκή..Βρήκαν στο εσωτερικό του 32 χιλιάδες ευρώ σε πακέτα!!!



«Πακέτα» με το ποσό των 32.000 ευρώ και τρία όπλα βρεθήκαν στο εσωτερικό του ελικοπτέρου που χρησιμοποιήθηκε για την απόδραση του Παναγιώτη Βλαστού την Κυριακή. Η αστυνομία έδωσε επίσης στη δημοσιότητα οπτικό υλικό από το εξωτερικό και τους εσωτερικούς χώρους του ελικοπτέρου, από οχήματα και χώρους κατά των οποίων πυροβόλησαν οι δράστες, καθώς επίσης και τρεις φωτογραφίες με κατασχεμένα όπλα. Οι έρευνες και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, σε συνεργασία με ειδικό κλιμάκιο Αξιωματικών από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.


Υπενθυμίζεται ότι εντός της ημέρας αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Τρικάλων ο πιλότος του ελικοπτέρου, με το οποίο επιχειρήθηκε η απόδραση του Βλαστού από τις φυλακές Τρικάλων. Η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε χθες πως δεν προέκυψε συμμετοχή του πιλότου και του μηχανικού του ελικοπτέρου στην επιχείρηση απόδρασης, καθώς, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι δύο άνδρες με την απειλή των όπλων τελούσαν υπό καθεστώς ομηρίας και εξαναγκασμού. Όσον αφορά στους δύο συλληφθέντες φερόμενους ως συνεργούς του Βλαστού, οι οποίοι οδηγήθηκαν χθες το βράδυ υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στον εισαγγελέα, έλαβαν 48ωρη προθεσμία για να απολογηθούν αύριο. Κατάθεση σε εισαγγελέα και ανακριτή καλείται να δώσει και ο μηχανικός του ελικοπτέρου, ο οποίος τραυματίστηκε κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών και νοσηλεύεται, μετά από τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων. Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο, σε περίπτωση που δεν λάβει εξιτήριο άμεσα, εισαγγελέας και ανακριτής να μεταβούν στο νοσοκομείο.





  Ρουπακιώτης «Οι δύο φρουροι των φυλακών Τρικάλων έπαιξαν την ζωή τους κορόνα γράμματα»

Ειδική αναφορά στους εξωτερικούς φρουρούς των φυλακών Τρικάλων που κατάφεραν να εμποδίσουν την εναέρια απόδραση του κρατούμενου Παναγιώτη Βλαστού έκανε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης. Ο υπουργός στο περιθώριο συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης ανέφερε ότι «οι δύο εξωτερικοί φρουροί έπαιξαν την ζωή τους κορόνα γράμματα. Οι σκοπιές δεν είναι αλεξίσφαιρες και γαζώθηκαν από τα καλάζνικοφ. Από το ελικόπτερο οι δράστες θέριζαν με σφαίρες και οι δύο λεβέντες, που έχουν οικογένειες και παιδιά, απαντούσαν και κατάφεραν να εμποδίσουν την απόδραση». Πρόσθεσε δε πως «το υπουργείο Δικαιοσύνης με τα πενιχρά μέσα που διαθέτει πήρε πριν από μήνες τα συρματόσχοινα και τα τοποθέτησε στις φυλακές και είχαμε και την τύχη να διαθέτουμε αυτά τα δύο παιδιά»...

ΠΗΓΗ:eglimatikotita.gr

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ... ΜΕ ΚΟΝΤΙΝΑ ΠΛΑΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΠΟΥ ΠΕΤΑΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ...!

Στο βίντεο φαίνεται καθαρά το ελικόπτερο να αιωρείται πάνω από τις φυλακές Τρικάλων, την ώρα που γίνεται η απόπειρα απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού. 

Το βίντεο είναι γνήσιο χωρίς μοντάζ από το trikalaola.gr.

Ρουπακιώτης: “Έγινε πραγματική μάχη για 15 λεπτά”


Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, στις πρώτες δηλώσεις του κατά την έξοδό του από τις φυλακές, αναφέρθηκε στην αυτοθυσία των δύο εξωτερικών φρουρών των φυλακών Τρικάλων, αλλά και στη γενικότερη συμβολή των σωφρονιστικών υπαλλήλων, των αστυνομικών και του διευθυντή του σωφρονιστικού ιδρύματος, στην αποτροπή της χθεσινής απόδρασης του βαρυποινίτη κακοποιού Παναγιώτη Βλαστού.
 Ο κ. Ρουπακιώτης, ο οποίος μετέβη, σήμερα το πρωί, στις φυλακές Τρικάλων, προκειμένου να ενημερωθεί προσωπικά για τη χθεσινή απόπειρα απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού, με ελικόπτερο, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Χθες το απόγευμα, στη φυλακή, εδώ, έγινε μια πραγματική μάχη διάρκειας 15 περίπου λεπτών. Οπλοφόροι από ελικόπτερο, που είχαν σκοπό να βοηθήσουν σε απόδραση τον Παναγιώτη Βλαστό, επιτέθηκαν με καλάσνικοφ και χωρίς να σταματήσουν να πυροβολούν, θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να αποδυναμώσουν τους δύο εξωτερικούς φρουρούς. Αυτοί, με αυτοθυσία – και κυριολεκτώ – όχι μόνο απέτρεψαν αυτόν τον κίνδυνο, αλλά σεβόμενοι και τη ζωή των άλλων, οι οποίοι είχαν συμμετάσχει μέχρι εκείνη τη στιγμή στη μάχη – γιατί επρόκειτο για μάχη – κατάφεραν, στην πρώτη φάση, να αποδυναμώσουν το ίδιο το ελικόπτερο. Σε μια δεύτερη, όμως, φάση έγινε απόπειρα να αποδράσει ο κατηγορούμενος, το όνομα του οποίου προανέφερα. Παρεμποδίστηκε, ωστόσο, από τα συρματοπλέγματα, τα οποία είχαμε τοποθετήσει από το καλοκαίρι στη φυλακή αυτή. Κι έτσι ο κρατούμενος δεν απέδρασε. Οι δύο φύλακες – με αυτοθυσία επαναλαμβάνω – υπερασπίστηκαν το καθήκον τους, συνέδραμαν άμεσα και σε μια άψογη μεταξύ τους συνεργασία, με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, τον διευθυντή και τους αστυνομικούς, έφεραν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε το χρέος να ευχαριστήσει τους εξωτερικούς φρουρούς, τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, τους αστυνομικούς και τον διευθυντή, οι οποίοι συνέβαλαν στο αποτέλεσμα αυτό»

ΠΗΓΗ:eglimatikotita.gr

Απαράδεκτος ο δικηγόρος του Βλαστού..Φ. Ραγκούσης.."Άνανδρη η επίθεση των φυλάκων που πυροβόλησαν,έπρεπε να τους αφήσουν να δραπετεύσουν"..(Βίντεο)


Ο γνωστός δικηγόρος του ΣΥΡΙΖΑ Φραγκίσκος Ραγκούσης...αποκαλεί άνανδρους τους φύλακες που δεν άφησαν τον Βλαστό να δραπετεύσει...Δηλαδή οι φύλακες έπρεπε να κάτσουν να τρώνε τις σφαίρες και να σφυρίζουν αδιάφορα..
Εριστικός και με απαράδεκτες θέσεις.
Δείτε το βίντεο.


ΠΗΓΗ:eglimatikotita.gr

Ανακοίνωση της Γ.Α.Δ.Π.Θεσσαλίας για την Αποτροπή της χθεσινής οργανωμένης απόδρασης από τις φυλακές Τρικάλων



25-02-2013:
Αποτροπή χθεσινής οργανωμένης απόδρασης από τις φυλακές Τρικάλων
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Λάρισα, 25 Φεβρουαρίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Απετράπη οργανωμένη απόδραση από τις φυλακές Τρικάλων
Άμεση και αποτελεσματική ήταν η ετοιμότητα και η επιχειρησιακή ανταπόκριση των αστυνομικών και σωφρονιστικών υπαλλήλων
Την επιχείρηση κατηύθυνε και συντόνισε ο επικεφαλής της εξωτερικής φρουράς των Φυλακών - Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας
Την 16,45 ώρα χθες (02/24/2013) ελικόπτερο, στο οποίο επέβαιναν εκτός από τον χειριστή και το μηχανικό (ημεδαποί) ένας ακόμα ημεδαπός και ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, προσέγγισε τον προαύλιο χώρο της Φυλακής Τρικάλων, την ώρα του προαυλισμού των κρατουμένων.
Η όλη διαδικασία της πτήσης-προσέγγισης του ελικοπτέρου στις εγκαταστάσεις των φυλακών είχε γίνει έγκαιρα αντιληπτή από τους αστυνομικούς της εξωτερικής φρουράς, ο επικεφαλής της οποίας, ενεργοποίησε άμεσα τον ειδικό σχεδιασμό ασφαλείας, κινητοποίησε τις δυνάμεις και ανέλαβε το συντονισμό της όλης επιχείρησης, σε συνεργασία με τους υπεύθυνους της φυλακής.
Από το ελικόπτερο ερρίφθησαν στον προαύλιο χώρο, μέσα από άνοιγμα στο «δίχτυ ασφαλείας», δύο συρμάτινες σκάλες, συνδεδεμένες μεταξύ τους με γάντζο (ανεμόσκαλες). Παράλληλα, ένας από τους επιβαίνοντες στο ελικόπτερο έβαλλε με πολεμικό τυφέκιο κατά των αστυνομικών της εξωτερικής φρουράς και των σωφρονιστικών υπαλλήλων, οι οποίοι αντέδρασαν άμεσα, ανταποδίδοντας τα πυρά.
Ο κρατούμενος ΒΛΑΣΤΟΣ Παναγιώτης, που βρισκόταν στο προαύλιο, στη προσπάθειά του να αναρριχηθεί στην ανεμόσκαλα, κατέπεσε στο έδαφος και υπέστη κάταγμα γνάθου και αριστερού καρπού.
Το ελικόπτερο, έχοντας βληθεί σε ζωτικά του σημεία (υδραυλικό σύστημα κ.λπ.), αναγκάστηκε να κατευθυνθεί και να προσγειωθεί στο χώρο στάθμευσης της φυλακής.
Άμεσα αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), της εποχούμενης περιπολίας της εξωτερικής φρουράς των φυλακών και σωφρονιστικοί υπάλληλοι, με δυναμική επέμβαση, ακινητοποίησαν τους επιβαίνοντες. Όπως διαπιστώθηκε, ο αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, ενώ ο μηχανικός του ελικοπτέρου έφερε διαμπερές τραύμα στο αριστερό του χέρι από σφαίρα.
Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί τρία (3) πολεμικά όπλα, ενώ αναμένεται η ενδελεχής έρευνα των εσωτερικών χώρων του ελικοπτέρου από αρμόδια συνεργεία του Τ.Ε.Ε.Μ. και των εγκληματολογικών εργαστηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας.
Από τους κρατουμένους παραδόθηκε στους υπευθύνους της φυλακής ένα πιστόλι GLOCK, το οποίο ερρίφθη από το ελικόπτερο, ενώ αυτή την ώρα πραγματοποιείται, από ειδικές αστυνομικές δυνάμεις παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, ενδελεχής έρευνα όλων των χώρων της φυλακής, προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν ύπαρξη άλλου οπλισμού.
Από τους επιβαίνοντες, ο ημεδαπός είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα από τις φυλακές Δομοκού, όπου εξέτιε πολυετή κάθειρξη για ληστεία, ενώ ο αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας είχε παραβιάσει άδεια από τις ίδιες φυλακές, όπου εξέτιε πολυετή ποινή για ναρκωτικά.
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι το ελικόπτερο είχε ενοικιαστεί από εταιρία που εδρεύει στον Ασπρόπυργο Αττικής, με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη.


25-02-2013: Ανακοίνωση της Γ.Α.Δ.Π.Θεσσαλίας για τα ευρήματα και τα στοιχεία που προέκυψαν από την πρόοδο των ερευνών σχετικά με την αποτροπή της χθεσινής απόδρασης από τις φυλακές Τρικάλων
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Λάρισα, 25 Φεβρουαρίου 2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ σημερινού Δελτίου Τύπου Μας, σχετικά με την αποτροπή της οργανωμένης απόδρασης από τις φυλακές Τρικάλων, ανακοινώνεται ότι από την πρόοδο των αστυνομικών ερευνών, προέκυψαν τα ακόλουθα:
  • Από τον ενδελεχή έλεγχο στους εσωτερικούς χώρους της φυλακής, βρέθηκαν τρία (3) κινητά τηλέφωνα, ενώ στον προαύλιο χώρο δύο (2) φυσίγγια και ένας (1) κάλυκας.
  • Εκτός από τα τρία πολεμικά όπλα που κατασχέθηκαν χθες και το πιστόλι GLOCK που ερρίφθη από το ελικόπτερο και παραδόθηκε από κρατουμένους, από την εξερεύνηση του ελικοπτέρου βρέθηκαν στο εσωτερικό του, ένα (1) ακόμα πιστόλι GLOCK, ένα (1) κινητό τηλέφωνο, ένα ( 1) πλαστό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, με το οποίο εκμισθώθηκε το ελικόπτερο και άλλα μικροαντικείμενα.
  • Δεν προέκυψε συμμετοχή - εμπλοκή του πληρώματος του ελικοπτέρου (πιλότου και μηχανικού) στην επιχείρηση απόδρασης από τις φυλακές, καθώς με την απειλή των όπλων τελούσαν υπό καθεστώς ομηρίας και εξαναγκασμού.
  • Όπως διαπιστώθηκε το ελικόπτερο, το οποίο ανήκει σε ιδιωτική εταιρεία, απογειώθηκε χθες το μεσημέρι από τον Ασπρόπυργο με πλήρωμα τον πιλότο και τον μηχανικό. Όπως είχε συμφωνηθεί, παρέλαβε τέσσερα (4) άτομα - τους 2 άντρες και 2 γυναίκες - από τη Ζαγορά Πηλίου, με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Μετά την επιβίβαση των ατόμων το πλήρωμα εξαναγκάστηκε να μεταβεί σε περιοχή των Τεμπών, όπου αποβίβασε τις δύο (2) γυναίκες και στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς τις φυλακές των Τρικάλων.
Επιπλέον, σε βάρος των εμπλεκομένων προσώπων σχηματίζεται δικογραφία με τις ακόλουθες κατηγορίες:
  • Σε βάρος του κρατουμένου ΒΛΑΣΤΟΥ Παναγιώτη, για απόπειρα απόδρασης, σύσταση και συμμετοχή σε συμμορία, ηθική αυτουργία σε διατάραξη ασφάλειας σιδηροδρόμων, πλοίων και αεροσκαφών, ηθική αυτουργία σε παράνομη κατάληψη αεροσκάφους και ηθική αυτουργία σε αρπαγή.
  • Σε βάρος των δύο (2) δραστών που επέβαιναν στο ελικόπτερο, για συμμετοχή σε απόδραση, σύσταση και συμμετοχή σε συμμορία, απόπειρες ανθρωποκτονιών κατά συρροή και κατ 'εξακολούθηση, αρπαγή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, πλαστογραφία μετά χρήσεως, διατάραξη ασφάλειας σιδηροδρόμων, πλοίων και αεροσκαφών και παράνομη κατάληψη αεροσκάφους.
  • Σε βάρος των δύο (2) γυναικών που αναζητούνται, για σύσταση και συμμετοχή σε συμμορία, απλή συνέργεια στη διατάραξη ασφάλειας σιδηροδρόμων, πλοίων και αεροσκαφών και παράνομη κατάληψη αεροσκάφους.
Οι έρευνες και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, σε συνεργασία με ειδικό κλιμάκιο Αξιωματικών από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

ΠΗΓΗ:astynomia.gr

Πιάστηκαν οι γάντζοι...του ελικοπτέρου...Ο ρόλος των δυο γυναικών..Δείτε φωτογραφίες από τα χτυπημένα από σφαίρες φυλάκια.


Σύμφωνα με αξιωματικούς, οι δράστες πέταξαν τις δύο ανεμόσκαλες με τους γάντζους. Ο ένας πιάστηκε όμως σε ένα στύλο με τα προστατευτικά συρματοπλέγματα, με το ελικόπτερο να κλυδωνίζεται επικίνδυνα. Ο Παναγιώτης Βλαστός αρχίζει να ανεβαίνει την σκάλα. Ο πιλότος επιχειρεί να ανέβει σε ύψος τραβώντας τη σκάλα. Αυτή φαίνεται πως ξεπιάστηκε απο το ελικόπτερο με αποτέλεσμα την πτώση του Βλαστού από ύψος περίπου 8 μέτρων με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στη γνάθο και το χέρι.
Στη δεύτερη ανεμόσκαλα, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, επιχείρησε να ανέβει ο συγκρατούμενος του Παναγιώτη Βλαστού, ο 40χρονος Δημήτρης Μπαλτάς γνωστός από τη ληστεία της Αλλονήσου το 2010 και την αιματηρή ληστεία τον Ιούνιο του 1995 στο Γενικό Κρατικό Νικαίας και τη δολοφονία του 39χρονου ταμία Δημήτρη Μαντούβαλου, ωστόσο δεν έκανε καμία κίνηση διαπιστώνοντας τη σφοδρή ανταλλαγή των πυροβολισμών.
Η δεύτερη ανεμόσκαλα με τον γάντζο πιάστηκε εκ νέου σε στύλο του συρματοπλέγματος προκαλώντας την καθήλωση του ελικοπτέρου παράλληλα με τους πυροβολισμούς που δεχόταν από τους φρουρούς. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν πως το ελικόπτερο δεν έχει ιδιαίτερα σημάδια από σφαίρες κάτι που θα διαπιστωθεί σήμερα.

Ποιες ήταν οι 2 γυναίκες που χρησιμοποιήθηκαν για την αποτυχημένη απόδραση..


Οι δύο γυναίκες είναι μέσης ηλικίας, ομογενής από τη Ρωσία η μία και από τη Ρουμανία η δεύτερη.
Επιβιβάστηκαν μαζί με τον πιλότο και τον μηχανικό στο ελικόπτερο από τον Ασπρόπυργο.
 Οι αστυνομικοί δεν έχουν ακόμη διαπιστώσει αν είχαν συμμετοχή στην προσπάθεια απόδραση του Βλαστού .


Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το ελικόπτερο είχε νοικιαστεί τηλεφωνικά από τον Αλβανό δράστη, με την παράλληλη αποστολή fax από ξενοδοχείο του Βόλου. Λίγο πριν από τις 16:00 το ελικόπτερο προσγειώθηκε σε γήπεδο ποδοσφαίρου στη Ζαγορά Πηλίου. Εκεί επιβιβάστηκαν ο Έλληνας και ο Αλβανός δράστης και μαζί με τις δύο γυναίκες «υποτίθεται» ότι θα κινούνταν προς Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, στις 16:02 το ελικόπτερο προσγειώθηκε σε άλλο γήπεδο ποδοσφαίρου στα Τέμπη, εκεί όπου παλιότερα υπήρχαν φυλάκια των ειδικών φρουρών της ΕΛ.ΑΣ. Εκεί αποβιβάστηκαν οι δύο γυναίκες και επιχείρησαν να κινηθούν οδικώς προς άγνωστη κατεύθυνση. Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν ακόμη το ενδεχόμενο αυτές οι γυναίκες να βοηθούσαν τον Παναγιώτη Βλαστό και τους συνεργούς του να διαφύγουν από τα Τέμπη στην περίπτωση που η εναέρια απόδραση στεφόταν με επιτυχία. 


Σημάδια από σφαίρες στους τοίχους και στα παράθυρα. 


Εικόνες μέσα από τα φυλάκια απ' όπου οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι άνοιξαν πυρ κατά των συνεργών του Παναγιώτη Βλαστού που επέβαιναν στο ελικόπτερο με το οποίο επρόκειτο να αποδράσει από τις φυλακές Τρικάλων. Στις φωτογραφίες του sportrikala.gr αποτυπώνεται η πραγματική μάχη ανάμεσα στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και τους αστυνομικούς με τους δράστες. 







ΠΗΓΗ:eglimatikotita.gr

Ερασιτεχνικό βίντεο με το ελικόπτερο πάνω από τις φυλακές την ώρα των πυροβολισμών



ΠΗΓΗ: trikalaola.gr

Φυλακές Τρικάλων πως έγινε η απόπειρα απόδρασης 24-2-13



ΠΗΓΗ:trikalaola.gr

Τι σχέση έχει ο Βλαστός με τη Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς



Πριν από λίγες ημέρες αποκαλύφθηκαν τα σχέδια των νέων «Πυρήνων» να επιχειρήσουν ομαδική απόδραση των φυλακισμένων μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», νοικιάζοντας ελικόπτερο μεγάλης χωρητικότητας. Να σημειωθεί ότι ο Παναγιώτης Βλαστός με κάποια από τα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» είχαν επιχειρήσει να αποδράσουν από τις φυλακές Κορυδαλλού, το 2011, χωρίς όμως να το καταφέρουν. Σημειώνεται ότι στις φυλακές Τρικάλων έχουν μεταφερθεί δυο μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς, αλλά σήμερα δεν ήταν εκεί, αφού έχουν κατέβει στην Αθήνα για τη δίκη τους.

ΠΗΓΗ:eglimatikotita.gr

Να το σκάσει με ελικόπτερο αποπειράθηκε ο Βλαστός - «Αερομαχία» με 500 σφαίρες πάνω από τις φυλακές Τρικάλων (Βίντεο)



Αποτυχημένη απόπειρα να απελευθερώσουν με ελικόπτερο τον βαρυποινίτη Π. Βλαστό καιτουλάχιστον έναν ακόμη κρατούμενο από τις φυλακές Τρικάλων πραγματοποίησαν τέσσερα άτομα το απόγευμα της Κυριακής. 

Το ελικόπτερο έγινε αντιληπτό από τους σκοπούς του σωφρονιστικού καταστήματος Τρικάλων γύρω στις 4.45 το απόγευμα.
Οι συνεργοί του Βλαστού στην απόπειρα απόδρασής του προσπάθησαν με γάντζο να σηκώσουν το ηλεκτροφόρο συρματόπλεγμα που είχε εσχάτως τοποθετηθεί για λόγους ασφαλείας πάνω από τον αύλιο χώρο των φυλακών και κατόπιν να ρίξουν ανεμόσκαλα με την οποία ο βαρυποινίτης θα σκαρφάλωνε στο σκάφος.


Ακολούθησαν σκηνές που μόνο σε κινηματογραφική ταινία παραπέμπουν.
Φύλακες και σκοποί άρχισαν να βάλουν κατά ριπάς στο ουραίο τμήμα του σκάφους ενώ οι τέσσερις επιβαίνοντες του ελικοπτέρου ανταπέδωσαν με μανία τα πυρά.
Υστερα από πραγματική μάχη που διήρκεσε περίπου ένα πεντάλεπτο και προκειμένου να αποφύγει τη συντριβή του ελικοπτέρου το οποίο είχε βληθεί, ο χειριστής του υποχρεώθηκε σε αναγκαστική προσγείωση στον υπαίθριο χώρο (πάρκινγκ) δίπλα ακριβώς από τις φυλακές.
Ελαφρά τραυματίας ο Βλαστός
Να το σκάσει με ελικόπτερο αποπειράθηκε ο Βλαστός - «Αερομαχία» με 500 σφαίρες πάνω από τις φυλακές Τρικάλων
Ο Παν. Βλαστός έχει τραυματιστεί ελαφρά και νοσηλεύεται στο ιατρείο των φυλακών, ενώ με δηλώσεις του ο συνήγορός του Φραγκίσκος Ραγκούσης ζήτησε την άμεση μεταφορά του πελάτη του στο νοσοκομείο καθώς και την διεξαγωγή έρευνας «για τους πυροβολισμούς από πλευράς των φρουρών της φυλακής».
Ελαφρά τραυματίας είναι επίσης ένας από τους επιβαίνοντες στο ελικόπτερο.
Η αστυνομία έχει ήδη προχωρήσει στις συλλήψεις των τεσσάρων επιβαινόντων, δύο από τους οποίους φέρεται να είναι Αλβανοί.
Υπήρχε η πληροφορία στο Δικαιοσύνης
Πηγή: EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ
Πηγή: EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ
Οπως πληροφορείται το Εθνος, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης είχαν φθάσει εδώ και τουλάχιστον δύο μήνες οι πληροφορίες ότι κρατούμενος ή κρατούμενοι στις φυλακές Τρικάλων σχεδίαζαν τη συγκεκριμένη ενέργεια.
Αυτός ήταν και ο λόγος που πολύ πρόσφατα τοποθετήθηκε εναέριο πλέγμα ασφαλείας το οποίο αποπειράθηκαν να σηκώσουν κυριολεκτικά στον αέρα οι συνεργοί του Βλαστού από το ελικόπτερο.
Για τον ίδιο λόγο οι φρουρές είχαν διπλασιαστεί ενώ σε φύλακες και σκοπούς είχε δοθεί συγκεκριμένη οδηγία σε περίπτωση που διαπιστωθεί προσέγιση ελικοπτέρου να πυροβολήσουν πρώτα στο ουραίο του τμήμα ώστε τουλάχιστον αρχικά να αποτραπεί το ενδεχόμενο να τραυματιστεί ένας πιθανώς απαχθείς χειριστής.
Πηγή: EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ
Πηγή: EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Μάχη με 500 σφαίρες
Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε ο ευρισκόμενος σε υπηρεσιακό ταξίδι στις Βρυξέλλες υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Κ. Καραγκούνης ο οποίος σε ραδιοφωνικές του (Βήμα FM) δηλώσεις, ανέφερε:
«Είχαμε μια πληροφορία εδώ και αρκετό και κάναμε τις απαραίτητες ενέργειες, τουλάχιστον να μπει ένα πλέγμα» πάνω από το χώρο που προαυλίζονται οι κρατούμενοι.
Ο ίδιος περιγράφει τη σκηνή με βάση τις πληροφορίες που καταφθάνουν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης που είναι ο αρμόδιος φορέας για τα σωφρονιστικά καταστήματα ως εξής:
«Οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν από το ελικόπτερο ίσως με καλάσνικοφ. Οι φύλακες απάντησαν και έγινε πραγματική μάχη. Έπεσαν περίπου 500 σφαίρες. Περίπου πεντακόσιοι κάλυκες βρέθηκαν στο προαύλιο.
Έριξαν μάλιστα και ανεμόσκαλα για να προσεγγίσει ο Βλαστός, ο οποίος προσπάθησε να ανέβει χωρίς ωστόσο να κατάφερε να πλησιάσει.
Το ελικόπτερο έμεινε τελικά από διαρροή καυσίμων και αναγκάστηκε να καθηλωθεί στο πάρκινγκ της φυλακής
Ο Βλαστός έχει υποστεί μικροτραυματισμό, ενώ πιθανότατα ελαφρά τραυματίας είναι και ένας από τους επιβαίνοντες στο ελικόπτερο»..

ΠΗΓΗ:eglimatikotita.gr

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Nαρκωτικά + Κινητά μέσα σε μπάλα στις Φυλακές Κασσαβετείας Βόλου


Το περιεχόμενο της μπάλας προοριζόταν να παραληφθεί από άγνωστο κρατούμενο των φυλακών.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι απέρριψαν μπάλα, περιέχουσα ναρκωτικές ουσίες και κινητά τηλέφωνα με τα παρελκόμενά τους, εντός του Ειδικού Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Κασσαβέτειας.

Ειδικότερα και σύμφωνα με το e-volos, χθες (22-02-2013) το πρωί, στη νεκρή ζώνη του Καταστήματος Κράτησης, σωφρονιστικοί υπάλληλοι βρήκαν μία μικρή (1) μπάλα ποδοσφαίρου, κομμένη και επιμελώς ξαναραμμένη. Από τον έλεγχο που διενήργησαν, διαπίστωσαν ότι στο εσωτερικό της περιείχε ναρκωτικές ουσίες και αντικείμενα που προορίζονταν για παραλαβή τους άγνωστο κρατούμενο και συγκεκριμένα:

· μία (1) νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα κάνναβης, βάρους περίπου (9,1) γραμμαρίων,
· ένα (1) ναρκωτικό χάπι,
· τρία (3) κινητά τηλέφωνα με τα παρελκόμενά τους (κάρτες SIM, στελέχη καρτών SIM) και
· δύο (2) φορτιστές κινητών τηλεφώνων.

Οι προαναφερθέντες ναρκωτικές ουσίες και τα αντικείμενα κατασχέθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, από το οποίο διενεργείται η προανάκριση.

ΠΗΓΗ:eglimatikotita.gr

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Σχεδίαζαν απόδραση με ελικόπτερο φυλακισμένου των «Πυρήνων» από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Ετοίμαζαν απόδραση με ελικόπτερο, σαν τον Παλαιοκώστα, οι Πυρήνες της Φωτιάς -Τα usb της γιάφκας μίλησαν..


Στα ...ίχνη των Παλαιοκώστα και Ριζάι φαίνεται ότι βάδιζαν οι συλληφθέντες για τη ληστεία στον Βελβεντό Κοζάνης και κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς». Διαπιστώθηκε ότι σχεδίαζαν να βοηθήσουν στην απόδραση φυλακισμένου των «Πυρήνων» από τις φυλακές Κορυδαλλού με ελικόπτερο, όπως είχαν κάνει και οι γνωστοί κατάδικοι! Το σχέδιό τους το είχαν καταγράψει και αναλύσει διεξοδικά, λεπτομέρειες του οποίου βρέθηκαν σε ένα από τα πέντε USB στη γιάφκα του Γαλατσίου.
Το ένα από τα πέντε στικάκια έχει κρυπτογραφημένο περιεχόμενο και έχει αποσταλεί για εργαστηριακή εξέταση-ανάλυση.

Τα υπόλοιπα τέσσερα, σύμφωνα με την αστυνομία, έχουν ως περιεχόμενο :
  • Καταγραφή ενεργειών, στο πλαίσιο λεπτομερούς σχεδιασμού για απόδραση φυλακισμένων μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», με χρήση ελικοπτέρου,
  • φωτογραφίες και βίντεο από καταστήματα Τραπεζών,
  • κείμενα επιστολών, που απευθύνονται σε φυλακισμένα μέλη της «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς», που εμπεριέχουν ιδεολογικές θέσεις και τοποθετήσεις, καθώς και μεταξύ τους διαφωνίες,
  • κείμενα από έρευνα αγοράς επιχειρησιακών υλικών και μέσων (αλεξίσφαιρα γιλέκα, μικροκάμερες κ.λπ.),
  • επιστολή των συλληφθέντων, Δημητρίου Πολίτη και Ιωάννη Μιχαηλίδη, η οποία δημιουργήθηκε σε ηλεκτρονικό υπολογιστή την 12-10-2012 και αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα, λίγες ώρες αργότερα, την 13-10-2012,
  • κείμενο του συλληφθέντα Ιωάννη Μιχαηλίδη, το οποίο τροποποιήθηκε, για τελευταία φορά, σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, την 12:56 ώρα της 22-08-2012 και αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα την 17:58 ώρα της ίδιας ημέρας,
  • διάφορα κείμενα με ιδεολογικό περιεχόμενο.
Επίσης, από τη συνεχιζόμενη έρευνα στο παραπάνω διαμέρισμα-«οίκημα ασφαλείας», έχουν βρεθεί επιπλέον μία περούκα και ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο.

ΠΗΓΗ:eglimatikotita.gr

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Προσπάθησαν να δραπετεύσουν από τις φυλακές Κορυδαλλού



Αναστάτωση επικράτησε αργά το βράδυ της Τετάρτης στις φυλακές Κορυδαλλού όταν 4 κρατούμενοι αποπειράθηκαν να δραπετεύσουν από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι φυλακισμένοι της 4ης Πτέρυγας, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται κατάφεραν να σπάσουν τα κάγκελα και να βγουν στον ακάλυπτο χώρο.

Και οι τέσσερις λίγο αργότερα εντοπίστηκαν από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και επέστρεψαν στα κελιά τους.

ΠΗΓΗ:zougla.gr

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Χανιά: Σε απεργία κατέρχονται οι υπάλληλοι των φυλακών Αγυιάς



Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου μέχρι το Σάββατο προχωρούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι του καταστήματος Κράτησης Κρήτη 1 στην Αγυιά. 

Οι υπάλληλοι επικαλούνται ηθικούς και πρακτικούς λόγους για αυτήν τους την απόφαση, καθώς - όπως υποστηρίζουν- έχουν φτάσει στα όρια της εξάντλησής τους, αφού υπάρχει έλλειψη προσωπικού, ενώ την ίδια ώρα αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των κρατουμένων.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας δεν θα πραγματοποιούνται επισκεπτήρια, παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.

Πηγή: neatv.gr

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Κρατούμενος στις φυλακές Κορίνθου αποπειράθηκε να περάσει ναρκωτικά




Το μεσημέρι της Παρασκευής συνελήφθη στις φυλακές Κορίνθου από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας ένας υπήκοος Νιγηρίας, ηλικίας 23 ετών, ο οποίος προσπάθησε να «περάσει» ναρκωτικά στο σωφρονιστικό κατάστημα.
Ειδικότερα, ο 23χρονος, κρατούμενος των φυλακών, κατά την επιστροφή του από τακτική άδεια, επιχείρησε να εισαγάγει στο κατάστημα κράτησης επτά συσκευασίες με συνολική ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 43,2 γραμμαρίων, καθώς και δύο συσκευασίες με ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), βάρους 9,8 γραμμαρίων, οι οποίες κατασχέθηκαν.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

«Σουρωτήρι» οι φυλακές Λάρισας και Τρικάλων!..Παρά τις αλλεπάλληλες συλλήψεις των τελευταίων μηνών!!!


Όπλα και ναρκωτικά διακινούνται χωρίς πρόβλημα μεταξύ των κρατουμένων στις πολύπαθες φυλακές της Λάρισας και των Τρικάλων, που έχουν καταντήσει πραγματικά… «σουρωτήρια» παρά τις αλλεπάλληλες συλλήψεις των τελευταίων μηνών! Στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι έπιασαν στα πράσα έναν 33χρονο Έλληνα κρατούμενο που εργαζόταν στον χώρο του πλυντηρίου, να έχει πάνω του ένα κουτί με όψη βιβλίου μέσα στο οποίο υπήρχε ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος όπου έκρυβε ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι με λάμα μήκους 15 εκατοστών! Ο κρατούμενος συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφαλείας που ερευνούν πώς βρέθηκαν στα χέρια του τα ευρήματα και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

 *** Η… κάλτσα που βρήκαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι πεταμένη σε κοινόχρηστο χώρο του Καταστήματος Κράτησης Τρικάλων, δεν είχε πέσει από κάποιον κρατούμενο αλλά είχε αφεθεί επί τούτου για να την παραλάβει κάποιος άλλος. Μέσα, ήταν κρυμμένη μια νάιλον συσκευασία με ηρωίνη βάρους 0,6 γραμμαρίου, η οποία παραδόθηκε στην Ασφάλεια που διενεργεί προανάκριση. Η δικογραφία που σχηματίζεται θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων

ΠΗΓΗ:eglimatikotita.gr

Εντοπίστηκε ηρωίνη στις φυλακές Τρικάλων




Ακόμη ένα περιστατικό  με εντοπισμό ηρωίνης καταγράφηκε μέσα στις φυλακές Τρικάλων.
Κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν το βράδυ της Τετάρτης οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι σε κοινόχρηστο χώρο του καταστήματος κράτησης, βρέθηκε μία νάιλον συσκευασία με ηρωίνη συνολικού βάρους 0,6 γραμμαρίων, η οποία παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές.
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

ΠΟΛΩΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ. ΕΡΕΥΝΑ ΔΙΕΤΑΞΕ Ο ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ.




Ένας πολωνός κρατούμενος βρέθηκε νεκρός στις φυλακές του Κορυδαλλού, καθώς έφερε σοβαρά τραύματα, πιθανότατα από αιχμηρό αντικείμενο.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης διέταξε τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής έρευνας, η οποία θα διεξαχθεί από αρμόδιο εισαγγελέα, προκειμένου να διακριβωθούν οι συνθήκες θανάτου του.
Ο Πολωνός, ο οποίος είχε καταδικαστεί για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένος, πιθανότατα από αιχμηρό αντικείμενο, σήμερα το πρωί στο κελί του στη Δ' πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.
Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο κρατουμένων των φυλακών, όπου και απεβίωσε.
Για το περιστατικό διενεργεί προανάκριση και το Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού, ενώ από την ιατροδικαστική έκθεση θα επιβεβαιωθεί η αιτία θανάτου.

ΠΗΓΗ:makeleio.gr