Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Εν.Υπαλλήλων φυλακής Κω:"Δεν είναι εφικτό ένα τόσο μικρό Κατάστημα, όπως το δικό μας, να φιλοξενεί τόσο μεγάλο αριθμό κρατουμένων."



ΘΕΜΑ : « Υπερπλήρωση Καταστήματος Κράτησης Κω »

Ως Ένωση Υπαλλήλων Φυλακής Κω, ερχόμαστε σε θέση να συντάξουμε την παρούσα επιστολή μας, μέσω της οποίας εκπέμπουμε S.O.S. όσο αναφορά το πρόβλημα της υπερπλήρωσης του Καταστήματός μας με συνέπεια τη στοίβαξη των κρατουμένων. Δυστυχώς το γεγονός αυτό δεν αποτελεί μόνο πρόβλημα του Καταστήματός μας. Αποτελεί χρόνιο και ανεπίλυτο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα στο σύνολό τους όλες σχεδόν οι ελληνικές φυλακές.


Οφείλουμε να σας τονίσουμε ότι η παρούσα δεν συντάχθηκε για λόγους εντυπωσιασμού, αλλά αποτελεί κραυγή απελπισίας τόσο για να διαφυλάξουμε την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία και ασφάλεια του Καταστήματoς, όσο και να προστατέψουμε την σωματική ακεραιότητα των κρατουμένων και υπαλλήλων του Καταστήματος.

Η δύναμη των κρατουμένων ανήλθε σήμερα στα (186) άτομα, ενώ η δυναμικότητα και η χωρητικότητα του Καταστήματος είναι (90), μετά από την τοποθέτηση διπλών κρεβατιών στους τρεις θαλάμους που διαθέτει το Κατάστημα, προκειμένου να εξυπηρετήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους εισερχόμενους κρατούμενους. Αναγκαστήκαμε μέχρι και ειδικούς χώρους κράτησης να διαμορφώσουμε σε θαλάμους. Παρατύπως; Ίσως και ναι. Η κατάσταση στους θαλάμους κράτησης είναι άκρως επικίνδυνη και αποπνικτική, όπου η έλλειψη ελεύθερου χώρου σε θαλάμους που προορίζονται αυστηρά για (15) κρατούμενους, διαμένουν (50) και αρκετές φορές (60) κρατούμενοι, στην κυριολεξία o ένας πάνω στον άλλο, καθιστώντας έτσι αδύνατη την επίβλεψή τους, ακόμα και την καταμέτρησή τους. Όλη αυτή η κατάσταση επιβαρύνεται σε μεγαλύτερο βαθμό κατά την χειμερινή περίοδο που ο εγκλεισμός τους διαρκεί πάνω από (10) ώρες την ημέρα. Κρατούμενοι κοιμούνται (όσο αυτό είναι εφικτό) ανάμεσα στα κρεβάτια, ακόμα και κάτω από αυτά, δίπλα στις τουαλέτες ή όπου αλλού έχουν την ευκαιρία να βρουν λίγο κενό χώρο, προκειμένου να ξεκουραστούν. Αποτέλεσμα ο ένας τσαλαπατά τον άλλο εφόσον χρειαστεί να πάει στην τουαλέτα ή να κινηθεί εντός του θαλάμου για οποιοδήποτε λόγο. Λόγω του συνωστισμού και της συνύπαρξης κρατουμένων διαφόρων εθνικοτήτων, αδικημάτων ποινών και ηλικίας, γινόμαστε καθημερινά δέκτες παραπόνων για τις συνθήκες διαβίωσης τους. Για ποια λοιπών κατηγοριοποίηση κρατουμένων μιλάμε; Και πως μπορεί να επιτευχθεί αυτή, όταν όλοι μας (υπάλληλοι και κρατούμενοι) παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια την γρήγορη αύξηση της δύναμης των κρατουμένων του Καταστήματος, χωρίς να μπορούμε να αντιδράσουμε και να επέμβουμε δραστικά στην επίλυση του προβλήματος;

Στο Κατάστημά μας φυλακίζονται σχεδόν καθημερινώς κρατούμενοι εκτός από την Περιφέρεια στην οποία ανήκουμε (Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω, Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου και Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου) και από άλλες Εισαγγελίες, όπως της Αθήνας και του Πειραιά, οξύνοντας έτσι το πρόβλημα της υπερπληθώρας κρατουμένων, δημιουργώντας σοβαρά θέματα στη τάξη και ασφάλεια του Καταστήματος, στην διαβίωση των κρατουμένων, δυσχεραίνοντας σε μεγάλο βαθμό το έργο που καλούνται να επιτελέσουν καθημερινώς οι συνάδελφοι. Έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες ψυχές και ανεξαρτήτως αδικήματος και παραβατικής πράξης στην οποία έχουν υποπέσει δεν τους αξίζει να στριμώχνονται χωρίς την εξασφάλιση της στοιχειώδους ατομικής υγιεινής τους. Για ποια ανθρώπινα δικαιώματα μπορούμε να μιλάμε διαιωνίζοντας μια τέτοια κατάσταση και πως αυτά οριοθετούνται; Μήπως απλά μένουμε στις λέξεις; Εκτός αν όλοι μας θεωρούμε ανθρώπινα δικαιώματα μόνο τoν προαυλισμό, τα τραπέζια και τις καρέκλες στα οποία σιτίζονται, την ύπαρξη θέρμανσης και ζεστού νερού στους θαλάμους για την ατομική τους υγιεινή, παροχές που αποτελούν δικαιώματα κάθε ανθρώπινης ύπαρξης. Δεν γίνεται να λειτουργούμε έτσι. Το προσωπικό και οι κρατούμενοι έχουν φτάσει στα όρια τους και οι αντοχές όλων δοκιμάζονται. Πόση υπομονή και ανοχή να επιδείξουν και αυτοί;

Δεν είναι εφικτό ένα τόσο μικρό Κατάστημα, όπως το δικό μας, να φιλοξενεί τόσο μεγάλο αριθμό κρατουμένων. Ποιος ορίζει ότι αυτό μπορεί να γίνει; Μέχρι πότε θα συνεχίζεται αυτή η δραματική κατάσταση διαιωνίζοντας το σοβαρό πρόβλημα της υπερπλήρωσης; Γιατί σε μια Χώρα που θέλει να λέγεται ότι ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να γίνονται ενέργειες και να λαμβάνονται αποφάσεις μετά το κακό;

Κατόπιν όλων των παραπάνω κατανοούμε όλοι μας πως υπερπληθώρα κρατουμένων σε συνδυασμό την έλλειψη προσωπικού, που πλέον κάνουν τη δουλειά τους με όσες δυνάμεις διαθέτουν, αψηφώντας πολλές φορές τον κίνδυνο που ελλοχεύει για την σωματική τους ακεραιότητα και την υποστελέχωση των υπηρεσιών της τοπικής κοινωνίας της Κω (Α.Τ. Κω, Β΄ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου κ.λ.π.) αποτελούν παράγοντες που οδηγούν ταχέως σε κίνδυνο για την διασάλευση της τάξης και ασφάλειας τόσο του Καταστήματος, με ότι αυτό συνεπάγεται, όσο και την γενικότερη ασφάλεια του νησιού.

Δεν αποτελούν λύση οι τυχόν αποφυλακίσεις με οποιοδήποτε τρόπο, αφού έως ότου εκτελεστούν αυτές, έχουμε ήδη δεχθεί νεοεισερχόμενους κρατούμενους. Έχουμε προβλήματα. Είναι πολλά, μεγάλα, σοβαρά και απαιτούν λύσεις. Επιτέλους ας εφαρμοστεί η πρόληψη σεβόμενοι τα δικαιώματα κρατουμένων και υπαλλήλων. Δεν είναι λύση η απεργιακή κινητοποίηση και η άρνηση παραλαβής κρατουμένων, μπαίνοντας έτσι σε διενέξεις και λογομαχίες. Ας ωριμάσουμε και ας αναλάβουμε όλοι μας, στο βαθμό που μας αναλογεί, τις ευθύνες μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
-Ο-                                                               -Ο-            
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΖΗΣ                   ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΗΓΗ:korydallosca.gr

Λάρισα: «Πέρασαν» κινητά στις φυλακές και εντοπίστηκαν στο νεκροταφείο


Το σχολικό συγκρότημα που βρίσκεται απέναντι από τις Φυλακές της Λάρισας... αξιοποίησαν δυο νεαροί, προκειμένου να «περάσουν» κινητά τηλέφωνα σε κρατούμενους. 

Οι δυο άνδρες, 27 και 29 ετών, μπήκαν στο σχολείο, ωστόσο έγιναν αντιληπτοί τη στιγμή που έριχναν τα τηλέφωνα.

Παρόλο που προσπάθησαν να διαφύγουν, βρίσκοντας καταφύγιο στο νεκροταφείο της πόλης, οι άνδρες της Αστυνομίας τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν.

ΠΗΓΗ: onlarissa.gr

Πήγαν να περάσουν ναρκωτικά & κινητό το μεσημέρι στις φυλακές της Κω.Τους καταδίωξε η εξωτερική φρουρά


Για άλλη μια φορά η εξωτερική φρουρά των φυλακών της Κω απέτρεψε την είσοδο ναρκωτικών αλλά και κινητού τηλεφώνου στις φυλακές.

Αυτή την φορά λίγο μετά τις 14:00 άγνωστος πέρασε από τις φυλακές και πέταξε μέσα ναρκωτικές ουσίες (όπως πληροφορηθήκαμε αρκετά γραμμάρια) αλλά και ένα κινητό τηλέφωνο.Αμέσως υπήρξε κινητοποίηση από τους άνδρες της εξωτερικής φρουράς οι οποίοι απέτρεψαν να φτάσουν τα ναρκωτικά και το κινητό στους τρόφιμους των φυλακών.

Ταυτόχρονα υπήρξε και καταδίωξη στην οδό Μακρυγιάννη,δυστυχώς όμως ο δράστης κατάφερε να ξεφύγει την τελευταία στιγμή.Τα στοιχεία του οχήματος πάντως έχουν δοθεί στην αστυνομία η οποία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό του.

Πηγή: http://www.kosnews24.gr

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Τι απαντά ο Ξηρός για την "απόλυσή" του από τους Πυρήνες [βίντεο]



Με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς αναφέρεται ο Χριστόδουλος Ξηρός στα μέλη των «Πυρήνων» μετά τις αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας σχετικά τα σχέδια «απόλυσης» του μετά την απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού.
«Δεν παίζει αυτό σε πρακτικές επαναστατικού κινήματος, αυτά είναι μαφιόζικες τακτικές. Μόνο που τα είδα μου σηκώθηκαν οι τρίχες. Έφριξα. Δεν ξέρω εάν είναι κατασκευές της αστυνομίας ή πραγματικότητα» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ξηρός.  Ο 57χρονος μίλησε επίσης για τις επιθέσεις που ετοίμαζε πριν συλληφθεί αλλά και τον ξυλοδαρμό του εντός των φυλακών.
Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1:


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Ν.Παρασκευόπουλος: “Θα υπάρξει αλλαγή πολιτικής και χωρίς να ξεχάσουμε τη σημασία του συντάγματος!”

n-paraskeuopoulos-poios-einai-o-neos-up-dikaiosunis.w_l

Αλλαγή πολιτικής προανήγγειλε ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης παραλαβής.
“Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει σημαντικό έργο για τη χώρα , τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου. Και το έργο αυτό γίνεται βαρύτερο λόγω της κρίσης” επεσήμανε ο νέος υπουργός και έδωσε το στίγμα του λέγοντας ότι “η δικαιοσύνη πρέπει να βρίσκεται στο πλευρό των αδυνάτων καθώς έχει ως χαρακτηριστικό την αυστηρότητα αλλά και την επιείκεια. Υπάρχει ανάγκη για κοινωνική δικαιοσύνη, με διαφορετικά χαρακτηριστικά καθώς πολύ κόσμος βρίσκεται σε δύσκολη θέση.Δε το λέω ως κριτική αλλά ως πολιτική διαφωνία. Θα υπάρξει αλλαγή πολιτικής και χωρίς να ξεχάσουμε τη σημασία του συντάγματος και του κράτους δικαίου. Θα αρχίσουμε από εκείνες τις περιοχές που συναντάμε ανθρώπους που είναι σε δυσχερέστερη κατάσταση, π.χ τους φυλακισμένους και τους ανήλικους.”
Από την πλευρά του ο απερχόμενος Υπουργός Χαράλαμπος Αθανασίου υπεραμύνθηκε του έργου του απαριθμώντας τις βασικές νομοθετικές πρωτοβουλίες που προχώρησαν κατά τη διάρκεια της θητείας του. “Θέλω να θυμίσω την κατάσταση της χώρας όταν παραλάβαμε. Με τεράστια οικονομικά και θεσμικά προβλήματα, σχεδόν στο χείλος του γκρεμού, αλλά με τι θυσίες του ελληνικού λαού και τις προσπάθειες του πρωθυπουργού καταφέραμε να τη διατηρήσουμε στην Ευρωζώνη. Προεδρεύσαμε στην ΕΕ και ήταν η πιο γόνιμη της πενταετίας. Κάναμε τομές που άλλαξαν την εικόνα της χώρας. Ενδεικτικά αναφέρω τον κώδικα δικηγόρων που επί δεκαετίες προσπαθούσαν οι δικηγόροι να αλλάξει, το νόμο για το ρατσισμό και την ξενοφοβία, το νόμο κατά της διαφθοράς. Η χώρα μας μάλιστα ανέβηκε κατά 14 θέσεις στην κατάταξη κατά της διαφθοράς. Προωθήσαμε την ηλεκτρονική επιτήρηση υποδίκων και καταδίκων, καθώς και τις φυλακές υψίστης ασφαλείας. Η χώρα μας ήταν η μόνη που δεν είχε…Εκκρεμούν και είμαι σίγουρος πως θα βελτιωθούν, ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας, ο σωφρονιστικός κώδικας, ο κώδικας Ποινικής Δικονομίας…”

ΠΗΓΗ:makeleio.gr

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Ο Ξηρός και οι σύνεργοί του θα χτυπούσαν τον Κορυδαλλό ως παραγωγοί λαϊκών αγορών


Ένα νέο στοιχείο έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής, το οποίο δείχνει ότι οι τρομοκράτες είχαν σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια το χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού με την κωδική ονομασία «Γοργοπόταμος», που είχε στόχο την απόδραση των «Πυρήνων της Φωτιάς», αλλά και άλλων ποινικών.
 
Ο Χριστόδουλος Ξηρός, η 22χρονη Αγγελική και οι υπόλοιποι συνεργοί τους θα πήγαιναν στον Κορυδαλλό παριστάνοντας τους παραγωγούς λαϊκών αγορών, έτσι ώστε να μην κινήσουν υποψίες και να μην τους σταματήσουν σε τυχαίο μπλόκο οι αστυνομικοί, αφού στα κλεμμένα οχήματα θα είχαν κρυμμένα τη βόμβα - «μαμούθ» με τα 150 κιλά εκρηκτικά, ρουκετοβόλο, χειροβομβίδες και όπλα καλάσνικοφ.
 
 Στην απολογία του ο 29χρονος Αλβανός, ο οποίος ήταν ο οδηγός της Αγγελικής και κρίθηκε προφυλακιστέος ανέφερε:
 
«Την επόμενη ημέρα φύγαμε γύρω στις 11 και πήγαμε στο κέντρο της Αθήνας όπου αγόρασε (η Αγγελική) ένα μεγάλο στρατιωτικό σάκο παραλλαγής, καθώς και μεγάλες ποσότητες αυγών και λάχανων».
 
Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο σάκος προορίζονταν για τη μεταφορά του οπλισμού, ενώ τα πολλά αυγά και τα λάχανα για «καμουφλάζ» στον ρόλο που θα έπαιζαν σαν παραγωγοί λαϊκών αγορών.
 
Οι έρευνες των αστυνομικών της αντιτρομοκρατικής έχουν επικεντρωθεί στον εντοπισμό της 22χρονης Αγγελικής, η οποία σύμφωνα με τις αρχές είναι πρόσωπο - «κλειδί» στον επιχειρησιακό βραχίονα των «Πυρήνων της Φωτιάς», του ενοικιαστή της αποθήκης στον Ασπρόπυργο με το ψεύτικο όνομα Απόστολος και τριών ακόμη ατόμων που αναφέρονται στις σημειώσεις και  δεν έχουν ταυτοποιηθεί. Τα τρία άτομα φέρουν τα κωδικά ονόματα Ρωξάνη, Θωμάς και Ιάσονας.
 
Όπως λένε οι αστυνομικοί, στις δύο γιάφκες των «Πυρήνων» σε Ανάβυσσο και Λουτράκι υπάρχουν περίπου 1.000 πειστήρια , από τα οποία θα προκύψουν σημαντικά στοιχεία για ασύλληπτους συνεργούς του Ξηρού, αλλά και για ήδη κατηγορούμενους...
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ποιος είναι ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος

126

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος διδάσκει ποινικό δίκαιο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από το 1980.
Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Τμήματος Νομικής του ΑΠΘ και είναι κοσμήτορας της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ.
Έντονη είναι η παρουσία του στη νομική πράξη, καθώς συμμετείχε σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, ανέπτυξε δραστηριότητα μεσολαβητή σε εξεγέρσεις κρατουμένων (1990,1996) και είχε την ευθύνη προγραμμάτων επανένταξης αποφυλακισμένων (1988-1997).
Πολλές από τις θέσεις που υποστήριξε,σύμφωνα με το pontiki.gr υιοθετήθηκαν από την ποινική νομοθεσία (μεταρρύθμιση εγκλημάτων κατά της κρατικής ελευθερίας και αποποινικοποίηση μοιχείας, εισαγωγή περιπτώσεων δικαστικής άφεσης της ποινής, νέα νομοθεσία για τον εγκλεισμό ψυχασθενών σε ψυχιατρεία, κατάργηση θανατικής ποινής και ειδικού νόμου κατά της τρομοκρατίας, αποποινικοποίηση περιύβρισης αρχής, μείωση ποινών και εξαρτημένους μικροδιακινητές).
Κατά την περίοδο 1993-1995 υπήρξε σύμβουλος για θέματα ποινικού και σωφρονιστικού δικαίου του τότε Υπουργού Δικαιοσύνης Γ. Κουβελάκη. Έχει λάβει μέρος ως εκπρόσωπος της χώρας σε συνέδρια ή επιτροπές διεθνών οργανισμών καθώς και στο Δ.Σ. (ως πρόεδρος) του Κ.Ε.Θ.Ε.Α.

ΠΗΓΗ:makeleio.gr

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Τζωρτζάτος: «Μη μου τον φέρετε τον Ξηρό εδώ. Θα τον σκοτώσω»


Μη μου τον φέρετε εδώ. Θα τον σκοτώσω» δήλωσε το μέλος της 17 Νοέμβρη Βασίλης Τζωρτζάτος όταν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό τον ρώτησαν το κατά πόσο θα ήθελε να φέρουν τον Χριστόδουλο Ξηρό σε διπλανό κελί από αυτόν.
 
Ο Τζωρτζάτος, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, χρεώνει, μεταξύ άλλων, στον Ξηρό το γεγονός ότι μετά την απόδραση του τελευταίου από τον Κορυδαλλό δεν του δόθηκε άδεια για να παραστεί στην κηδεία της μητέρας του που έφυγε από τη ζωή.
 
Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Γ’ Τύπου είναι ότι τα φυλακισμένα μέλη της 17 Νοέμβρη δεν ανταλλάσσουν μεταξύ τους ούτε καλημέρα. Ακόμα και ο Κουφοντίνας που παλιότερα έκανε παρέα στον Κορυδαλλό με τον Χριστόδουλο, τώρα δεν γυρίζει ούτε το κεφάλι να τον κοιτάξει.
 
Μετά τις επιθέσεις που δέχθηκε ο Χριστόδουλος στο Δομοκό από τον ποινικό Βαρελά και έναν αναρχικό κρατούμενο, η διεύθυνση των φυλακών αποφάσισε να τον μετακινήσει σε κελί που βρίσκεται εκτός των φυλακών Γ’ Τύπου (υψίστης ασφαλείας). Το κλίμα σε βάρος του είναι πολύ βαρύ με τους συγκρατούμενούς του να μην του μιλάνε και κάποιους από αυτούς να τον απειλούν ευθέως.
 
Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι φοβούνται τυχόν νέα επίθεση εναντίον του και επισημαίνουν ότι τα μέτρα ασφαλείας είναι ελλιπή λόγω έλλειψης προσωπικού. Ενδεικτικό είναι ότι υπάρχει μόλις ένας φύλακας για τις δύο πτέρυγες των φυλακών Γ’ Τύπου.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Νέα επίθεση στον Χριστόδουλο Ξηρό στις φυλακές Δομοκού!


Στο στόχαστρο ποινικών αλλά και τρομοκρατών που κρατούνται στην φυλακή του Δομοκού, φαίνεται ότι βρίσκεται ο Χριστόδουλος Ξηρός.
 
Μετά τoν ξυλοδαρμό του την περασμένη Παρασκευή, ακόμη ένα επεισόδιο έγινε σήμερα.
 
Ποινικοί κρατούμενοι επιτέθηκαν φραστικά στον Ξηρό, αφού τον θεωρούν υπεύθυνο για την απόφαση της κυβέρνησης να συστήσει την φυλακή υψίστης ασφαλείας. Μία απόφαση που ήρθε μετά την απόδραση του Χριστόδουλου περίπου ένα χρόνο πριν.
 
Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι του πρότειναν να τον βάλουν σε άλλη πτέρυγα, κάτι που αρχικά αρνήθηκε, ωστόσο οι επιθέσεις συνεχίστηκαν και ο Ξηρός αναγκάστηκε να δεχθεί.
 
Και στην δεύτερη πτέρυγα όμως, του επιτέθηκαν κρατούμενοι που προέρχονται από τον χώρο των τρομοκρατών 
και έτσι αποφασίστηκε, για λόγους ασφαλείας, η μεταφορά του σε ένα κελί που θα βρίσκεται εντελώς μόνος του.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

ΔΕΙΤΕ τι ψήφισαν στις φυλακές! Σε ποιο κόμμα έδωσαν πρωτιά οι κρατούμενοι;;;

fylakes

Διαβάστε σε ποιο κόμμα έδωσαν πρωτιά οι κρατούμενοι που άσκησαν… το εκλογικό τους δικαίωμα στις φυλακές.

Δείτε τι ψήφισαν στον Κορυδαλλό

Τμήμα Ανδρών:

ΣΥΡΙΖΑ: 92

Χ.Α: 18

ΝΔ: 14

ΚΚΕ: 4

ΠΟΤΑΜΙ: 4

ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜ.ΣΟΣ: 3

ΑΝ.ΕΛ: 2

ΔΗΜΑΡ: 1

ΤΕΛΕΙΑ: 1

ΠΑΣΟΚ: 1

Τμήμα Γυναικών:

ΣΥΡΙΖΑ: 29

Χ.Α: 9

Ν.Δ: 2

Δείτε τι ψήφισαν στις φυλακές Αγίου Στεφάνου

ΣΥΡΙΖΑ: 109

ΝΔ: 26

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 10

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 4

ΚΙΝΗΜΑ: 3

ΠΟΤΑΜΙ; 3

ΠΑΣΟΚ: 2

ΑΚΥΡΑ: 9

ΛΕΥΚΑ: 2

ΠΗΓΗ:korydallosca.gr

Σε ειδικό κελί για λόγους ασφαλείας ο Ξηρός


Μόνος του σε ειδικό κελί των φυλακών Δομοκού κρατείται από χθες το μεσημέρι ο Χριστόδουλος Ξηρός ο οποίος μεταφέρθηκε εκεί για λόγους ασφαλείας με πρωτοβουλία των υπευθύνων της φυλακής και τη συγκατάθεση του ιδίου.
 
Μετά την επίθεση που δέχτηκε από τον βαρυποινίτη Βασίλη Βαρελά στο κυλικείο της φυλακής, ο Ξηρός φέρεται να προπηλακίστηκε εκ νέου, από τους συγκρατούμενούς του με συνέπεια να κριθεί αναγκαία η μεταφορά του σε ειδικό χώρο της φυλακής, έξω από τις δύο πτέρυγες τύπου Γ’. Αρχικά υπήρχε η σκέψη να μεταφερθεί σε χώρο που κρατούνται μέλη της 17Ν, ωστόσο αυτό δεν συνέβη καθώς έθεσε βέτο ο Βασίλης Τζωρτζάτος.
 
Οι κρατούμενοι θεωρούν τον Ξηρό υπαίτιο για τη δημιουργία φυλακών τύπου Γ’ μετά την απόδρασή του από τον Κορυδαλλό τον Ιανουάριο του 2014. Αφορμή για την επίθεση που δέχτηκε ο Ξηρός ήταν τα υποτιμητικά σχόλια για τους ποινικούς σε συνέντευξή του στον ιστότοπο zougla.gr όπου είχε αρνηθεί τη σχέση του με ποινικούς κρατούμενους, μιλώντας για «άτομα τα οποία το μόνο που ξέρουν είναι να κλέβουν γριές για τις δικές τους τσέπες». 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Ο Ξηρός δέχθηκε επίθεση μέσα στη φυλακή



Επίθεση στις φυλακές Δομοκού δέχθηκε ο καταδικασθείς για συμμεμτοχή στην 17Ν, Χριστόδουλος Ξηρός, το απόγευμα της Παρασκευής

Όπως υποστηρίζει ο συνήγορός του, Φραγκίσμος Ραγκούσης, ο έγκλειστος δέχθηκε χτύπημα στο κεφάλι από κάποιον που ερχόταν από πίσω του, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του. Σε μεταξύ τους τηλεφωνική επικοινωνία, ο Χρ. Ξηρός είπε -σύμφωνα με το συνήγορό του- ότι γνωρίζει ποιός έχει πραγματοποιήσει την ενέργεια, αλλά δεν ήθελε να αναφέρει περιςσότερα.
Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, λίγο μετά την ολοκλήρωση του επισκεπτηρίου, οπότε και ο κρατούμενος είδε τους υπέργηρους γονείς του.

"Ο Χριστόδουλος Ξηρός δεν κατήγγειλε το δράστη, ούτε ζήτησε προστασία" δήλωσε ο Φρ. Ραγκούσης, προσθέτοντας: "Παραμένει αταλάντευτος στις επιλογές του για τα πρόσωπα, που τον στηρίζουν".

ΠΗΓΗ:news247.gr


Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Προφυλακίζονται δύο από τους 37 εμπλεκόμενους στο κύκλωμα των εκβιαστών – Τι δήλωσαν οι δικηγόροι (φωτό&βίντεο Makeleio.gr)

20150120_094712

Στη φυλακή οδηγούνται μετά την απολογία τους στον ανακριτή δύο εκ των 37 εμπλεκομένων στο κύκλωμα των εκβιαστών.
Ακόμη δύο πρόσωπα που απολογήθηκαν σήμερα, μια γυναίκα, πρώην σύντροφος βαρυποινίτη και ένας σωφρονιστικός υπάλληλος αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
Αναλυτικά:
Το δρόμο για τη φυλακή πήραν δυο από τους κατηγορούμενους ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε μέσα και έξω από τη φυλακή.
Μετά την απολογία τους κρίθηκαν προφυλακιστέοι ο Ταουλάντ Φειζουλά, ο οποίος φέρεται να εμπλεκεται σε συμπλοκή με αστυνομικούς στη Μεταμόρφωση εκεί οπου παρακολουθούσαν το σπίτι της Λιτσας Βλαστού κατόπιν εντολής του Βλαστού και η Ευριδίκη Χριστοδουλοπούλου , μητέρα παλιού συγκατούμενου του Βλαστού, απ΄την οποία ο βαρυποινίτης φέρεται να ζήτησε να παραδόσει 2.000 ευρώ σε έναν δικό του.
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά την απολογία τους η πρώην σύντροφος του Π. Βλαστού Πένυ Καρπούζου καθώς και ο σωφρονιστικός υπαλληλος Γιωργος Σκάλκος, ο οποίος φέρεται να μεσολαβούσε και να μετέφερε μηνύματα μεταξύ του Σωτήρη Εμμανουήλ και του βαρυποινίτη για τους ” πλούσιους” της ΣΤ πτέρυγας του Κορυδαλλού τους οποίους ήθελε, σύμφωνα με τη δικογραφία να εκβιάσει ο Βλαστός. Και στους δυο κατηγορούμενους επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα.
Επίςης, στον σωφρονιστικό υπάλληλο επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 10.000 ευρώ.
exodos2
exodos1




Συνεχίζονται αύριο οι απολογίες…

ΠΗΓΗ:makeleio.gr

Σεξ στη φυλακή και τσάμπα μπουζούκια για το Βλαστό


Με απειλές και οικονομικά ανταλλάγματα προς σωφρονιστικούς υπαλλήλους κατόρθωνε ο Παναγιώτης Βλαστός να έχει «ελεύθερα» επισκεπτήρια… ροζ αποχρώσεων σε όλους τους χώρους των φυλακών Τρικάλων και Κορυδαλλού.
Στα Τρίκαλα, σύμφωνα με αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής, είχε τουλάχιστον τρία κελιά για τις ερωτικές συνευρέσεις του με την 35χρονη Πένυ αλλά και την 35χρονη -κατηγορούμενη πλέον- δικηγόρο του.
Στον Κορυδαλλό δεχόταν αυτές τις ερωτικές συναντήσεις στο κελί του ακόμη και στο αρχιφυλάκειο της στ’ πτέρυγας. Η Πένυ είχε αποκαλύψει στη Λίτσα ότι μία από τις συνευρέσεις τους είχε γίνει μέσα στο γραφείο του διευθυντή Φυλακών Κορυδαλλού. Μάλιστα για να μη γίνονται αντιληπτές ή καταγραφούν οι ιδιαίτερες στιγμές του, είχε απαιτήσει και καταφέρει να έχουν στραμμένες τις κάμερες ασφαλείας σε «τυφλά» σημεία, ώστε να μην καταγράφουν χώρους της πτέρυγας που κινούνταν, αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος.
Ο έρωτας του Παναγιώτη Βλαστού έγινε αντιληπτός στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής σχεδόν μία εβδομάδα πριν την εξάρθρωση της Greek Mafia.
Η ερωτική σύντροφός του είχε γενέθλια στις 13 Ιανουαρίου, ωστόσο μαζί με την παρέα της μία μέρα νωρίτερα πήγε να γιορτάσει σε γνωστό νυχτερινό κέντρο της παραλιακής όπου τραγουδούν ο Γιώργος Μαζωνάκης και η Πάολα. Όταν ήρθε η ώρα της πληρωμής του μεγάλου λογαριασμού, ο υπάλληλος του είπε: «Είναι κερασμένα από τον Παναγιώτη». Τα αισθήματα ήταν αμοιβαία, σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματικούς , που προσθέτουν πως μητέρα της 35χρονης δικηγόρου έπλενε τα ρούχα του βαρυποινίτη, του αγόραζε σολομό, ακριβά ψάρια, κατσικίσιο γάλα και... κολλαγόνο, που πήγαινε στις φυλακές η κόρη της. Ο Παναγιώτης Βλαστός φοβούμενος τη... δηλητηρίαση μαγείρευε μόνος του παρότι είχε «δοκιμαστές».
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ - ΣΟΚ.. Διευθυντήριο της τρομο-μαφίας ο Κορυδαλλός

Οργάνωναν μέσα από τη φυλακή δολοφονίες, εκρήξεις και εκβιασμούς σε βάρος όσων δεν συμμορφώνονταν στις εντολές τους. Κινούνταν με άνεση σε όλες τις πτέρυγες, στο αρχιφυλακείο, το ιατρείο, δέχονταν και επισκεπτήριο -ακόμη και για ερωτικές συνευρέσεις- στο κελί τους!

Τη μεγαλύτερη οργάνωση μπράβων που εδώ και τουλάχιστον τέσσερα χρόνια σκορπούσε τον τρόμο με την εγκληματική της δράση εξάρθρωσαν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής. Με αρχηγικά μέλη τους γνωστούς έγκλειστους των ελληνικών φυλακών Παναγιώτη Βλαστό, Γιάννη Σκαφτούρο και Βασίλη Στεφανάκο, η ομάδα των κακοποιών κατηγορείται για σωρεία αδικημάτων, μεταξύ των οποίων συμβόλαια θανάτου, εκρήξεις και εκβιάσεις με το πρόσχημα της παροχής προστασίας.
Στο... μενού της ελληνικής Καμόρα συμπεριλαμβάνονται -μεταξύ άλλων- η βομβιστική επίθεση σε δικαστικούς λειτουργούς σε Χαλάνδρι και Λάρισα, η σχεδιαζόμενη απαγωγή υψηλόβαθμου τραπεζικού στελέχους, το «συμβόλαιο θανάτου» σε βάρος δικηγόρου, αλλά και η απόπειρα ανατίναξης του σπιτιού της εξαδέλφης του Π. Βλαστού.
Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη του ονόματος του καταδικασθέντος πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου στην υπόθεση, ως ηθικού αυτουργού για τις τρεις επιθέσεις σε βάρος του πρώην διευθυντή εξοπλισμών Γ. Σμπώκου.
Την ίδια στιγμή, ανοιχτή παραμένει και η εμπλοκή της συμμορίας με υποθέσεις της νεοτρομοκρατίας, όπως η ανατίναξη του αυτοκινήτου της πρώην διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού Μ. Στέφη, επίθεση που είχε αναλάβει η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς στο πλαίσιο του σχεδίου «Φοίνικας».
Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας, οι «αρχηγοί» της οργάνωσης ήταν υπεράνω κάθε κανόνα εντός φυλακής. Οταν βρίσκονταν στην ίδια φυλακή, έμεναν στην ίδια πτέρυγα, ακόμη και στο ίδιο κελί, είτε συναντιούνταν σε διάφορους χώρους της φυλακής (αρχιφυλακείο, ιατρείο κ.α.).
Επισκεπτήρια στο κελί
Ο Παναγιώτης Βλαστός φέρεται να δεχόταν επισκεπτήρια ακόμα και μέσα στο κελί του, όπου και είχε ερωτικές συνευρέσεις με την επίσης κατηγορούμενη συνήγορό του. Ο ίδιος καταγράφεται να έχει στη διάθεσή του κινητά, κάρτες sim και ό,τι άλλο χρειαζόταν για την επικοινωνία του με τον έξω κόσμο. «Ενώ δημόσια διαμαρτύρονται για μεταγωγή στον Δομοκό, προέκυψε από την έρευνα ότι αναμένουν εναγωνίως την από κοινού κράτησή τους για να έχουν άμεση και καθημερινή διά ζώσης επικοινωνία και να οργανώσουν απρόσκοπτα τις κακουργηματικές τους πράξεις», σημειώνεται στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ.
Οι τρεις τους είχαν «χτίσει» ένα δίκτυο «εμπίστων», οι οποίοι εκτελούσαν τις εντολές τους, έκρυβαν τα χρήματα από τις παρανομίες τους και «λάδωναν» σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Τις εύκολες δουλειές τις έκαναν αυτοί που χρωστούσαν χάρη ή χρήματα στους «αρχηγούς». Ο τιμοκατάλογος για μία απλή τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού ήταν 2.000 ευρώ.
Οι αρχηγοί είχαν επιβάλει αυστηρούς κανόνες συνωμοτικότητας. «Τα μέλη του δικτύου τους δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους. Αυτός που λάμβανε την εντολή, τη μετέφερε σε άλλο πρόσωπο και στη συνέχεια μοιράζονταν ρόλοι και σε άλλα άτομα, υπό τη συνεχή τηλεφωνική ή γραπτή καθοδήγηση των αρχηγών μέσα από τη φυλακή. Οι εμπλεκόμενοι γνώριζαν μόνο μέρος της κάθε "δουλειάς", με σκοπό να μην μπορούν να τους συνδέσουν με τους αρχηγούς», δήλωσε στην επίσημη παρουσίαση της υπόθεσης ο επικεφαλής της Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχος Παναγιώτης Στάθης. «Από τις παράνομες δραστηριότητές τους αποκόμιζαν τεράστια έσοδα και υλικά οφέλη».
Ολα άλλαξαν όταν ο Π. Βλαστός θεώρησε ότι η εξαδέλφη του που κρατούσε για λογαριασμό του τα χρήματά του -μεταξύ των οποίων και από την απαγωγή Παναγόπουλου- είχε υπεξαιρέσει 250.000 ευρώ. Τότε, τοποθέτησε βόμβα στο σπίτι της στη Μεταμόρφωση, ικανή να κατεδαφίσει ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο. Ο μηχανισμός δεν εξερράγη και τα στοιχεία οδήγησαν τους αστυνομικούς στον απότακτο αστυνομικό που κατηγορείται για την υπόθεση Χρ. Ξηρού, Χρήστο Πατουχέα. Η κατάθεση της εξαδέλφης του Π. Βλαστού, Λίτσας, ήταν καθοριστική για την αποκωδικοποίηση της δράσης της ελληνικής μαφίας.
Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ
Ο σκοτεινός ρόλος του Ακη για τις επιθέσεις στον Γ. Σμπώκο
Ο Γιάννης Σμπώκος εργαζόταν δίπλα στο Αρχιφυλακείο της ΣΤ' Πτέρυγας Κορυδαλλού τον Μάρτιο του 2014, όταν τον επισκέφθηκε ο Χρήστος Πατουχέας, ο 54χρονος απόστρατος ΕΚΑΜίτης που κατηγορείται για την υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού. «Θέλει να σου μιλήσει ο Παναγιώτης Βλαστός», φέρεται να είπε στον Γ. Σμπώκο, σύμφωνα με τη δικογραφία. Οταν ο έγκλειστος πρώην γενικός γραμματέας εξοπλισμών δεν ανταποκρίθηκε, ο Χρ. Πατουχέας τον επισκέφθηκε ξανά, λέγοντάς του: «Θέλει να σου δώσει ένα μήνυμα από τον Γιάννη Σκαφτούρο».
Στο διαβιβαστικό της Ασφάλειας Αττικής αναφέρεται ότι «ο Σμπώκος συνάντησε στο ισόγειο της ΣΤ' πτέρυγας τον Παναγιώτη Βλαστό, ο οποίος ήταν καθισμένος μόνος του σε ένα τραπέζι. Ο τελευταίος του είπε ότι έκανε εξυπηρέτηση στον Γ. Σκαφτούρο, ο οποίος του ζήτησε να του μεταφέρει ένα μήνυμα. «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ; Κοίταξε να μάθεις και επειδή ξέρω ότι έχεις πολλά λεφτά, θα μου δώσεις 10 εκατ. ευρώ, αλλιώς θα σου διαλύσω το σπίτι, τα πάντα και μετά θα με παρακαλάς για να μου τα δώσεις», φέρεται να ήταν η εντολή του Γ. Σκαφτούρου.
Η συνάντηση
Η συνάντηση των δύο επαναλήφθηκε στις 23 Μαρτίου, όταν ο Π. Βλαστός επανέλαβε ότι ο Σκαφτούρος «επιμένει και πρέπει να του δώσεις 2,7 εκατ. ευρώ». Στην άρνηση του Σμπώκου να του δώσει οτιδήποτε, ο Π. Βλαστός φέρεται να του είπε: «Εχεις αδελφές... Καλό είναι να δώσεις ένα χαρτζιλίκι, γιατί αλλιώς θα γίνει ατύχημα».
Τρεις μέρες πριν από την πρώτη έκρηξη στην είσοδο του σπιτιού της οικογένειας Γ. Σμπώκου στην Κηφισιά, ο Βλαστός σε άλλη συνάντησή του με τον πρώην συνεργάτη του Α. Τσοχατζόπουλου φέρεται να του είπε: «Αν δε ανταποκριθείς ο Γιάννης (σ.σ. Σκαφτούρος) θα προχωρήσει. Γνωρίζουν τα πάντα, αδελφές, σπίτια κ.τ.λ. Εχουν κάνει μεγάλη έρευνα και θα πάθεις μεγάλη ζημιά».
Στην κατάθεσή της, η εξαδέλφη του Π. Βλαστού «Λίτσα» δηλώνει ότι τις πληροφορίες ότι ο Σμπώκος έχει πολλά χρήματα τις έδωσε στο «διευθυντήριο» της συμμορίας ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος «είχε τον Σμπώκο μεγάλο άχτι».
Αναφέρει επίσης ότι ο Σμπώκος σε άγνωστο χρόνο είχε παραλάβει μια βαλίτσα με 10 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία προορίζονταν για τον Τσοχατζόπουλο, αλλά δεν του την έδωσε ποτέ. «Για τον λόγο αυτό ο Τσοχατζόπουλος πληροφόρησε τον Σκαφτούρο για τα χρήματα που είχε ο Σμπώκος και πιθανόν για τις διευθύνσεις κατοικίας των αδελφών του».
Για «νέα συνωμοσία "πολιτικής δίωξης" απέναντι στον πρώην ΥΕΘΑ 1996-2001» κάνει λόγο σε δήλωσή του ο Ακης Τσοχατζόπουλος. «Πληροφορώ ότι ΔΕΝ με αφορούν οι αναφορές στα χαρτιά της Εισαγγελίας. Τα καταγγέλλω ως ανυπόστατα, "λόγια του αέρα" - "κατασκευασμένα", λόγω εναγώνιας πολιτικής σκοπιμότητας πολλών», καταλήγει ο πρώην υπουργός.
ΚΩΔΙΚΑΣ
Το γλωσσάρι της Καμόρα
Ολόκληρο... λεξικό 120 σελίδων με κωδικοποιημένες λέξεις και εκφράσεις συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία:
  • «Μπετό»: εκρηκτικές ύλες.
  • «Πατσαβουριά»: κάποιος έχει μιλήσει στην αστυνομία.
  • «Ψηλή»: καλάσνικοφ.
  • «Κοπέλα»: όπλο.
  • «Τρόφιμα»: φυσίγγια, σφαίρες.
  • «Πουκάμισο»: χειροβομβίδα.
  • «Μικρούλι»: πιστόλι.
  • «Μικρό πιο ματζόβολο»: μικρό όπλο.
  • «Συνεργείο»: μέρος συνάντησης μελών εγκληματικής οργάνωσης, όπου παραλαμβάνουν οδηγίες-εντολές με σημειώματα που δίνει στα επισκεπτήρια.
  • «Να την αρπάξουν, να την πάνε βόλτα και να το τελειώσουν εκεί»: να τη δολοφονήσουν.
  • «Τακτοποιήθηκες με το σπίτι;»: διαμέρισμα-καβάντζα για όπλα και εκρηκτικά.
  • «Βρήκα μια κοπέλα να με εξυπηρετήσει με το σπίτι, αλλά υπήρχε κάποιο πρόβλημα με το ρεύμα»: βρήκε κοπέλα «μπροστινή» να νοικιάσει το διαμέρισμα στο όνομά της.
  • «Καλό παιδί»: ιδιοκτήτης καταστήματος στο Χαϊδάρι που είχε πάρει τοκογλυφικό δάνειο.
  • «Μαύρα»: χρήματα από την απαγωγή Παναγόπουλου.
  • «Κάβα»: χρήματα από παράνομες δραστηριότητες Π. Βλαστού.
  • «Μισθός»: χρηματικά ποσά που λάμβανε συνεργός για βοήθεια στον Π. Βλαστό.
  • «Βόλτα»: απόπειρα απόδρασης
  • «Β ή ΒΡ»: βρώμικα χρήματα.
  • «Γκάρο 400»: χρήματα για γκαρσονιέρα-γιάφκα.
  • «300 SPRES»: χρήματα προς κρατούμενο Δομοκού.
  • «Πίτσας»: συγκεκριμένος καταστηματάρχης από τον οποίο λάμβανε χρήματα η συμμορία.
  • «Ρεύμα, ΕΝΦΙΑ»: χρηματικά ποσά.
  • «Εντάξει η δικογραφία; Πήγες στον δικηγόρο/στο γραφείο;»: Για τις παράνομες δραστηριότητες.
πηγή: ethnos.gr

Νέα παρτίδα στρωμάτων παραδόθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού

C0F9A4CCFDC3D178EECFF9A7B1D006D4

Μια νέα παρτίδα, περίπου 150 στρωμάτων, προσφέρθηκε από ναυτιλιακή εταιρεία και παραδόθηκε
στην Δικαστική Φυλακή Κορυδαλλού, για την κάλυψη των αναγκών της.
Τα στρώματα προέρχονται από κρουαζιερόπλοια ή επιβατηγά πλοία, που αυτό το διάστημα πραγματοποιούν την ετήσια συντήρησή τους.
Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, είχε ενημερώσει με επιστολή του τους φορείς των ναυτιλιακών εταιρειών, ξενοδοχείων κ.α. για τις ανάγκες των φυλακών Κορυδαλλού σε στρώματα και έτσι υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση σε προσφορά τους.
Σε διάστημα περίπου 2 μηνών έχουν σταλεί στις φυλακές περισσότερα από 300 στρώματα, πολύ καλής ποιότητας.

ΠΗΓΗ:makeleio.gr

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

ΤΩΡΑ: Στον Εισαγγελέα η συμμορία των εκβιαστών (Δείτε ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ από το Μakeleio.gr)

1

Από σήμερα άρχισαν να πηγαίνουν στον ανακριτή οι εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα εκβιαστών που δρούσαν μέσα και έξω από τις φυλακές εκτελώντας πληρωμένα συμβόλαια θανάτου και μαφιόζικες επιθέσεις.
Το κύκλωμα, χαρακτηρίζεται από την Αστυνομία , ως η μεγαλύτερη εγκληματική οργάνωση, που εφάπτεται με την τρομοκρατία. Συνολικά εμπλέκονται 37 άτομα, μεταξύ των οποίων,ο Άκης Τσοχατζόπουλος, νονοί της νύχτας, τρομοκράτες, δικηγόροι, σωφρονιστικοί υπάλληλοι και αστυνομικοί!
Όλοι οι κατηγορούμενοι θα περάσουν από το γραφείο της ανακρίτριας διαφθοράς προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για σωρεία κακουργηματικών πράξεων τις οποίες φέρονται να διέπραξαν από το Μάιο του 2011 έως σήμερα. Καταγεγραμμένες συνομιλίες των εμπλεκομένων αλλά και μαρτυρικές καταθέσεις που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία συνθέτουν το πάζλ της πολύκροτης υπόθεσης.
Δείτε τις φωτογραφίες και το βιντεο από το ΜΑΚΕΛΕΙΟ
2 3 4 6 7 8


ΠΗΓΗ:makeleio.gr