Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010

Εχουν οι απεξαρτημενοι δικαιωμα για μια δευτερη ευκαρια;;;

Καταστροφικές οι αποφάσεις των δικαστηρίων για τους απεξαρτημένους. Μέσα σʼένα μήνα σημειώθηκε και δεύτερο κρούσμα αναλγησίας απέναντι στους ανθρώπους που κατάφεραν, με τεράστια προσπάθεια, να βγουν από την κόλαση των ναρκωτικών.
Στις 21/6/2010 ο Κώστας Ριζόπουλος, 31 χρόνων, που πριν 3 μήνες ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα απεξάρτησης του 18 Ανω και είναι συνολικά πάνω από 2,5 χρόνια καθαρός, καταδικάστηκε από το Γ΄ Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας σε 4 χρόνια φυλακή, χωρίς αναστολή. Αυτή η σκληρή ποινή επιβλήθηκε για μια κλοπή (ζάντας αυτοκινήτου), που έγινε πριν από 13 χρόνια, όταν ο Κώστας ήδη εξαρτημένος από ηρωίνη, ήταν 18 χρόνων. Αυτό χαρακτηρίστηκε από τους αστυνομικούς ως «ληστεία» και κατά συνέπεια «κακούργημα».
Ετσι, με αυστηρή προσήλωση στο γράμμα του νόμου οι δικαστές στέλνουν στον Καιάδα άλλο έναν νέο άνθρωπο που κατάφερε να απεξαρτηθεί και να διεκδικεί με αξιοπρέπεια μια ισότιμη με όλους θέση, μέσα στο κοινωνικό σύνολο. Τώρα ζητά να του δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία για να αποδείξει στην πράξη ότι μέσα από τη θεραπεία του έχει πραγματικά αλλάξει και μπορεί με ψηλά το κεφάλι να δίνει και να κερδίζει καθημερινά τη μάχη μιας ζωής με νόημα και στόχους, χωρίς ουσίες και χωρίς φυγές.
Πριν από ενάμιση μήνα είχε ληφθεί μια ανάλογη απόφαση από το Εφετείο της Λάρισας για τον απεξαρτημένο Αχιλλέα Δεσποτάκη, 3 χρόνια καθαρό. Λίγο πριν είχε οδηγηθεί επίσης στη φυλακή απεξαρτημένος που είχε ολοκληρώσει το πρόγραμμα της «ΙΘΑΚΗΣ».
Το μήνυμα που αντικειμενικά περνούν όλες αυτές οι δικαστικές αποφάσεις, είναι ότι θέση των εξαρτημένων αλλά και των απεξαρτημένων είναι στη φυλακή!
Ολοι οι θεραπευόμενοι και οι θεραπευτές του 18 Ανω, της μεγαλύτερης δημόσιας Μονάδας Απεξάρτησης, καταδικάζουμε αυτή τη λογική που καλλιεργεί το φόβο και την ανασφάλεια, σκοτώνοντας την ελπίδα μιας ελεύθερης ζωής.
Απαιτούμε την άμεση ανάκληση αυτών των αποφάσεων και περιμένουμε από την Πολιτεία να πάρει θέση.
Καλούμε όλους τους φορείς της απεξάρτησης, τις οικογένειες και όλο τον Ελληνικό λαό να σταθεί στο πλευρό μας, για να δώσουμε μαζί τη μάχη για να μπορούν οι εξαρτημένοι να μπαίνουν σε προγράμματα απεξάρτησης και όχι στη φυλακή,
-         για το δικαίωμα των απεξαρτημένων στην ισότιμη κοινωνική τους επανένταξη
-         για το δικαίωμα των νέων στην ελευθερία, την αξιοπρέπεια, τη ζωή 


Μαχιμος Δεσμοφυλακας : και βεβαια εχουν!!τετοιοι ανθρωποι ειναι αξιοι συγχαρητηριων που μπορεσαν και ξεπερασαν τον εφιαλτη των ναρκωτικων,και η πολιτεια με τα δικαστηρια θα πρεπει να βοηθανε τετοιους ανθρωπους που θελουν να ξανα διεκδικησουν την ζωη τους για να μπορεσουν να ενταχθουν ξανα στο υγιες κομματι της κοινωνιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου