Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Η Μαύρη Τετάρτη της Μεταπολίτευσης

ΜΙΑΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ...



Ψηφίστηκε χθες το βράδυ επί της αρχής το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Με 159 «ναι», τα 157 των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ αλλά και δύο από την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Κώστα Κιλτίδη (“Όχι” από την Σ. Σακοράφα, “Παρών” από Γ. Δημαρά και Β. Οικονόμου ).
Πλέον το ΠΑΣΟΚ και τα εξαπτέρυγά του  θα μείνουν στην ιστορία ως οι νεκροθάφτες του λείψανου του ασφαλιστικού συστήματος. Η ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη – ύστερα από σχετικό αίτημα που υπέβαλαν ξεχωριστά η Νέα Δημοκρατία αλλά και το ΚΚΕ- είναι το μοναδικό κέρδος,  αφού πλέον οι τρομοκράτες των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των πολιτών έχουν ξεκάθαρο ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ .
Δεν χρειάζονται λοιπόν πολλά λόγια για αυτούς τους 159 βουλευτές που ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗΚΑΝ τη λαϊκή εντολή που τους εδόθη . Οι υπογραφές τους ως σκιές θα τους ακολουθούν . Δεν θα μπορούν να ξεφύγουν. Μια ζωή κυνηγημένοι. Μια ζωή στιγματισμένοι.
Οι 157 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ  (που πολλοί διαφωνούσαν με τα μέτρα και το δήλωναν δημοσίως)  τέθηκαν μπροστά στην κρισιμότερη ψηφοφορία της πολιτικής τους σταδιοδρομίας. Απεδείχθησαν τελικά ….τσάμπα μάγκες!
Απέδειξαν ότι δεν διαθέτουν το πολιτικό σθένος να υπερασπιστούν  τις απόψεις τους και τη λαϊκή εντολή των ψηφοφόρων τους.
Βροντοφώναξαν δια της ψήφου τους ότι  το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η….. βουλευτική τους καρέκλα!
Οι άλλοι δύο βουλευτές (Μπακογιάννη – Κιλτίδης ) ,πολιτικοί τζογαδόροι, είναι οι χαμένοι της παρτίδας  και προσπαθούν να παίξουν τα ρέστα τους. Στην πλάτη του ελληνικού λαού όμως ! Της σημερινής και της επόμενης γενιάς..
Το γεγονός λοιπόν  έχει τεράστια διαπαιδαγωγική σημασία και για τον ελληνικό λαό. Γιατί τουλάχιστον επί δύο σχεδόν δεκαετίες τώρα η «περιρρέουσα πολιτική ατμόσφαιρα» αποθεώνει τα «λαμόγια» και όχι τους  ιδεολόγους της πολιτικής. Τους πραγματικούς Πολιτικούς.
Γι` αυτό φθάσαμε στην Mαύρη Τετάρτη της Μεταπολίτευσης. Γιατί μην το ξεχνάμε. Αυτούς τους 159 ( και άλλους 15 ακόμα  που χθες φορώντας προσωπεία κρύφτηκαν ) που λεηλάτησαν ασφαλιστικά δικαιώματα, εμείς τους τοποθετήσαμε στο κοινοβούλιο και τους δώσαμε το δικαίωμα να ορίζουν τις τύχες , τόσο τις δικές μας όσο και των παιδιών μας.
Τουλάχιστον,  τώρα πλέον έπεσαν οι μάσκες! Οι νεκροθάφτες του ασφαλιστικού έχουν Ονοματεπώνυμο !

ΠΗΓΗ:http://www.politis-gr.com/?p=2348

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου