Τρίτη, 29 Μαΐου 2012

Κατεβάζουν ρολά οι φυλακές Αγίου Στεφάνου στην ΠάτραΑπό σήμερα, οι φυλακές Αγίου Στεφάνου κλείνουν τις πόρτες τους. Έπειτα από γενική συνέλευση, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, μη δεχόμενοι άλλους κρατούμενους, αφού ο αριθμός τους έχει φθάσει πλέον τους 820, σε μια φυλακή που δεν μπορεί να χωρέσει κανονικά πάνω από 650!

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, από την πλευρά των σωφρονιστικών υπαλλήλων -μιλώντας στο patrastimes.gr- ο κ. Τσούρας, οι κρατούμενοι είναι πλέον τόσο πολλοί, που κοιμούνται στο πάτωμα. Για να μπορέσουν οι φύλακες να κάνουν τη βραδινή καταμέτρηση, αναγκάζονται να περνάνε πάνω από τα κεφάλια τους, με κίνδυνο να πατήσουν και κάποιον κρατούμενο.

Αλλά και η σίτιση των κρατουμένων γίνεται με ελλιπή τρόπο, αφού τα κονδύλια του υπουργείου –που έχουν περικοπεί από 3,5 ευρώ σε 2 ευρώ ημερησίως για κάθε φυλακισμένο- έχουν υπολογιστεί για 650 κρατούμενους και όχι για 820 που βρίσκονται αυτή την ώρα στη φυλακή.

Ακόμα και αλλοδαπούς που προορίζονται για απέλαση μεταφέρουν στις φυλακές Αγίου Στεφάνου, αφού τα κρατητήρια στα αστυνομικά τμήματα έχουν γεμίσει!

Σύμφωνα με τον κ. Τσούρα, ούτε η φύλαξη γίνεται κανονικά, ιδίως τις βραδινές ώρες, καθώς λόγω των περικοπών στα νυχτερινά των υπαλλήλων μόνο επτά σωφρονιστικοί υπάλληλοι αναγκάζονται να περιφρουρήσουν 820 κρατούμενους.

Και όλα αυτά, όταν υπάρχουν φυλακές έτοιμες που δεν μπορούν να λειτουργήσουν ελλείψει προσωπικού. Για παράδειγμα, ενώ είναι έτοιμες οι φυλακές στις Σέρρες και μπορούν να φιλοξενήσουν 700 κρατούμενους, λειτουργούν μόνο δύο πτέρυγες λόγω έλλειψης προσωπικού. Το ίδιο σκηνικό και στα Χανιά, όπου επίσης είναι έτοιμες καινούργιες φυλακές και δεν λειτουργούν γιατί δεν έχουν προσωπικό.

Πηγή: patrastimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου