Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Συνελήφθη ο εγκέφαλος της μαφίας των φυλακών



Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης σε Θεσσαλονίκη- Λάρισα και Τρικάλα, συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος για εισαγωγή ναρκωτικών στις φυλακές Τρικάλων.

Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε από τον Μάιο του 2011 μετά από πληροφορίες που διέθετε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Μετά από μήνες προέκυψε ότι ο 45χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος, ο εγκέφαλος του κυκλώματος, καθώς και άλλοι εργαζόμενοι στη φυλακή Τρικάλων, δέχονταν παραγγελίες από κρατούμενους και έβαζαν στη φυλακή ναρκωτικά!

Αστυνομικές δυνάμεις από Θεσσαλονίκη και Λάρισα, παρουσία εισαγγελέα, πραγματοποίησαν έφοδο στις φυλακές τα ξημερώματα και ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο του 45χρονου σωφρονιστικού υπαλλήλου, που εκείνη την ώρα έμπαινε στη φυλακή για να πιάσει βάρδια. Πάνω του βρέθηκαν 35 γραμμάρια χασίς και 173 ναρκωτικά χάπια. 

Μέχρι στιγμής, για την υπόθεση κατηγορούνται 29 άτομα, ενώ έχουν γίνει 16 συλλήψεις. Οι 11 από τους συλληφθέντες είναι έγκλειστοι των φυλακών που έδιναν εντολή για την εισαγωγή των ναρκωτικών. Εκτός φυλακής έχουν συλληφθεί 5 άτομα, ανάμεσα στα οποία ο σωφρονιστικός αλλά και η δασκάλα της φυλακής, που επίσης είχε εισάγει ναρκωτικά στην εγκατάσταση. 

Οι έρευνες συνεχίζονται.


ΠΗΓΗ:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου