Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Στάση εργασίας από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους



Στο χορό των κινητοποιήσεων εισέρχονται και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που προσανατολίζονται σε επαναλαμβανόμενες απεργίες, αντιδρώντας για το "τσεκούρωμα" των αποδοχών τους και τη μη καταβολή νυκτερινών και Σαββατοκύριακων.

Η μείωση των αποδοχών - κατά περίπτωση - κυμαίνεται από 30 έως 46%, ενώ τον τελευταίο χρόνο δεν έχουν πληρωθεί νυκτερινά και Σαββατοκύριακα, κάτι που δεν έχει προηγούμενο.

Την προσεχή Παρασκευή οι σωφρονιστικοί προχωρούν σε στάση εργασίας ενώ την ίδια ημέρα συγκαλούν έκακτη γενική συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν τη μορφή των κινητοποιήσεων τους με επικρατέστερη αυτή της απεργίας.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν, επισημαίνεται σχετικά:

"Το ένστολο προσωπικό των καταστημάτων κράτησης περνάει πολύ μεγάλη κρίση τόσο από τις μειώσεις που επήλθαν στην μισθοδοσία του όσο και από τις πραγματικά αντίξοες, δύσκολες και πολλές φορές εκρηκτικές καταστάσεις που διαμορφώνονται στο εσωτερικό των καταστημάτων κράτησης.

Η τραγική αυτή εικόνα, παράλληλα ενισχύεται από την ασυνέπεια της Πολιτείας, η οποία εδώ και ένα χρόνο κοντά, δεν μας έχει πληρώσει τη νυκτερινή και εξαιρέσιμη εργασία που έχουμε πραγματοποιήσει".

Κατα τη στάση εργασίας δε θα γίνονται επισκεπτήρια συγγενών και δικηγόρων, παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.

Εξαιρουνται οι περιπτώσεις αποφυλακίσεων, μεταγωγών που εξετάζεται η παράταση ή μη της κράτησης τους, δικαστήρια που κινδυνεύουν με παραγραφή ή συμπλήρωσης του 18μηνου, τακτικές ή έκτακτες μεταγωγές από και προς τα νοσοκομεία.

ΠΗΓΗ:cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου