Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Η κινηματογραφική απόδραση κρατουμένου από το Νοσοκομείο Τρικάλων με καλάσνικοφ και πυροβολισμούς (βίντεο)


Συγκλονιστικές οι λεπτομέρειες της κινηματογραφικής απόδρασης Αλβανού κρατουμένου, που έγινε σήμερα το βράδυ από το Νοσοκομείο Τρικάλων. Λίγη ώρα μετά το συμβάν, το trikalaola.gr πραγματοποίησε επιτόπιο ρεπορτάζ που θα διαβάστε και θα δείτε στο βίντεο.
Πως έγινε όλο το σκηνικό...
Στις 7:20 η κλούβα με τους τρεις εξωτερικούς φρουρούς, τον οδηγό και τον Αλβανό κρατούμενο, έφτασε στο Νοσοκομείο Τρικάλων. Ο κρατούμενος είχε επικαλεστεί πως έχει επείγον πρόβλημα με το πόδι του και είχε ζητήσει να εξεταστεί από γιατρό.
Συγρόνως η εξωτερική φρουρά είχε ζητήσει κάλυψη-ενίσχυση από...
τους άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ  και τρεις άνδρες με δύο μηχανές από την ομάδα ΔΙΑΣ συνόδευσαν την κλούβα μέχρι το Νοσοκομείο από την πλευρά των εκτάκτων περιστατικών.
Όμως, οι τέσσερις συνεργοί δράστες της απόδρασης, περίμεναν έξω από την κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου, ο ένας από αυτούς, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, καθόταν και έπινε καφέ. Μόλις ο κρατούμενος με τους άνδρες της εξωτερικής φρουράς μπήκαν στα ΤΕΠ (τμήμα εκτάκτων περιστατικών) του χειρουργικού, ο ένας από τους τέσσερις, κάθισε έξω από την πόρτα και οι άλλοι 3 μπήκαν μέσα, αιφνιδιάζοντας τους άνδρες της εξωτερικής φρουράς των φυλακών, προτάσσοντας τα όπλα, ρίχνοντάς τους στο πάτωμα, χτυπώντας τους συγχρόνως και τους απέσπασαν τα όπλα.
Από τον έναν μάλιστα εκ των τριών φρουρών, πριν τον αποσπάσουν το όπλο από την θήκη, τον πυροβόλησαν κοντά από τον κρόταφο και η σφαίρα πέρασε το διαχωριστικό του εξαταστηρίου των ΤΕΠ και καρφώθηκε στον τοίχο. Χωρίς να χάσουν χρόνο οι τέσσερις συνεργοί, πήραν μαζί τους τον κρατούμενο και βγήκαν ξανά από την κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου.
Αν έβγαιναν από την είσοδο των ΤΕΠ, θα αντάλλασσαν πυροβολισμοί με την ομάδα ΔΙΑΣ που είχαν βγάλει τα όπλα μετά τον πυροβολισμό . Εκείνη τη στιγμή βρισκόταν πολύς κόσμος στα ΤΕΠ, ασθενείς, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Μάλιστα όταν οι νοσηλεύτριες θέλησαν να μπουν στο χειρουργικό, χωρίς να καταλάβουν τι συμβαίνει, ο συνεργός που ήταν έξω από την πόρτα, τις έβρισε προτάσσοντας το καλάσνικοφ, λέγοντάς της «φύγετε γαμώ την Π……..α σας». Φυσικά όλοι οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό και οι ασθενείς βγήκαν έξω έντρομοι.
Οι τρεις από τους συνεργούς κρατούσαν καλάσνικοφ και ο τέταρτος δεν είχε όπλο. Βγαίνοντας από την κεντρική είσοδο, πυροβολούσαν στον αέρα για εκφοβισμό και μετά επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν.
Αμέσως η ομάδα ΔΙΑΣ πήγε από την άλλη πλευρά αλλά δεν τους πρόλαβαν. Φορούσαν καπελάκια όλοι τους, ο ένας μαύρη μπλούζα και ένας άλλος ένα γκρι γιλέκο. Φεύγοντας οι συνεργοί της απόδρασης, πέταξαν στην είσοδο του νοσοκομείου τα περίστροφα που είχαν αποσπάσει από τους φρουρούς.
Στην κάμερα του trikalaola.gr μίλησε ο Πρόεδρος της Εξωτερικής Φρουράς των Φυλακών Τρικάλων κ. Μπάμπης Βασταρούχας. 
Δείτε το σχετικό βίντεο.


ΠΗΓΗ:trikalaola.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου