Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Ο Αντώνης Ρουπακιώτης προσφέρει..Σεξ και ίντερνετ στις φυλακές.


Η δυνατότητα να συνευρίσκονται με τους συντρόφους τους μέσα σε ειδικό χώρο στη φυλακή προβλέπεται στο νέο Σωφρονιστικό Κώδικα που συντάχθηκε από ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή. Ο Αντώνης Ρουπακιώτης παρουσίασε το νέο σχέδιο κώδικα για τους δικηγόρους, το οποίο καταρτίστηκε επίσης από ειδική επιτροπή, υπό τον δικηγόρο της Αθήνας κ. Αντώνη Βγόντζα και παραδόθηκε ήδη προς διαβούλευση. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο υπουργός Δικαιοσύνης σχολίασε εκ νέου τα μέτρα που έχουν επιβληθεί, τονίζοντας ότι «οι δανειστές μας έχουν πατήσει στο λαιμό». Αναλυτικά στο νέο Σωφρονιστικό Κώδικα προβλέπεται:

 - Η δυνατότητα επικοινωνίας των κρατουμένων, για πρώτη φορά, (σ.σ. σε χώρες του εξωτερικού ισχύει ήδη) και συγκεκριμένα το δικαίωμα των συζύγων ή συντρόφων να συνευρίσκονται σε χώρο των φυλακών.
Επίσης, προβλέπεται το δικαίωμα ολόκληρες οικογένειες να συναντώνται μέσα στη φυλακή.  

-Πρόσβαση στο Διαδίκτυο για κρατούμενους. Οι όροι ωστόσο και η όλη διαδικασία θα καθορίζεται με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης.

 - Η ημιελεύθερη διαβίωση κρατουμένων σε άλλα νομικά πρόσωπα πλην των φυλακών. Η ρύθμιση αφορά κατηγορίες κρατουμένων που έχουν καταδικαστεί για ήπιας μορφής αδικήματα, ενώ στο καθεστώς αυτό δυνατότητα ένταξης έχουν όσοι δεν έχουν διαπράξει κάποιο πειθαρχικό αδίκημα (π.χ. δεν έχουν παραβιάσει άδεια) ενώ την σχετική απόφαση θα λαμβάνει Δικαστικό Συμβούλιο.

Όπως δε σημείωσε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Κ. Καραγκούνης στην Ιταλία στην γειτονική Ιταλία έχουν ενταχθεί στο σύστημα ημιελεύθερης διαβίωση 25.000 κρατούμενοι σε σύνολο 90.0000.

 - Η εισαγωγή σώματος ελέγχου και επιθεώρησης των φυλακών αλλά και το Συνήγορο του Πολίτη.

 - Μειώνεται για τους ανηλίκους, στο ήμισυ της αντίστοιχης ποινής για ενήλικες, η μέγιστη επιτρεπόμενη διάρκεια της βαρύτερης πειθαρχικής ποινής (του εγκλεισμού του σε ειδικό κελί), που μπορεί να φτάνει το πολύ στις πέντε ημέρες.

 - Προστίθεται στον ευεργετικό υπολογισμό ημερών της ποινής λόγω εργασίας, η περίπτωση επιτυχούς αποφοίτησης από ολοκληρωμένο κύκλο σπουδών.

 - Καθορίζεται ο ακριβής αριθμός κρατουμένων που επιτρέπονται με βάση τα τετραγωνικά μέτρα να τοποθετούνται σε κάθε κελί.

 - Γίνονται πιο αυστηρή η χορήγηση αδειών για όσους κρατούμενους τις έχουν παραβιάσει.

Όπως δε ανέφερε ο κ. Ρουπακιώτης προχωρά γρήγορα το έργο της και η επιτροπή που εξετάζει το σύστημα με το βραχιόλι εντοπισμού κρατουμένων

ΠΗΓΗ:eglimatikotita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου