Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Διαπίστωσαν ότι είχε αποδράσει όταν… δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο!



Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στις Ιτιές της Πάτρας, το οποίο προκαλεί έκπληξη αλλά και προβληματισμό…

Ένας κατηγορούμενος για δολοφονία από το Αφγανιστάν δικάστηκε ερήμην του, καθώς, όπως διαπιστώθηκε, έπειτα από 15 ολόκληρες ημέρες (!) είχε αποδράσει από τη φυλακή όπου κρατούνταν…

Εξαγριωμένοι είναι οι συγγενείς του θύματος, του άτυχου Θανάση Λαζανά, οι οποίοι δεν γνώριζαν τίποτα για την απόδρασή του.

Ο αλλοδαπός καταδικάστηκε εν τη απουσία του σήμερα από το δικαστήριο ανηλίκων σε 15 χρόνια φυλάκιση, αφήνοντας πίσω του αναπάντητα ερωτήματα. Αντιμετωπίστηκε από αστυνομία και Δικαιοσύνη ως ανήλικος, επειδή ο ίδιος δήλωσε ότι είναι 17 ετών, χωρίς να υπάρχει κανένα άλλο στοιχείο που να επιβεβαιώνει την ηλικία του. 

«Πώς είναι δυνατόν να μην είχε γίνει γνωστή η είδηση της απόδρασης; Πώς είναι δυνατόν να μην έχουν ενημερώσει τουλάχιστον τους γονείς; Πώς είναι δυνατόν να έχει διαταχθεί ήδη έρευνα και να μην έχει παρέμβει το Υπουργείο Δικαιοσύνης; Υπάρχει κράτος;» αναρωτήθηκαν πρόσωπα του στενού του περιβάλλοντος μιλώντας στο thebest.gr. 

Ο Αφγανός, μετά τη σύλληψή του, τον περασμένο Μάιο, είχε προφυλακιστεί στις φυλακές Αυλώνα. Μετά τη συμπλήρωση του 6μηνου τον Νοέμβριο, μεταφέρθηκε σε κέντρο κράτησης στον Βόλο, απ’ όπου κατάφερε να αποδράσει πηδώντας έναν μαντρότοιχο!

Το φονικό που είχε συγκλονίσει την Πάτρα σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου της 19ης Μαΐου, όταν ο 29χρονος Θανάσης Λαζανάς έπεσε νεκρός από μαχαιριές που του κατάφεραν τρεις Αφγανοί.

ΠΗΓΗ:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου