Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Συνελήφθη κύκλωμα διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών μέσα στις φυλακές

Κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.
Οι δράστες εισήγαγαν και διακινούσαν ναρκωτικά και κινητά τηλέφωνα στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου, ενώ επιπλέον διακινούσαν ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας.
Κατά την έρευνα προέκυψε η εμπλοκή έξι ατόμων, τεσσάρων Ελλήνων και δύο υπηκόων Αλβανίας, από τους οποίους συνελήφθησαν ένας 39χρονος υπαρχιφύλακας που υπηρετεί στην Αχαΐα, ένας σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Αγίου Στεφάνου και ένας 42χρονος ιδιώτης, ενώ αναζητείται άλλος ένας 34χρονος. Επιπλέον, οι υπόλοιποι δύο εμπλεκόμενοι υπήκοοι Αλβανίας 33 και 35 ετών είναι ήδη κρατούμενοι στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου Πατρών.
Στη «δουλειά» από τον Ιούλιο
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο 42χρονος και ο σωφρονιστικός υπάλληλος, μαζί με τους δύο έγκλειστους αλλοδαπούς, από τον περασμένο Ιούλιο δημιούργησαν το κύκλωμα με σκοπό την εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών και κινητών τηλεφώνων στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου, έναντι χρημάτων, που μοιράζονταν μεταξύ τους, σε διαφορετικά ποσοστά.
Οι δύο αλλοδαποί έγκλειστοι των φυλακών «αλίευαν» μεταξύ των συγκρατουμένων τους «πελάτες» που ήθελαν να προμηθευτούν ναρκωτικά ή/και κινητά τηλέφωνα. Στη συνέχεια προωθούσαν τηλεφωνικά τις «παραγγελίες» στον 42χρονο, ο οποίος στη συνέχεια παρέδιδε στον σωφρονιστικό υπάλληλο τα «προϊόντα».
Ακολούθως ο σωφρονιστικός υπάλληλος, κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του, τα τοποθετούσε σε προκαθορισμένα σημεία όπου είχαν πρόσβαση οι δύο αλβανοί συνεργοί του.
Παράλληλα για να μην εντοπιστούν οι δράστες έπαιρναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης και ακολουθούσαν «κανόνες στεγανότητας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
Ενδεικτικά οι δύο αλλοδαποί επικοινωνούσαν αποκλειστικά με τον 42χρονο ιδιώτη τόσο για τις «παραγγελίες» όσο και για τα σημεία παραλαβής, χωρίς να έχουν οποιαδήποτε επαφή με τον σωφρονιστικό υπάλληλο, αν και γνώριζαν τον ρόλο του.

Επιπ
λέον, τα μέλη του κυκλώματος είχαν εφοδιαστεί με τηλεφωνικές συνδέσεις που αντιστοιχούσαν σε στοιχεία άλλων ατόμων (ghost phones), κυρίως αλλοδαπών, ενώ στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνεννοήσεις χρησιμοποιούσαν ειδική «κωδική» συνθηματολογία.
Οι «συναλλαγές»
Μέχρι στιγμής έχουν εξακριβωθεί τουλάχιστον δύο περιπτώσεις εισαγωγής ναρκωτικών και κινητών τηλεφώνων στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου, ενώ προέκυψε ότι είχαν επεκτείνει περαιτέρω την παράνομη δραστηριότητά τους στη διακίνηση ναρκωτικών και στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας.
Κατά την έρευνα διαπιστώθηκαν αρκετές περιπτώσεις συναλλαγών και αγοραπωλησιών με εμπλεκόμενους τον 42χρονο, τον υπαρχιφύλακα και τον 34χρονο ιδιώτη που αναζητείται.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο σπίτι και στο αυτοκίνητο του υπαρχιφύλακα ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 12,3 γραμμαρίων, μαχαίρι, αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης και κινητό τηλέφωνο.
Στο αυτοκίνητο και στην κατοχή του 42χρονου βρέθηκαν αστυνομική ράβδος και κινητό τηλέφωνο, ενώ στην οικία, στο αυτοκίνητο και στην κατοχή του σωφρονιστικού υπαλλήλου εντοπίστηκαν δύο μαχαίρια, δίκαννο, καραμπίνα, 13 φυσίγγια των 9 χιλιοστών, φυσίγγιο των 7,65 χιλιοστών, σπρέι πιπεριού, ζευγάρι χειροπέδες και δύο κινητά τηλέφωνα.
Στοιχεία για την υπόθεση είχαν συλλέξει αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Πατρών, στο πλαίσιο έρευνας για διακίνηση ναρκωτικών. Το υλικό αυτό υποβλήθηκε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων για περαιτέρω λόγω της εμπλοκής αστυνομικού και σωφρονιστικού υπαλλήλου.
Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα ενώ διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ).
Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διακίνησης ναρκωτικών και της παράνομης οπλοκατοχής.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ο οποίος τους άσκησε σχετική δίωξη και τους παρέπεμψε σε κύρια ανάκριση.
ΠΗΓΗ:tovima.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου