Κυριακή 4 Μαΐου 2014

«Έκλεισαν» οι Φυλακές του Αγίου Στεφάνου της Πάτρας

«Έκλεισαν» οι Φυλακές του Αγίου Στεφάνου της Πάτρας Αδυνατεί πλέον να δεχτεί νέους κρατούμενους που προέρχονται από προφυλακίσεις και θα δέχεται μόνο κατάδικους



Λουκέτο έχει μπει εδώ και μερικά 24ωρα στις Φυλακές του Αγίου Στεφάνου της Πάτρας, όπως απεκάλυψε στην Κωνσταντίνα Παλαιολόγου και στην εκπομπή της «Καφές και Εφημερίδα», στον Flash Πάτρας 98.7 ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων, Βασίλης Νικολακόπουλος.

Το σωφρονιστικό κατάστημα, με απόφαση του διευθυντή των φυλακών, ενημερώνει όλες τις τοπικές υπηρεσίες, ότι αδυνατεί πλέον να δεχτεί νέους κρατούμενους που προέρχονται από προφυλακίσεις και θα δέχεται μόνο κατάδικους, όπως άλλωστε προβλέπεται και στην νομοθεσία.

Αιτία οι υπεράριθμοι κρατούμενοι, οι οποίοι αντί για 400, αγγίζουν πλέον τους 850, που σημαίνει ότι σε ένα μικρό κελί, έχουν στοιβαχτεί 15 με 16 άτομα, λόγω έλλειψης χώρων και υπεράριθμων φυλακισμένων.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, όλοι όσοι συλλαμβάνονται από την περιοχή και προφυλακίζονται να μεταφέρονται αναγκαστικά είτε στις φυλακές Κορυδαλλού, είτε στα υπόλοιπα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Σύμφωνα με τον κ.Νικολακόπουλο, το ότι δεν δέχονται οι φυλακές άλλες προφυλακίσεις, δεν λύνει το πρόβλημα και θα έπρεπε να κλείσει το σωφρονιστικό κατάστημα της Πάτρας και για τους κατάδικους, μήπως και ευαισθητοποιηθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει αντιδράσει, ούτε καν στο τυπικό μέρος της υπόθεσης, για μια απλή επικοινωνία με την διεύθυνση των φυλακών, στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος.

Πηγή:thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου