Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Επίσκεψη Αθανασίου στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα

athanasiou-arxeiou

Τους κρατούμενους του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπος Αθανασίου.
Ο Υπουργός απένειμε επαίνους στους τέσσερις κρατούμενους, οι οποίοι παρά τις δύσκολες συνθήκες, πέτυχαν την εισαγωγή τους σε Ανώτατα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα κατά τις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ενώ με απόφασή του χορηγήθηκε, συμβολικά, ως χρηματικό έπαθλο το ποσό των 500 ευρώ σε κάθε επιτυχόντα.
Ο κ. Αθανασίου συνεχάρη ιδιαίτερα τα παιδιά για τη σημαντική επιτυχία τους, τους ευχήθηκε καλή πρόοδο, ενώ εξήρε το έργο του διευθυντή του Σχολείου κ. Πέτρου Δαμιανού, του εκπαιδευτικού προσωπικού, της διευθύντριας του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης κ. Μαρίνας Μπούκη και των σωφρονιστικών υπαλλήλων.
«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και ικανοποιημένος για τη σπουδαίααυτή επιτυχία σας. Η προσπάθεια σας είναι αξιοζήλευτη και αποτελεί ένα πολύ καλό παράδειγμα για το πώς ο νέος άνθρωπος μπορεί να ξεπεράσει τις κακιές στιγμές του παρελθόντος και να ανοίξει δρόμους σε νέους ορίζοντες. Η φυλακή πέραν του σωφρονιστικού χαρακτήρα της έχει και παιδαγωγικό χαρακτήρα. Το γεγονός ότι κάποια στιγμή περάσατε στην παραβατικότητα δε λέει τίποτα. Οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει κάποιο παράπτωμα»,τόνισε ο Υπουργός απευθυνόμενος στους κρατούμενους και ευχήθηκε στους υπόλοιπους μαθητές να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο ώστε να αποκτήσουν όλα εκείνα τα εφόδια που απαιτούνται για να γίνουν χρήσιμοι άνθρωποι στην κοινωνία.
Με τη σειρά τους τόσο οι κρατούμενοιόσο και η διεύθυνση του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης ευχαρίστησαν τον Υπουργό για την έμπρακτη στήριξή τους και ζήτησαν να μεριμνήσει για τη διευκόλυνση των φοιτητών ως προς τη χρήση των εκπαιδευτικών αδειών.
Ο κ. Αθανασίου διαβεβαίωσε για τη συνεχή στήριξή τους κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, ενώ δεσμεύθηκε ότι θα εξετάσει το ζήτημα σε συνεννόηση με τον Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτωνκ. Ανδρέα Λοβέρδοπροκειμένου -όπου απαιτηθεί- να πραγματοποιηθούν μεταγραφές κρατουμένων φοιτητών για να παρακολουθούν δια ζώσης τα μαθήματά τους.
Ο Υπουργός συνοδευόταν από τον Γενικό Διευθυντή Σωφρονιστικής Πολιτικής κ. Γιάννη Σταλίκα και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με αρκετούς κρατούμενους και να ακούσουν τα αιτήματά τους.

ΠΗΓΗ:makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου