Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Πάνω από 100 άτομα θα κληθούν να καταθέσουν για τη δολοφονία του Αρχιφύλακα

tzip

Συνεχίζονται οι ανακρίσεις για την εν ψυχρώ εκτέλεση του 47χρονου Αρχιφύλακα Μάκη Γκαλιμάνη.
Ο 1ος κύκλος των καταθέσεων για την άγρια δολοφονία του 47χρονου Αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού Σεραφείμ Γκαλιμάνη, θα ξεπεράσει τον αριθμό των… 100, όπως αποκαλύπτουν αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που σύντομα θα ανοίξουν τον 2ο κύκλο, ο οποίος θα είναι πιο εξειδικευμένος και στοχευμένος σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις.
Σύμφωνα με το thetoc.gr μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί περισσότερες από 60 «ουσιαστικές» καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, ατόμων του οικογενειακού, φιλικού και επαγγελματικού περιβάλλοντος του θύματος, μέσω των οποίων αναζητούνται «δρόμοι» για την κατεύθυνση των ερευνών.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταθέσει και ο κουμπάρος του θύματος, Αντώνης Αραβαντινός, αρχιφύλακας της ψυχιατρικής πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού, προκειμένου και εκείνος να ανασύρει από την μνήμη του γεγονότα και καταστάσεις που ενδεχομένως του είχε εκμυστηρευτεί ο Σεραφείμ Γκαλιμάνης, και σήμερα μετά τον βίαιο θάνατό του, έχουν αξία για την πορεία των ερευνών. «Αναζητούμε ‘μονοπάτια’, που θα καθοδηγήσουν τις έρευνες σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις για τα κίνητρα των δραστών και τον χώρο από τον οποίο προέρχονται οι ‘εντολείς’ και οι φυσικοί αυτουργοί» δηλώνουν αξιωματικοί που ασχολούνται με τη σοβαρή υπόθεση.
Οι Αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής σε αυτόν τον πρώτο κύκλο καταθέσεων έφθασαν οριακά σε επίμαχες ερωτήσεις, καθώς η βίαιη απώλεια ήταν «νωπή» και ισχυρό το σοκ για τους κοντινούς του ανθρώπους, κάτι που φυσικά περίμεναν και οι ίδιοι οι αστυνομικοί, ωστόσο ήθελαν να πάρουν ένα δείγμα από την «ιστορία» και την πορεία ζωής, του 47χρονου αρχιφύλακα. «Δεν περιμέναμε συγκεκριμένα πράγματα από αυτές τις καταθέσεις σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Ακόμη και αν κάποιος ήξερε ή υποψιάζεται κάτι, πολύ δύσκολα θα το θυμόταν ή θα το αποκάλυπτε τόσο γρήγορα.
Όπως διαβάζουμε στο lamiareport, το επόμενο διάστημα θα δούμε ξανά αν θυμήθηκαν κάτι που τους υποψιάζει ή ωρίμασε η σκέψη τους να αποκαλύψουν το οτιδήποτε» αναφέρει χαρακτηριστικά αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.. Προς το παρόν δεν φαίνεται ο άτυχος Αρχιφύλακας να είχε εκμυστηρευτεί στη νέα σύντροφό του ή σε στενούς του φίλους κάποιες απειλές ή περιστατικά που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μία δολοφονική επίθεση με τόσο μένος.
Τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει ένας νέος κύκλος καταθέσεων προσώπων από το περιβάλλον των φυλακών, συναδέλφων ακόμη και κρατούμενων, ενώ θα κληθούν για συμπληρωματικές άτομα που ήδη είχαν προβεί σε μία πρώτη κατάθεση, αυτή τη φορά όμως με ποιο συγκεκριμένη στόχευση.
Την ίδια ώρα γίνεται παράλληλη έρευνα για τον εντοπισμό της «διαδρομής» του δολοφονικού πολεμικού καλάσνικοφ, που για σχεδόν 2,5 χρόνια μετά τη χρησιμοποίησή του σε απόπειρα διάρρηξης τράπεζας στον Ασπρόπυργο είχε μείνει… παροπλισμένο και ανασύρθηκε για να σκοτώσει τον 47χρονο Αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού Σεραφείμ Γκαλιμάνη.
Αν και η άγρια δολοφονία συγκεντρώνει περισσότερα ποινικά χαρακτηριστικά, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να προέρχεται από «μικτή» ομάδα ποινικών και νεοτρομοκρατών, όπως είχε παρατηρηθεί σε περιπτώσεις του παρελθόντος και πρόσφατα στο πλαίσιο του σχεδίου «Γοργοπόταμος» για την ανατίναξη των φυλακών Κορυδαλλού.

ΠΗΓΗ:makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου