Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Μετακινήσεις μυστήριο για Κουφοντίνα- Γιωτόπουλο




Η μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα από τις φυλακές Δομοκού στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα είναι μια υπόθεση που προκαλεί ερωτηματικά, αφού κρίθηκε εκ των υστέρων λανθασμένη και τελικά ο καταδικασμένος ως ηγετικό στέλεχος της «17 Νοέμβρη» επέστρεψε στον Δομοκό, για να καταλήξει στις φυλακές Κορυδαλλού.
Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας, ο Δημήτρης Κουφοντίνας μετήχθη στις 24 Ιουλίου από τις φυλακές Δομοκού στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα, έχοντας λάβει το «πράσινο φως» από τη διοίκηση των φυλακών και, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται σε επιστολή του, από το υπουργείο Δικαιοσύνης. Η κράτησή του όμως στον Αυλώνα κράτησε μόλις πέντε μέρες.
Κατά τον Κουφοντίνα, προβλήθηκαν «λόγοι ασφαλείας και εύρυθμης λειτουργίας της φυλακής». Καλά πληροφορημένες πηγές τονίζουν στην εφημερίδα ότι υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση: πώς βάζεις δίπλα στη φωτιά μπαρούτι; Η συνύπαρξη του συγκεκριμένου κρατουμένου με ανηλίκους που έχουν χάσει το δρόμο τους κρίθηκε επικίνδυνη και εν τέλει απαράδεκτη.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το κατάστημα κράτησης ανηλίκων Αυλώνα είναι άπιαστο όνειρο για πολλούς εγκλείστους, καθώς θεωρείται κατά γενική ομολογία «η καλύτερη φυλακή της χώρας, με το πιο ελεύθερο πνεύμα και καλύτερο περιβάλλον».
Όμως οι... τάσεις φυγής από τις φυλακές Δομοκού είναι γενικότερες, μετά την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ, η οποία καθιστά αδύνατη την κράτηση σε αυτές ατόμων υπό ειδικές αυστηρότερες συνθήκες. Στην ειδική πτέρυγα κράτησης βρίσκεται πλέον μόνο ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, ο οποίος κάνει απεργία πείνας από τον Δεκαπενταύγουστο, καταγγέλλοντας εμπαιγμό από το υπουργείο Δικαιοσύνης και ζητώντας τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού.
Αντίθετα, οι Νίκος Μαζιώτης και Κώστας Γουρνάς δε μένουν πια στις φυλακές Δομοκού, καθώς είναι σε εξέλιξη το Εφετείο για τη δράση του Επαναστατικού Αγώνα, ενώ ο Βασίλης Τζωρτζάτος μετήχθη στον Κορυδαλλό στις 30 Ιουνίου.

ΠΗΓΗ:pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου