Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Δυο χρόνια από την μαφιόζικη δολοφονία του αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού

glalimanis

Δυο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την στυγερή δολοφονία του αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού Σεραφείμ Γκαλιμάνη έξω από το σπίτι του στην Κουβέλα της Ανατολικής Φθιώτιδας. Ο άτυχος αρχιφύλακας έπεσε νεκρός στα 47 του χρόνια από τις σφαίρες άγνωστων μέχρι και σήμερα δολοφόνων.
Οι δράστες είχαν στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι της μητέρας του άτυχου άνδρα και του επιτέθηκαν μόλις βγήκε από αυτό, πέρασε απέναντι το δρόμο και μπήκε στο αυτοκίνητό του για να πάει για κυνήγι, γύρω στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου 21 Φεβρουαρίου. Το θύμα είχε δεχθεί 40 σφαίρες από καλάσνικοφ και πιστόλι στο κεφάλι και το θώρακα, χωρίς να προλάβει να αντιδράσει. Οι δράστες φέρονται να είναι δύο και να περίμεναν το θύμα τους μέσα σε ένα μαύρου χρώματος αυτοκίνητο μάρκας Volkswagen Passat ή Toyota, με το οποίο και εξαφανίστηκαν αμέσως μετά την επίθεση, προς την Εθνική Οδό.
Με το άκουσμα των πυροβολισμών, βγήκε από το σπίτι η μητέρα του άτυχου άνδρα, η οποία στο θέμα του αιμόφυρτου γιου της άρχισε να φωνάζει, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν στο σημείο γείτονες.
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν τότε ότι όταν πέρασε το αυτοκίνητο των δραστών από το δρόμο για να φτάσει στο σημείο της επίθεσης, ο ένας από τους επιβαίνοντες έσκυψε, για να μην είναι ορατά τα χαρακτηριστικά του.
Πολλά ειπώθηκαν για την στυγερή δολοφονία και τους δράστες ωστόσο ακόμη και σήμερα ο ένοχος ή οι ένοχοι δεν έχουν βρεθεί. Ο άτυχος άνδρας άφησε ορφανά τα δύο του παιδιά και μέσα στην θλίψη και τον πόνο την οικογένεια του και τους φίλους του.
Η πρωτοεμφανιζόμενη «Οργάνωση Πολιτοφυλακής Λαϊκή Δικαιοσύνη» ανέλαβε με ανακοίνωσή της λίγους μήνες αργότερα την ευθύνη για τη δολοφονία του αρχιφύλακα. Ήταν η πρώτη φορά μετά την περίπτωση της «Σέχτας Επαναστατών» που τρομοκρατική οργάνωση «συστήνεται» με δολοφονικό χτύπημα.
Φίλοι του άτυχου Μάκη ανεβάζουν φωτογραφίες του στο διαδύκτιο με αφορμή την συμπλήρωση δυο χρόνων από την δολοφονία του.

ΠΗΓΗ:makeleio.gr

1 σχόλιο: