Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Να το σκάσει με ελικόπτερο αποπειράθηκε ο Βλαστός - «Αερομαχία» με 500 σφαίρες πάνω από τις φυλακές Τρικάλων (Βίντεο)



Αποτυχημένη απόπειρα να απελευθερώσουν με ελικόπτερο τον βαρυποινίτη Π. Βλαστό καιτουλάχιστον έναν ακόμη κρατούμενο από τις φυλακές Τρικάλων πραγματοποίησαν τέσσερα άτομα το απόγευμα της Κυριακής. 

Το ελικόπτερο έγινε αντιληπτό από τους σκοπούς του σωφρονιστικού καταστήματος Τρικάλων γύρω στις 4.45 το απόγευμα.
Οι συνεργοί του Βλαστού στην απόπειρα απόδρασής του προσπάθησαν με γάντζο να σηκώσουν το ηλεκτροφόρο συρματόπλεγμα που είχε εσχάτως τοποθετηθεί για λόγους ασφαλείας πάνω από τον αύλιο χώρο των φυλακών και κατόπιν να ρίξουν ανεμόσκαλα με την οποία ο βαρυποινίτης θα σκαρφάλωνε στο σκάφος.


Ακολούθησαν σκηνές που μόνο σε κινηματογραφική ταινία παραπέμπουν.
Φύλακες και σκοποί άρχισαν να βάλουν κατά ριπάς στο ουραίο τμήμα του σκάφους ενώ οι τέσσερις επιβαίνοντες του ελικοπτέρου ανταπέδωσαν με μανία τα πυρά.
Υστερα από πραγματική μάχη που διήρκεσε περίπου ένα πεντάλεπτο και προκειμένου να αποφύγει τη συντριβή του ελικοπτέρου το οποίο είχε βληθεί, ο χειριστής του υποχρεώθηκε σε αναγκαστική προσγείωση στον υπαίθριο χώρο (πάρκινγκ) δίπλα ακριβώς από τις φυλακές.
Ελαφρά τραυματίας ο Βλαστός
Να το σκάσει με ελικόπτερο αποπειράθηκε ο Βλαστός - «Αερομαχία» με 500 σφαίρες πάνω από τις φυλακές Τρικάλων
Ο Παν. Βλαστός έχει τραυματιστεί ελαφρά και νοσηλεύεται στο ιατρείο των φυλακών, ενώ με δηλώσεις του ο συνήγορός του Φραγκίσκος Ραγκούσης ζήτησε την άμεση μεταφορά του πελάτη του στο νοσοκομείο καθώς και την διεξαγωγή έρευνας «για τους πυροβολισμούς από πλευράς των φρουρών της φυλακής».
Ελαφρά τραυματίας είναι επίσης ένας από τους επιβαίνοντες στο ελικόπτερο.
Η αστυνομία έχει ήδη προχωρήσει στις συλλήψεις των τεσσάρων επιβαινόντων, δύο από τους οποίους φέρεται να είναι Αλβανοί.
Υπήρχε η πληροφορία στο Δικαιοσύνης
Πηγή: EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ
Πηγή: EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ
Οπως πληροφορείται το Εθνος, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης είχαν φθάσει εδώ και τουλάχιστον δύο μήνες οι πληροφορίες ότι κρατούμενος ή κρατούμενοι στις φυλακές Τρικάλων σχεδίαζαν τη συγκεκριμένη ενέργεια.
Αυτός ήταν και ο λόγος που πολύ πρόσφατα τοποθετήθηκε εναέριο πλέγμα ασφαλείας το οποίο αποπειράθηκαν να σηκώσουν κυριολεκτικά στον αέρα οι συνεργοί του Βλαστού από το ελικόπτερο.
Για τον ίδιο λόγο οι φρουρές είχαν διπλασιαστεί ενώ σε φύλακες και σκοπούς είχε δοθεί συγκεκριμένη οδηγία σε περίπτωση που διαπιστωθεί προσέγιση ελικοπτέρου να πυροβολήσουν πρώτα στο ουραίο του τμήμα ώστε τουλάχιστον αρχικά να αποτραπεί το ενδεχόμενο να τραυματιστεί ένας πιθανώς απαχθείς χειριστής.
Πηγή: EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ
Πηγή: EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Μάχη με 500 σφαίρες
Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε ο ευρισκόμενος σε υπηρεσιακό ταξίδι στις Βρυξέλλες υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Κ. Καραγκούνης ο οποίος σε ραδιοφωνικές του (Βήμα FM) δηλώσεις, ανέφερε:
«Είχαμε μια πληροφορία εδώ και αρκετό και κάναμε τις απαραίτητες ενέργειες, τουλάχιστον να μπει ένα πλέγμα» πάνω από το χώρο που προαυλίζονται οι κρατούμενοι.
Ο ίδιος περιγράφει τη σκηνή με βάση τις πληροφορίες που καταφθάνουν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης που είναι ο αρμόδιος φορέας για τα σωφρονιστικά καταστήματα ως εξής:
«Οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν από το ελικόπτερο ίσως με καλάσνικοφ. Οι φύλακες απάντησαν και έγινε πραγματική μάχη. Έπεσαν περίπου 500 σφαίρες. Περίπου πεντακόσιοι κάλυκες βρέθηκαν στο προαύλιο.
Έριξαν μάλιστα και ανεμόσκαλα για να προσεγγίσει ο Βλαστός, ο οποίος προσπάθησε να ανέβει χωρίς ωστόσο να κατάφερε να πλησιάσει.
Το ελικόπτερο έμεινε τελικά από διαρροή καυσίμων και αναγκάστηκε να καθηλωθεί στο πάρκινγκ της φυλακής
Ο Βλαστός έχει υποστεί μικροτραυματισμό, ενώ πιθανότατα ελαφρά τραυματίας είναι και ένας από τους επιβαίνοντες στο ελικόπτερο»..

ΠΗΓΗ:eglimatikotita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου