Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Τέλος τα κινητά στις φυλακές


  Ο υφυπουργός Δικαιοσυνης Κώστας Καραγκούνης αποκάλυψε στη βουλή την απόφαση της κυβέρνησης να τελειώνει με την ιστορία των κινητών τηλεφώνων στις φυλακές, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Ψυχάρη.
  Ο κ.Καραγκούνης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην τοποθέτηση κλωβών που μπλοκάρουν τη λειτουργία κινητών τηλεφώνων σε όλα τα Σωφρονιστικά Καταστήματα της χώρας.
  «Περιμένουμε και μπορώ να πω ότι ήδη έχουμε μια πρώτη θετική απάντηση από το «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ», διότι πρέπει να μετράται και η ένταση αυτών των κινητών και αν δημιουργείται κάποιο πρόβλημα για την υγεία των κρατουμένων. Τα δεδομένα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και βεβαίως με τις μετρήσεις του «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ» δείχνουν ότι δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα.
  Συνεπώς, σε όλα τα Σωφρονιστικά Καταστήματα της χώρας θα έχουμε αυτούς τους κλωβούς. Η προμήθεια όλων αυτών των κλωβών δεν θα ξεπεράσει τις 20.000 ευρώ ενώ το παραεμπόριο μέσα στις φυλακές, που γίνεται και με τη βοήθεια των κινητών είναι μια τεράστια πηγή διαφθοράς που αγγίζει τα 15 εκατομμύρια και ίσως και παραπάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ.
  Συνεπώς, αντιλαμβάνεστε ότι με ένα φθηνό τρόπο θα έλεγα ότι θα καταρρίψουμε, θα τελειώνουμε με αυτή την εστία διαφθοράς που υπάρχει μέσα στις φυλακές και αυτό είναι πολύ σημαντικό».
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου