Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Αλβανός ισοβίτης έκανε εμπόριο ισχυρών στρατιωτικών εκρηκτικών από τις φυλακές Τρικάλων...

Τον ρόλο της «πωλήτριας» είχε η σύντροφός του από την Ουκρανία, η 31χρονη Ναταλία, και χώρο αγοραπωλησιών διαμέρισμα στο Μεταξουργείο

Παρόλο που ήταν έγκλειστος στις φυλακές Τρικάλων, ένας 29χρονος Αλβανός, συνέχιζε να διευθύνει το κύκλωμα διακίνησης εκρηκτικών και για τις «δουλειές» του χρησιμοποιούσε την 31χρονη Ουκρανή σύντροφό του που έκανε τις πωλήσεις σε διαμέρισμα στο Μεταξουργείο.
Το 2008 είχε σκοτώσει έναν 40χρονο υπάλληλο και πατέρα ενός 9χρονου αγοριού για την... προτεραιότητα. Σήμερα καταδικασμένος σε ισόβια κάθειρξη, ο 29χρονος άνδρας από την Αλβανία, μέσα από τις φυλακές Τρικάλων είχε ανοίξει... μπουτίκ πώλησης ισχυρών στρατιωτικών και αυτοσχέδιων εκρηκτικών υλών και εξαρτημάτων συνδεσμολογίας βομβών για την παγίδευση αυτοκινήτων.

Τον ρόλο της «πωλήτριας» είχε η σύντροφός του από την Ουκρανία, η 31χρονη Ναταλία, και χώρο αγοραπωλησιών διαμέρισμα στο Μεταξουργείο.

Ο 29χρονος, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, έδινε υλικά για την κατασκευή «τρομοκρατικών» βομβών με ANFO (νιτρική αμμωνία και πετρέλαιο), σε εκβιαστικά κυκλώματα μπράβων, οι οποίες θα μπορούσαν να πυροδοτηθούν με τηλεχειριστήρια και κινητά τηλέφωνα...

Ο αρχικός εντοπισμός του διαμερίσματος έγινε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι μετά από πληροφορίες για διακίνηση ναρκωτικών μέσα από το συγκεκριμένο διαμέρισμα, μπήκαν σε αυτό, ανακαλύπτοντας το «εργοστάσιο» πώλησης εκρηκτικών υλών.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίστηκε από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττική, καθώς ο 29χρονος φαίνεται να ήταν ο κύριος προμηθευτής υλικών κατασκευής βομβών, σε μέλη εκβιαστικών ομάδων.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., στο διαμέρισμα του Μεταξουργείου, βρήκαν και κατάσχεσαν επτά ηλεκτρικούς πυροκροτητές, δέκα νάιλον σακούλες, με περιεχόμενο αυτοσχέδιες εκρηκτικές ύλες, συνολικού βάρους 8.286 γραμμαρίων.

ΠΗΓΗ:eglimatikotita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου