Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Κατάδικος αντί για γράμμα στον Άι Βασίλη ζητά μια δεύτερη ευκαιρία από τους αστυνομικούς του Αγρινίου!

gramma-1

Μετανοημένος κατάδικος ζητά μια δεύτερη ευκαιρία. Εξύβριζε ακόμη και διαδικτυακά τους αστυνομικούς αλλά φαίνεται πως η φυλακή τον άλλαξε. Στο πνεύμα των ημερών σκέφτονται να  κινηθούν οι αστυνομικοί.
gramma-2
Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε το «Γεγονός» δεν είναι από κάποια μετάνοια πιστού αλλά από αλληλογραφία έγκλειστου στις φυλακές προς την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας.
Τι οδήγησε όμως έναν συμπολίτη μας που έχει καταδικαστεί για αδικήματα και είχε στο παρελθόν σοβαρές διενέξεις με τους τοπικούς αστυνομικούς στον να γράφει αυτές τις παρακλητικές επιστολές και-επί της ουσίας-να ζητά μια δεύτερη ευκαιρία επικαλούμενος το δικαίωμα στο λάθος και στην μεταμέλεια;
gramma-3
Πρόκειται για μια παλιά ιστορία που αφορά στις σχέσεις του συγκεκριμένου φυλακισμένου με τις αστυνομικές αρχές. Ο συγκεκριμένος, πλέον μετανοημένος, παραβάτης με το πλούσιο… βιογραφικό είχε απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές της περιοχής μέχρι που συνελήφθη για κλοπές, οι οποίες κάποια στιγμή οδήγησαν στο να φυλακιστεί. Αποφυλακίστηκε και δυστυχώς δεν σταμάτησε να κάνει τα ίδια, με ένα συμπλήρωμα όμως: Μη σκεπτόμενος τις συνέπειες αποφάσισε να βγάζει το άχτι του για τους αστυνομικούς που τον έπιαναν κατά καιρούς επιτιθέμενος εναντίον μέσα διαδικτυακών σχολίων.
Κι όταν λέμε «επιτιθέμενος» εννοούμε βαρύτατους μειωτικούς χαρακτηρισμούς ύβρεις προσωπικές αλλά και ανυπόστατα ψεύδη που εξέθεταν τους στοχοποιημένους αστυνομικούς. Κάποια στιγμή αυτό έπαψε να είναι ανεκτό και οι αστυνομικοί ζήτησαν την άρση του απορρήτου καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά για συκοφαντική δυσφήμιση, ψευδή καταμήνυση και εξύβριση δια του Τύπου, προς το πρόσωπο που τους διέβαλε δημοσίως με τέτοιο τρόπο. Για κακή τύχη του συγκεκριμένου όλα αποκαλύφθηκαν και ο ίδιος συνέπεσε να συλληφθεί εκ νέου για κλοπές και άλλα παρόμοια αδικήματα αλλά και για το συγκεκριμένο. Η Ένωση των αστυνομικών έκανε παράσταση Πολιτικής Αγωγής μάλιστα στο δικαστήριο και αυτό βάρυνε πολύ στην τελική απόφαση που τον έστειλε για καιρό στη φυλακή. Από αυτόν τον καιρό τα τρία χρόνια για τη συκοφαντική δυσφήμιση.
Στη φυλακή Ιωαννίνων όμως φαίνεται κάτι να έσπασε μέσα του και να μετάνιωσε για τις πράξεις του, με αποτέλεσμα να αρχίσει αλληλογραφία σαν αυτή που μπορεί να δει κανείς στις φωτογραφίες . Να σημειωθεί ότι έχει προσφύγει σε δεύτερο βαθμό στη δικαιοσύνη προκειμένου να μειώσει την ποινή του και η ειλικρινής μεταμέλεια αλλά και η γνώμη των κατηγόρων του αστυνομικών θα μετρήσει πολύ. Ανάλογες επιστολές έχει στείλει προσωπικά και σε όλα τα θιγόμενα πρόσωπα των αστυνομικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του agrinionews.gr, πάντως, φαίνεται να έχει αποτέλεσμα η μεταστροφή του καθώς οι αστυνομικοί έχουν κι αυτοί τις ευαίσθητες χορδές τους. Την προσεχή εβδομάδα η Ένωση των αστυνομικών της περιοχής έχει Διοικητικό Συμβούλιο και αναμένεται να τεθεί το θέμα. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι οι αστυνομικοί θέλουν να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία στον συγκεκριμένο κατάδικο και σε αυτό μπορεί να βοηθήσει τον μην κάνουν οι παράσταση εκ νέου, στον δεύτερο βαθμό, παραιτούμενοι παράλληλα από τις διεκδικήσεις που μπορούν να έχουν για τη περίπτωση της συκοφαντικής δυσφήμισης. Λένε ότι ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του, αλλά υπάρχει και η μεταμέλεια.
gramma-4
Ο πρόεδρος της Ένωσης των αστυνομικών πάντως, Δημήτρης Ρούσης ήταν σαφής όταν ρωτήθηκε για το θέμα: «Είναι χρέος όλων μας να δίνουμε μια δεύτερη ευκαιρία στους συνανθρώπους μας, ειδικά όταν εκείνοι δείχνουν μεταμέλεια μετά από μια άδικη πράξη. Δεν είναι πρώτιστα τιμωρητικός ο ρόλος ούτε ο δικός μας ούτε, πιστεύω, και της Δικαιοσύνης. Η αναμόρφωση του κάθε καταδίκου, η θέλησή του να επανενταχθεί και η αποτροπή της επανάληψης της άδικης πράξης είναι νομίζω οι πραγματικοί στόχοι. Θα κάνουμε το Δ.Σ. μας την προσεχή εβδομάδα και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας. Νομίζω ότι θα είναι στο χριστιανικό πνεύμα και των ημερών στην κατεύθυνση να βοηθήσουμε όπως μπορούμε, βλέποντας τον συμπολίτη μας να έχει μετανιώσει ειλικρινά».

ΠΗΓΗ:makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου