Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Γιωτόπουλος, Κουφοντίνας και Μαζιώτης στο Δομοκό - Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ. για τις μεταγωγές τoυς




Θέμα χρόνου θεωρείται η μεταγωγή καταδικασμένων για τρομοκρατία στις φυλακές Δομοκού, με την ΕΛ.ΑΣ να βρίσκεται επί ποδός και τους ανώτατους αξιωματικούς να πραγματοποιούν διαρκώς συσκέψεις για να καθοριστεί η ακριβής ημερομηνία και τα μέτρα ασφαλείας που θα είναι πρωτοφανή.
Πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου αναφέρουν ότι οι πρώτοι που θα μεταφερθούν στον Δομοκό είναι ο αρχηγός της «17Ν» Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, ο «αρχιεκτελεστής» της οργάνωσης Δημήτρης Κουφοντίνας και ο αρχηγός του «Επαναστατικού Αγώνα» Νίκος Μαζιώτης.
Η μεταγωγή τους ήταν προγραμματισμένη για σήμερα –όπως αναγράφεται στις εισαγγελικές παραγγελίες που εκδόθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα- και ο μόνος λόγος που μπορεί να αναβληθεί είναι οι πολιτικές εξελίξεις που επηρεάζουν τα μέτρα αστυνόμευσης στην Αθήνα.
Αυτό που προβληματίζει την ΕΛ.ΑΣ είναι ο τρόπος μεταγωγής. Και αυτό γιατί εκτός από τους πάνοπλους άνδρες των ΕΚΑΜ πρέπει να επιστρατευτεί μεγάλος αριθμός αστυνομικών από διάφορες υπηρεσίες του Σώματος.
Αυτό, ωστόσο, λόγω της προεκλογικής περιόδου που ξεκίνησε δημιουργεί ενδοιασμούς, καθώς ανώτατοι αξιωματούχοι εκφράζουν την ανησυχία του ότι μόλις γίνουν γνωστές οι μεταγωγές θα υπάρξουν αντιδράσεις από τον αντιεξουσιαστικό χώρο σε Αθήνα και Δομοκό.
Έτσι εκ νέου θα τεθούν σε κατάσταση συναγερμού οι αστυνομικές δυνάμεις υπό το φόβο εμπρησμών και τρομοκρατικών επιθέσεων. Για το λόγο αυτό δεν αποκλείεται η μεταφορά Γιωτόπουλου, Κουφοντίνα, Μαζιώτη να μην γίνει την ίδια μέρα, αλλά σταδιακά.
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου