Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Αδεια απ’τη φυλακή θέλει ο Μεταξάκης... Είχε πνίξει τα τρία παιδιά του στον Αλμυρό το 1999



Του Θάνου Περβολαράκη

Να κυκλοφορήσει και πάλι ελεύθερος έστω και για λίγες ημέρες, μακριά από τα κάγκελα της φυλακής και να επιστρέψει ενδεχομένως στην Κρήτη επιχειρεί τους τελευταίους μήνες ο άνθρωπος που έκανε το πανελλήνιο να παγώσει όταν το Σεπτέμβριο του 1999 έπνιξε τα τρία παιδιά του στον Αλμυρό ποταμό.

Ο παιδοκτόνος Γιώργος Μεταξάκης ο οποίος κρατείται στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού από την πρώτη σχεδόν στιγμή που συνελήφθη για τον πνιγμό των τριών παιδιών του στον Αλμυρό ποταμό, έχει υποβάλει αιτήσεις προκειμένου να του χορηγηθεί οχταήμερη άδεια.

Απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες της «Π» αναφέρουν ότι η τελευταία αίτηση για να γίνει δεκτό το αίτημά του και να πάρει την άδεια των οχτώ ημερών που ο νόμος προβλέπει, άσχετα με το παρελθόν του αιτούντα, έγινε πριν από περίπου δύο μήνες.

Πληροφορίες από εργαζομένους στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού σημειώνουν ότι ο Μεταξάκης υπέβαλε το τελευταίο σχετικό αίτημα στις 22 Ιουνίου, όμως αυτό απορρίφθηκε από το συμβούλιο του ιδρύματος που είναι υπεύθυνο για τις άδειες των κρατουμένων.

Και δεν είναι η πρώτη φορά που προσπάθησε να πείσει τα μέλη του συμβουλίου να του χορηγήσουν άδεια. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης τονίζουν ότι πρόκειται για το δεύτερο ή το τρίτο αίτημα που έχει καταθέσει τον τελευταίο χρόνο, αφού πληροί τυπικά τα προσόντα που απαιτούνται από το νόμο (να έχει εκτίσει οχτώ χρόνια και να μην έχει τιμωρηθεί πειθαρχικά) , περιμένοντας ότι κάποια στιγμή το αίτημά του θα γίνει αποδεκτό κι εκείνος θα βρεθεί εκτός του ψυχιατρείου.

Η πληροφορία που είχαμε είναι γνωστή ακόμη και σε κρατουμένους σωφρονιστικών καταστημάτων της Κρήτης, οι οποίοι διατηρούν σχέσεις με εγκλείστους στο ψυχιατρείο, όπου ο Μεταξάκης εκτίει την ποινή τρις φορές ισόβια που του έχει επιβληθεί για ένα από τα χειρότερα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί ποτέ στο νησί.

O ίδιος πάντως φέρεται να μην επιθυμεί στην παρούσα φάση τουλάχιστον, να ασκήσει το δικαίωμα της προσφυγής στο συμβούλιο πλημμελειοδικών της περιοχής του, από τη στιγμή που τα αιτήματά για την άδεια του δεν έχουν γίνει δεκτά και να διεκδικήσει την άδεια που επιθυμεί διακαώς να πάρει, όπως αναφέρεται από εργαζομένους στο ψυχιατρείο.

Δικαιούται ωστόσο να καταθέτει το σχετικό αίτημα κάθε δύο μήνες και το συμβούλιο του ψυχιατρείου που αποτελείται από τη διευθύντρια του ιδρύματος, τον εισαγγελέα των φυλακών Κορυδαλλού και την κοινωνική λειτουργό είναι το αρμόδιο όργανο για να αποφασίζει κάθε φορά

Σε περίπτωση που το αίτημα του γίνει αποδεκτό στο μέλλον δεν αποκλείεται να του επιβληθεί ο όρος από το συμβούλιο εάν το κρίνει σκόπιμο να μην επιστρέψει στην Κρήτη κατά το διάστημα της οχταήμερης άδειάς του για ευνόητους λόγους .

Υπάλληλοι στο ψυχιατρείο μας είπαν ότι η συμπεριφορά του όλα αυτά τα χρόνια που κρατείται εκεί είναι υποδειγματική, δεν έχε δημιουργήσει ποτέ κανένα πρόβλημα και δεν έχει τιμωρηθεί πειθαρχικά. «Ίσως το κάνει επειδή αποσκοπεί στο να πάρει την άδεια των οχτώ ημερών και γι αυτό το λόγο δε δημιουργεί επεισόδια, όχι γιατί πιστεύουμε ότι έχει καλό χαρακτήρα» μας είπε χαρακτηριστικά εργαζόμενος στο ψυχιατρείο.

Ο Μεταξάκης εργάζεται στα μαγειρεία ως μάγειρας, ενώ το κελί όπου κρατείται το μοιράζεται με έναν ακόμη κρατούμενο ο οποίος έχει διαπράξει το ίδιο αδίκημα.

Η τελευταία φορά που βρέθηκε στην Κρήτη ήταν το Μάρτιο του 2001 , οπότε δικαζόταν για την απαγωγή των τεσσάρων παιδιών του, στις 13 Ιουνίου 1999, τρεις μήνες πριν πνίξει τα τρία από αυτά στον Αλμυρό ποταμό. Ο παιδοκτόνος στο εφετείο που είχε γίνει το Δεκέμβριο του 2006 για τον πνιγμό των παιδιών του δεν είχε παραστεί. Τότε στην έδρα ανέβηκαν μόνο οι τακτικοί δικαστές και παρουσία του συνηγόρου πολιτικής αγωγής απέρριψαν την έφεση. Είχε προηγουμένως στείλει επιστολή που ανέφερε ότι δεν επιθυμούσε να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό.

Η φρικτή δολοφονία των τριών ανήλικων αγοριών από τον ίδιο τους τον πατέρα είχε γίνει το απόγευμα της 20ης Σεπτεμβρίου 1999. Εκείνη τη μέρα πήρε με το αυτοκίνητο του την 12χρονη κόρη του, το Γιάννη 10 ετών, το Nικόλα 4 ετών και το δίχρονο αβάπτιστο αδελφάκι τους για να πάνε βόλτα και κατέληξαν στον Aλμυρό ποταμό. Aφού έδεσε το κορίτσι στο λεβιέ των ταχυτήτων, οδήγησε τα αγόρια στην όχθη και τα πέταξε ,το ένα μετά το άλλο στα ορμητικά νερά. Στη συνέχεια, μπήκε στο αυτοκίνητο και κατευθύνθηκε με την κόρη του στην περιοχή του Mοχού, όπου την εγκατέλειψε. Ο Μεταξάκης, που στο μεταξύ είχε κόψει τα γένια του για να αλλάξει παρουσιαστικό, συνελήφθη την επόμενη ημέρα ενώ προσπαθούσε να διαφύγει στα λασιθιώτικα βουνά και αρχικά απέδωσε τον θάνατο των παιδιών του σε ατύχημα.



ΠΗΓΗ:patris.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου