Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Διχάζει το δημοτικό συμβούλιο Μεγαλόπολης η δημιουργία φυλακών



Η δημιουργία νέου καταστήματος κράτησης στην περιφέρεια του δήμου Μεγαλόπολης διχάζει το δημοτικό συμβούλιο και προκαλεί διάσπαση στη συνοχή της πλειοψηφούσας παράταξης.

Κατά τη χθεσινοβραδινή, θυελλώδη και πολύωρη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, κατά την οποία σημειώθηκαν αρκετές διακοπές προκειμένου να επιτευχθεί σύγκλιση απόψεων, υπήρξε αδιέξοδο.

Παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων συμφωνεί στη δημιουργία φυλακών στη Μεγαλόπολη, ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεται από τις παρατάξεις και κυρίως η άρνηση ομάδας πέντε δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας που διαφοροποιήθηκαν από τη θέση του δημάρχου Παναγιώτη Μπούρα και κατέθεσαν αρνητική πρόταση, προκαλεί το αδιέξοδο.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σπύρος Τσιριγώτης έκανε λόγο για συνεδρίαση-παρωδία και είπε ότι η πρότασή του για δημοψήφισμα την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου, που έγινε αποδεκτή από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, απορρίφθηκε από το δήμαρχο ως ανεφάρμοστη επειδή δεν έχει εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα παρά το γεγονός ότι προβλέπεται δημοψήφισμα στο νόμο του Καλλικράτη.

Σε κάποιο σημείο φάνηκε ότι θα βρεθεί λύση στο αδιέξοδο, αφού διεκόπη η συνεδρίαση και οι επικεφαλής των παρατάξεων συμφώνησαν σε πρόταση του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Φουσέκη, επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, που προέβλεπε την έκδοση ψηφίσματος υπέρ της δημιουργίας φυλακών και συγκρότηση επιτροπής διεκδίκησης. Όταν όμως ο δήμαρχος μετέφερε την πρόταση αυτή στην παράταξή του, τα μέλη της δεν συμφώνησαν κι έτσι κατατέθηκαν τρεις προτάσεις σε ψηφοφορία.

Η πρώτη πρόταση του δημάρχου υπέρ της δημιουργίας φυλακών έλαβε 11 ψήφους και απορρίφθηκε, αφού οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ισχυρίστηκαν ότι δεν μπορεί να ψηφίσουν πρόταση που το ένα τρίτο της παράταξης της πλειοψηφίας απορρίπτει.

Η δεύτερη πρόταση Φουσέκη, που προήλθε από τη συνεννόηση των παρατάξεων κατά τη διαβούλευση των επικεφαλής στη διακοπή της συνεδρίασης, απορρίφθηκε και αυτή με 10 ψήφους και η τρίτη πρόταση της ομάδας των 5 διαφωνούντων από την παράταξη του δημάρχου είχε κι αυτή απόλυες κατά την ψηφοφορία κι έλαβε 4 ψήφους.

Ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Παναγιώτης Μπούρας με δηλώσεις του σήμερα το πρωί στο δημοτικό ραδιόφωνο Τρίπολης, ανέφερε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα συνοχής της παράταξής του και πως η διαφοροποίηση των συμβούλων του είναι περιστασιακή και μόνο για το θέμα των φυλακών.

Πρόσθεσε ότι τις ερχόμενες ημέρες το θέμα θα έρθει και πάλι στο δημοτικό συμβούλιο με την ίδια πρόταση από μέρους του, υπέρ της δημιουργίας φυλακών και ξεκινά διάλογο και εντός της παρατάξεώς του και με τις άλλες παρατάξεις για να επιτευχθεί σύγκλιση απόψεων.



ΠΗΓΗ:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου