Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Απεργίες και στάσεις εργασίας από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους

Καταγγέλλουν πλήρη υποστελέχωση και οργανικά κενά που αγγίζουν το 60%






Απεργιακές κινητοποιήσεις για την ερχόμενη ανακοίνωσαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, εξαγγέλλοντας δύο 24ωρες απεργίες για τη Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου και για την Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου και στάσεις εργασίας την Τρίτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Οι στάσεις εργασίας και τις τρεις ημέρες θα γίνουν μεταξύ 8πμ -11πμ και μεταξύ 3μμ-6μμ.

Κατά την διάρκεια των στάσεων εργασίας και των απεργιακών κινητοποιήσεων δεν θα πραγματοποιηθούν επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων, και συνηγόρων καθώς και παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.

Αντίθετα, θα γίνονται κανονικά οι αποφυλακίσεις, οι μεταγωγές των κρατουμένων από και προς τις Αρχές που εξετάζουν την παράταση ή μη της κράτησής τους, τα δικαστήρια που υπόκεινται σε παραγραφή ή συμπλήρωση 18μήνου, οι τακτικές ή έκτακτες παραλαβές και μεταγωγές από και προς τα νοσηλευτικά και ψυχιατρικά ιδρύματα, καθώς και όλες οι εσωτερικές λειτουργίες των φυλακών.

Η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος σε σημερινή ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «η κατάσταση στις φυλακές έχει φτάσει σε εξαιρετικά επικίνδυνο επίπεδο», καθώς «παρουσιάζεται πλήρη υποστελέχωση σε όλους τους κλάδους και σε όλες τις ειδικότητες της υπηρεσίας, με τεράστια οργανικά κενά που σε πολλές περιπτώσεις αγγίζουν το 60%».

Παράλληλα, αναφέρει η Ομοσπονδία, ότι «ο υπερπληθυσμός των κρατουμένων και ο συνωστισμός τους μέσα στις φυλακές δημιουργεί στην κυριολεξία μία αποπνικτική κατάσταση και θέτει το επίπεδο της ασφάλειας σε χαμηλό επίπεδο».

Ενδεικτικά, αναφέρει ότι υπάρχουν 12.500 κρατούμενοι ενώ οι συνολικές θέσεις είναι περίπου 9000 και υπογραμμίζει ότι «κινδυνεύει η ασφάλεια των κρατουμένων και η ασφάλεια του προσωπικού».



ΠΗΓΗ:tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου