Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Συνεχίζουν την απεργία οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι: "Αποπνικτική & επικίνδυνη κατάσταση στις φυλακές"




Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις με νέα 24ωρη απεργία. Δεν θα γίνονται επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων και συνηγόρων, καθώς και παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.
Αντίθετα, θα γίνονται κανονικά οι αποφυλακίσεις, οι μεταγωγές των κρατουμένων από και προς τις Αρχές που εξετάζουν την παράταση ή μη της κράτησής τους, τα δικαστήρια που υπόκεινται σε παραγραφή ή συμπλήρωση 18μήνου, οι τακτικές ή έκτακτες παραλαβές και μεταγωγές από και προς τα νοσηλευτικά και ψυχιατρικά ιδρύματα, καθώς και όλες οι εσωτερικές λειτουργίες των φυλακών.
Η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος σε σημερινή ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «η κατάσταση στις φυλακές έχει φτάσει σε εξαιρετικά επικίνδυνο επίπεδο», καθώς «παρουσιάζεται πλήρης υποστελέχωση σε όλους τους κλάδους και σε όλες τις ειδικότητες της υπηρεσίας, με τεράστια οργανικά κενά που σε πολλές περιπτώσεις αγγίζουν το 60%».
Παράλληλα, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «ο υπερπληθυσμός των κρατουμένων και ο συνωστισμός τους μέσα στις φυλακές δημιουργεί στην κυριολεξία μία αποπνικτική κατάσταση και θέτει το επίπεδο της ασφάλειας σε χαμηλό επίπεδο». Ενδεικτικά, αναφέρει ότι υπάρχουν 12.500 κρατούμενοι ενώ οι συνολικές θέσεις είναι περίπου 9.000 και καταγγέλλει ότι «κινδυνεύει η ασφάλεια των κρατουμένων και η ασφάλεια του προσωπικού».
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου