Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012

Υπ. ΔΔΑΔΙ: Όλα έτοιμα για τη μεγάλη έξοδο των κρατουμένων


Τη μεγάλη έξοδο -όχι του Μεσολογγίου- αλλά από τις φυλακές έχει έτοιμη το υπ. Δικαιοσύνης διαφάνειας κτλ. (ΔΔΑΔΙ) καθώς και μέχρι το τέλος του 2012 άγνωστος αριθμός κρατουμένων -ο οποίος εντέχνως δεν διευκρινίζεται και στην συντριπτική του πλειοψηφία αφορά  αλλοδαπούς-  θα αφεθεί ελεύθερος.
Ποιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις οι διατάξεις του νόμου Ν. 4043/2012 αποφυλακίζονται όσοι α) η ποινή τους έχει διάρκεια μέχρι 3 έτη, εφόσον έχουν εκτίσει ή εκτίουν με οποιονδήποτε τρόπο το 1/10 αυτής, β) η ποινή τους έχει διάρκεια μεγαλύτερη των 3 και μέχρι 5 έτη, συμπεριλαμβανομένης και της κάθειρξης, εφόσον έχουν εκτίσει ή εκτίουν με, οποιανδήποτε τρόπο, το 1/5 αυτής.
Με αυτόν τρόπο η κυριολεκτικά ανάπηρη πολιτεία ανίκανη να διαχειριστεί το ποινικό της σύστημα, εξαιτίας έλλειψης φυλακών αλλά και άλλων επιμέρους μέτρων προτιμά να φορτώσει στην πλάτη της κοινωνίας ενδεχομένως και χιλιάδες κρατουμένους,
Τέτοια είναι η αδιάφορη στάση που κρατά η πολιτεία προς το κοινωνικό σύνολο που αντί να ζητήσει συγνώμη από τον ελληνικό λαό για την ανικανότητά της αντίθετα το "τιμωρεί" θεσπίζοντας νόμους για μαζικές αποφυλακίσεις.
Δεν είναι όμως μόνο αυτό: Η απεργία πείνας των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΣΥΕ), που κήρυξαν για την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας εξαιτίας της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί στις φυλακές καταδεικνύει το τραγικά αποτυχημένο έργο του υπ. ΔΔΑΔΙ.
Η ΟΣΥΕ σε ανακοίνωσή της ανέφερε ακόμη ότι το 70% των κρατουμένων στις φυλακές είναι αλλοδαποί και μόνο το 30% είναι Έλληνες. Εάν στο ποσοστό των Ελλήνων συνυπολογιστεί ένας σημαντικός αριθμός φυλακισθέντων για οικονομικά αδικήματα, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό σε ποιους ουσιαστικά ανοίγει την πόρτα η ανίκανη όπως και επικίνδυνη για τη δημόσια ασφάλεια ηγεσία του υπ. ΔΔΑΔΙ.
Λέει στην ανακοίνωσή της η ΟΣΥΕ: 
«Υπήκοοι ξένων χωρών που ο πολιτισμός τους, τους επιτρέπει, αν δεν τους επιβάλλει να θεωρούν τη ζωή συγκρίσιμο μέγεθος, αποτελούν πλέον τη μεγαλύτερη κατηγορία κρατουμένων που φιλοξενείται στις ελληνικές φυλακές και δεν παύουν καθημερινά να το εκφράζουν».
Η ανακοίνωση της ΟΣΥΕ έρχεται βέβαια να διαψεύσει και τα γνωστά «έγκυρα» και "μεγάλα"  site στο πλαίσιο της νέας προπαγάνδας υπέρ της λαθρομετανάστευσης ότι οι Έλληνες κακοποιοί δηθεν ξεπέρασαν τους αλλοδαπούς στη διάπραξη εγκλημάτων.
Η ανικανότητα –δε θα κουραστούμε να το επαναλαμβάνουμε- του υπ. ΔΔΑΔΙ αλλά και της πολιτείας γενικότερα συνίσταται ακόμη και σε ένα άλλο γεγονός: Αυτή της  αποφυγής απέλασης των παράνομων αλλοδαπών που βρίσκονται ήδη στις ελληνικές φυλακές εκτίοντας διάφορες ποινές και αντ΄ αυτού προτιμά να τους αφήνει ελεύθερους χωρίς περιοριστικούς όρους.
Έτσι και αντίθετα με την παρούσα πολιτική του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη το υπ. ΔΔΑΔΙ θα συνεισφέρει αρνητικά εξαιτίας της ανικανότητάς του στο μέγα πρόβλημα της μάστιγας των λαθρομεταναστών.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου