Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Στον Κορυδαλλό ο Τσοχατζόπουλος





Στη φυλακή οδηγήθηκαν και οι Σαχπατζίδης, Ζήγρας και Λαμπροπούλου.
Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε ο Ακης Τσοχατζόπουλος, μετά την προσωρινή κράτησή του στη ΓΑΔΑ. Ο πρώην υπουργός, ο οποίος δεν φορούσε χειροπέδες κατά τη μεταφορά του, θα κρατηθεί σε κελί στην 6η πτέρυγα των φυλακών, η οποία βρίσκεται στο ισόγειο και έχει μόνο μονόκλινα και δίκλινα κελιά.

Με τη σύμφωνη γνώμη του ανακριτή, Γαβριήλ Μαλλή, και των δύο εισαγγελικών λειτουργών, ο κ. Τσοχατζόπουλος κρίθηκε τη Δευτέρα, μετά την πολύωρη απολογία του, προφυλακιστέοςσχετικά με το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα στην υπόθεση της προμήθειας των αντιαεροπορικών συστημάτων TORΜ1 και το σκάνδαλο των υποβρυχίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σχετικό απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε χθες ο πρώην υπουργός αρνείται τις κατηγορίες, ενώ φέρεται να δήλωσε επιφύλαξη ως προς την υπερασπιστική του γραμμή για τους TOR-M1, υπόθεση της οποίας η δικογραφία είναι ογκωδέσταση.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος φέρεται να αρνήθηκε επίσης ότι είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης των επίμαχων offshore εταιρειών όπως θεωρούν οι Εισαγγελείς στο πόρισμα που συνέταξαν για την υπόθεση.

Επιπλέον, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κατηγορούμενος υπεραμύνθηκε των επιλογών που έκανε ως υπουργός Αμυνας. Για την προμήθεια των υποβρυχίων ο κ. Τσοχατζόπουλος φέρεται να υποστήριξε ότι ήταν απόφαση του ΚΥΣΕΑ

Από τους συνηγόρους του κατατέθηκε προηγουμένως αίτημα για χορήγηση νέας προθεσμίας, λόγω της ογκωδέστατης δικογραφίας, το οποίο όμως απερρίφθη. Οι δικηγόροι του κ. Τσοχατζόπουλου χαρακτήρισαν «υπερβολική και άνευ αιτίας» την απόφαση για την προφυλάκιση του πελάτη τους.



Και άλλοι στη φυλακή

ΟΝίκος Ζήγρας (ξάδελφος του πρώην υπουργού, δικαιούχος offshore εταιρείας) και η Ευφροσύνη Λαμπροπούλου (λογίστρια, εκπρόσωπος στην Ελλάδα offshore εταιρειών που εμπλέκονται στην υπόθεση), κρίθηκαν και αυτοί προφυλακιστέοι από το, εισαγγελέα, Γαβριήλ Μαλλή. Λίγες ώρες αργότερα, το ίδιο δρομόλογιο ακολούθησε και ο Γιώργος Σαχπατζίδης.

Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση έχει προφυλακιστεί ο Αστέριος Οικονομίδης, βασικός μέτοχος κατασκευαστικής εταιρείας που ανακαίνισε το ακίνητο στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και πούλησε ακίνητο στο Κολωνάκι στην Αρετή Τσοχατζοπούλου

ΠΗΓΗ:reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου