Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Πάτρα: Βγήκαν από τη φυλακή και άρχισαν να πυροβολούν



Ένας αδειούχος κατάδικος και ένας πρόσφατα αποφυλακισμένος, ήταν οι δράστες δυο αλλεπάλληλων περιστατικών με πυροβολισμούς μέσα σε λίγες ώρες, στην Πάτρα και το Άστρος Κυνουρίας. Από το πρώτο, μάλιστα, γλίτωσε από τύχη ένας επιχειρηματίας που προσπάθησαν να σκοτώσουν.
 
Οι δράστες πήγαν το πρωί της Δευτέρας στη βιομηχανική περιοχή της Πάτρας με αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε και μία 25χρονη γυναίκα. Μπήκαν σε μια επιχείρηση και ο ένας από αυτούς, ηλικίας 29 χρόνων, πυροβόλησε εν ψυχρώ τουλάχιστον τέσσερις φορές εναντίον του 36χρονου ιδιοκτήτη χωρίς να τον τραυματίσει. Αμέσως μετά, τράπηκαν σε φυγή αλλά από τις έρευνες εντοπίστηκε ο δεύτερος δράστης, ένας 28χρονος που συνελήφθη και διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν σε ολιγοήμερη άδεια από τις φυλακές Αλικαρνασσού, όπου εκτίει ποινή κάθειρξης για ληστεία, διακεκριμένες κλοπές και σωματικές βλάβες.
 
Κατά την προανάκριση αποκαλύφθηκε ότι μαζί με τον 29χρονο, που αποφυλακίστηκε στις 12 Αυγούστου από την ίδια φυλακή όπου ενώ εξέτισε ποινή κάθειρξης έξι ετών και έξι μηνών για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και παράνομη οπλοκατοχή, είχαν απειλήσει και εξυβρίσει μια 21χρονη σε μπαρ στο Άστρος λίγες ώρες νωρίτερα και μάλιστα είχαν πυροβόλησει μέσα στο κατάστημα χωρίς να προκαλέσουν τραυματισμό! Στο σπίτι του 29χρονου στην Πάτρα, κατασχέθηκαν ένα πιστόλι με γεμιστήρα, 33 φυσίγγια, ένα μαχαίρι και ένα πτυσσόμενο μεταλλικό κλομπ, ενώ οι αστυνομικοί κατέσχεσαν στα σημεία των επιθέσεων τρεις κάλυκες και δύο αυτοκίνητα. 
 
Ο 28χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών που του άσκησε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία, οπλοχρησία, απειλή και εξύβριση κατ’ εξακολούθηση και κρατείται για να απολογηθεί στον ανακριτή. Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν ο 29χρονος και η νεαρή γυναίκα που αναζητούνται.
 
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου