Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Οι ροδακινοπαραγωγοί δίνουν τα ροδάκινα στους φυλακισμένους



Μετά το προκλητικό κούνημα του δακτύλου και την πρόσκληση του έλληνα υπουργού Εξωτερικών προς τον Β. Πούτιν στο θέμα της Κριμαίας, "για συμμόρφωση", ήρθαν τα πρώτα δείγματα. Μετά όμως την υιοθέτηση των μέτρων κατά της Ρωσσίας, ήρθαν τα χειρότερα.
Έτσι, έμειναν αδιάθετα τα ροδάκινα της Μακεδονίας, μια ζημιά που μπορούσαμε να την είχαμε αποφύγει, πολλώ δε αφού δεν μας εγγυήθηκε η Ευρώπη τίποτα που να αντισταθμίζει την χασούρα μας και μιλάμε για ζημιά εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, αφού έμειναν αδιάθετες και οι γούνες της Καστοριάς και πόσα άλλα είδη που έπαιρναν τον δρόμο της εξαγωγής προς την Ρωσσία, εξασφαλίζοντας μας κεφάλαια - ανάσα προς ανάπτυξη. Τώρα τα δίνουμε όπου χρειάζεται... Μια λύση ανάγκης και ανθρωπιάς που ποτέ δεν έλειψε από τους Έλληνες...
Η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΣΥΕ) ευχαριστεί θερμά την Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Ροδακινοπαραγωγών νομού Ημαθίας και όσους βοήθησαν στη διάθεση σε φυλακές της χώρας 25 τόνων και πάνω, έως σήμερα, φρούτων (ροδάκινα και νεκταρίνια) που επιστράφηκαν λόγω του ρωσικού εμπάργκο.
Η ΟΣΥΕ, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει πως αντιλαμβάνεται «ότι το ρωσικό εμπάργκο πλήττει σοβαρά τον πρωτογενή αγροτικό μας τομέα, με χαρακτηριστικό αποτέλεσμα τις επιστρεφόμενες ποσότητες ροδάκινων».
Όμως, αρνείται «να αντιληφθεί ότι αυτές οι ποσότητες κινδύνευαν να πεταχτούν στις χωματερές», ενώ γνωρίζει «πολύ καλά ότι οι Έλληνες ροδακινοπαραγωγοί, αν και υφίσταντο αυτές τις οδυνηρές συνέπειες, βροντοφώναξαν "κανένα εμπάργκο στην ανθρωπιά" και αποδέχτηκαν να διαθέσουν τον κόπο και τον ιδρώτα τους στους κρατούμενους πολλών καταστημάτων κράτησης».

ΠΗΓΗ:defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου