Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

Δείτε το τούνελ 15 μέτρων που έσκαψαν οι βαρυποινίτες της Κέρκυρας για να αποδράσουν (φωτο)

tounel

Το είχαν ξανασκάσει από αυτές τις φυλακές το 1996 πάλι μέσω τούνελ

Το τούνελ των 15 μέτρων έσκαβαν βαρυποινίτες φυλακισμένοι της πτέρυγας Ζ’ του σωφρονιστικού καταστήματος Κέρκυρας με σκοπό να αποδράσουν από την φυλακή ανήμερα της Παναγίας.Όμως δεν είχαν υπολογίσει ότι θα τους καταλάβαινε ένας σκύλος που είχε βγει βόλτα το πρωί με τον ιδιοκτήτη του,στο πάρκο που είναι δίπλα από τις φυλακές.
Η ανησυχία του σκύλου προκάλεσε το ενδιαφέρον ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου που πήγε αμέσως στο σημείο,μόλις πέντε μέτρα έξω από τον περιμετρικό τοίχο των φυλακών, για να δει τι συνέβαινε.
Ο υπόγειος διακριτικός θόρυβος που ακουγόταν κάτω από την άσφαλτο, στον περιμετρικό δρόμο πίσω από τις φυλακές που οδηγεί στην περιοχή της Γαρίτσας, έβαλε σε υποψίες και τον σωφρονιστικό υπάλληλο, που αμέσως σήμανε συναγερμό στις φυλακές. Οι σειρήνες των φυλακών ήχησαν δυνατά και αμέσως κλήθηκε η Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας.
Όπως διαπιστώθηκε από τις πρώτες έρευνες, βαρυποινίτες, ο αριθμός των οποίων παραμένει ακόμη άγνωστος, κατάφεραν με αυτοσχέδια σκαπτικά εργαλεία να ανοίξουν ένα μακρύ τούνελ που θα το χρησιμοποιούσαν, έρποντας, για να διαφύγουν από τη φυλακή. Μάλιστα, σύμφωνα με το aftoforo.gr οι φυλακισμένοι κατάφερναν να κρύβουν τα μπάζα από το σκάψιμο, κάτω από τα κρεβάτια τους.
eikona1eikona2
Έρευνες για το περιστατικό κάνει η Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας ενώ το κουβάρι της ιστορίας θα ξετυλιχθεί μετά την ολοκλήρωση των ανακρίσεων των βαρυποινιτών.

ΠΗΓΗ:makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου