Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Δομοκός: Αθώοι οι δυο σωφρονιστικοί για τα όπλα και τα πυρομαχικά


Αθώους έκρινε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας με σύμφωνη γνώμη της κας Εισαγγελέα τους δυο σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Δομοκού, οι οποίοι αντιμετώπιζαν κατηγορίες για παράνομη κατοχή πυρομαχικών όπλων και μαχαιριών, τα οποία είχαν εντοπιστεί στις οικίες τους μετά από έρευνα αστυνομικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας 'Ημέρα" πρόκειται για μια υπόθεση που άρχισε να εξελίσσεται στις αρχές του 2014. Όπως κατατέθηκε κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λαμία, στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, υπήρξε ανώνυμο τηλεφώνημα με το οποίο καταγγέλθηκε ότι οι δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι είναι αναμεμιγμένοι με διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και κινητών τηλεφώνων στις φυλακές Δομοκού.

Ωστόσο στην έφοδο που έγινε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων στις οικίες των δυο σωφρονιστικών υπαλλήλων δεν εντοπίστηκαν ναρκωτικά ή συσκευές κινητών που να επιβεβαιώνουν την καταγγελία. Αντίθετα εντοπίστηκαν σφαίρες, παλιά κυνηγετικά όπλα, ξιφίδια και μαχαίρια, με αποτέλεσμα να παραπεμφθούν σε δίκη με την κατηγορία της παράνομης κατοχής όπλων και πυρομαχικών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα 'Η" στο πλαίσιο της ακροαματικής διαδικασίας με τις καταθέσεις μαρτύρων και την παρουσίαση σχετικών εγγράφων, κατέρρευσαν και οι συγκεκριμένες κατηγορίες.

Ουσιαστικά στην αίθουσα του δικαστηρίου αποδείχθηκε από την πλευρά των κατηγορουμένων και των συνηγόρων τους, ότι οι σφαίρες που κατείχε στο σπίτι του ο ένας εκ των κατηγορουμένων προέρχονται από βολές που πραγματοποιούσε σε σκοπευτήριο της περιοχής, ενώ τα ξιφίδια, αλλά και τα κυνηγετικά όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή του ήταν κειμήλια που προέρχονταν από συγγενείς της συζύγου του.

Στην ενασχόλησή του με την σκοποβολή απέδωσε την ύπαρξη πυρομαχικών και ο δεύτερος κατηγορούμενος, ενώ μάλιστα την συγκεκριμένη δραστηριότητα των δυο κατηγορουμένων, αλλά και την επαγγελματική τους αρτιότητα, κατέθεσαν στο δικαστήριο και οι μάρτυρες υπεράσπισης.

Πηγή: http://www.lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου