Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Στο εδώλιο ο Χρ. Ξηρός και άλλοι 27 για την υπόθεση «Γοργοπόταμος»

xristodoulos

Στο εδώλιο του Τριμελούς εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσει ο Χριστόδουλος Ξηρός και 27 ακόμη άτομα για την περίφημη υποθεση “Γοργοπόταμος”.
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα (1810/15) του το Συμβουλίου Εφετών Αθήνας μεταξύ των κατηγορουμένων που θα καθίσουν στο εδώλιο για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση εκτός από τον καταδικασθέντα για συμμετοχή στη 17Ν Χριστόδουλο Ξηρό είναι η 22χρονη Αγγελική Σπυροπούλου και οι Παν. Αργυρού, Γ. Πολυδώρου, Όλγα Οικονομίδου, Χρ. Τσάκαλος, Γερ. Τσάκαλος, Χαρ. Χατζημιχελάκης, Θ. Μαυρόπουλος, Γ. Νικολόπουλος, Μ. Νικολόπουλος, Ντ. Μπολάνο, Χάρι Κόκα, Μεμά Μπουτζαρ.
Επίσης, με το ίδιο βούλευμα παραπέμπονται η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου Αθηνά και η σύντροφος του ενός, Ευαγγελία Στατήρη, οι οποίες είχαν συλληφθεί με την κατηγορία ότι υπέθαλψαν την καταζητούμενη τότε Αγγελική Σπυροπούλου για να μην εντοπιστεί από τις αρχές.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, μετά την απόδραση του Χρ. Ξηρού, οι κατηγορούμενοι είχαν καταλήξει στο σχέδιο “Γοργοπόταμος”, το οποίο αφορούσε στην ανατίναξη μέρος του τοίχου των φυλακών Κορυδαλλού, με στόχο να δραπετεύσουν οι καταδικασμένοι ως μέλη της οργάνωσης “Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς”.
Την ίδια ώρα το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι πρεπει να απαλλαχθούν δύο κατηγορούμενοι, κατά περίσταση, για τις πράξεις της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση και της κατοχής όπλων με σκοπό τον ανεφοδιαμό οργάνωσης

ΠΗΓΗ:makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου