Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Βρήκαν αεροβόλο όπλο και μεταλλικά σφαιρίδια σε σάκο φυγόποινου που οδηγούνταν στις φυλακές

fyl-708

Αεροβόλο όπλο σκοπευτικού τύπου και μεταλλικά σφαιρίδια είχε στην κατοχή του ένας 35χρονος φυγόποινος, τη στιγμή που οδηγείτο στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου της Πάτρας.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποίησαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι στο σακίδιο που είχε μαζί του ο 35χρονος, βρήκαν το αεροβόλο όπλο μαζί με μία αμπούλα πεπιεσμένου αέρα και 250 μεταλλικά σφαιρίδια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος είχε συλληφθεί στις 17 Δεκεμβρίου στην περιοχή Αρετή της Ηλείας, επειδή κατά τη διάρκεια ελέγχου που έκαναν οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι εκκρεμούσε σε βάρος του απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών, με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Μετά τη σύλληψή του οδηγήθηκε στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου και στη συνέχεια στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου. Κατά τη διάρκεια της κράτησής του ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία καταγραφής και φύλαξης των αντικειμένων που είχε, σε χώρο που βρίσκεται εκτός κρατητηρίων.
Εναντίον του 35χρονου δεν σχηματίστηκε δικογραφία για την κατοχή του αεροβόλου, διότι κρίθηκε πως δεν εμπίπτει στις διατάξεις της νομοθεσίας περί όπλων.
Την επόμενη ημέρα ο φυγόποινος κρατούμενος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Αμαλιάδας, ο οποίος διέταξε τον εγκλεισμό του στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου της Πάτρας.
Όταν οι αστυνομικοί έκαναν τη μεταγωγή του συλληφθέντα πήραν μαζί και το σακίδιό του. Φθάνοντας στις φυλακές, έγινε ο προβλεπόμενος έλεγχος και βρέθηκαν το αεροβόλο και τα μεταλλικά σφαιρίδια. Αμέσως μετά ενημερώθηκαν για την υπόθεση οι εισαγγελικές Αρχές της Πάτρας, καθώς και το Δ’ Αστυνομικό Τμήμα.

ΠΗΓΗ:makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου