Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Απεργιακές κινητοποιήσεις των υπαλλήλων εξωτερικής φρουράς


Σε επαναλαμβανόμενες τρίωρες απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρά η Ένωση Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς από την Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: 

Σας ενημερώνουμε ότι με απόφαση του ΔΣ, η Ένωσή μας κήρυξε επαναλαμβανόμενες τρίωρες απεργιακές κινητοποιήσεις από Δευτέρα 16/01/2012 έως και Παρασκευή 20/01/2012, ώρες 08:30-11:30 και 15:00-18:00. 

Η στάσεις πραγματοποιούνται για: 

- Ασφάλεια Καταστήματος: Παρά τις λεπτομερείς ενημερώσεις και αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις μας προς τις προϊστάμενες αρχές του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, παρά την φαινομενική κατανόηση του κρίσιμου αυτού θέματος, η κατάσταση της περιμετρικής ασφάλειας του Γενικού Καταστήματος Κράτησης Θεσσαλονίκης τις νύχτες και τις αργίες παραμένει προκλητικά και επικίνδυνα ανεπαρκής με σταθερό πρόσχημα την οικονομική κρίση. 

Η ένοπλη εγκληματικότητα αυξάνεται ραγδαία, οι προειδοποιήσεις για χτυπήματα σε Καταστήματα Κράτησης υπαρκτές, αλλά τα κενά ασφαλείας εξακολουθούν να είναι ακάλυπτα. Οι Εξωτερικοί Φρουροί βρίσκονται σε ετοιμότητα 24 ώρες το 24ωρο αλλά δεν είναι υπεράνθρωποι. 

- Αξιοπρέπεια: Είμαστε έντιμοι πολίτες, εργαζόμαστε με συνείδηση καθηκόντων και αποδεδειγμένη αυταπάρνηση, φρουρούμε αδιαλείπτως την Ελληνική Κοινωνία. 

Εκτελούμε 24ωρη ένοπλη και ένστολη υπηρεσία ασφαλείας. 

- Μισθολόγιο: α) Προστασία εισοδήματος. β) Καθιέρωση ειδικού μισθολογίου- ειδικών επιδομάτων λόγω της ιδιαίτερης αλλά και επικίνδυνης εργασίας μας. Είμαστε ίσως η μοναδική υπηρεσία που έχουμε απολέσει άνω του 40% του εισοδήματός μας. 

- Έμπρακτη αναγνώριση της ιδιαίτερης φύσης της εργασίας μας, διότι: 

α) Το επάγγελμά μας ανήκει στα «ανεπιθύμητα» και απαιτεί κίνητρα που να διασφαλίζουν το ηθικό μας. 
β) Τα καθήκοντά μας βρίσκονται 100% στα πλαίσια καθηκόντων Σωμάτων Ασφαλείας. 

- Εξαίρεση της Υπηρεσίας μας από τον κανόνα 1 προς 10 στις προσλήψεις στο Δημόσιο προκειμένου να καλυφθούν τα εμφανή κενά ασφαλείας και όχι μόνο, διότι: 

α) Δεν είναι δυνατόν να ανακοινώνονται ενάρξεις λειτουργίας νέων φυλακών και να υπάρχει εξαίρεση στις προσλήψεις προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης, ενώ έχουν διατυπωθεί ήδη εγγράφως μέχρι και από επίσημα χείλη μέσα στην Βουλή τόσο η έλλειψη προσωπικού όσο και τα κενά ασφαλείας.

β) Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν εμφανείς προθέσεις κάλυψης θέσεων προσωπικού σε νέες φυλακές αποδυναμώνοντας άλλες φυλακές δημιουργώντας μόνιμα και σοβαρά κενά ασφαλείας, ξεσπιτώνοντας οικογένειες οδηγώντας τες σε καταστροφή ειδικά την παρούσα εποχή της φτώχειας και της ανέχειας, μην προσλαμβάνοντας προσωπικό από τις τοπικές κοινωνίες ώστε να στηριχθούν από την στιγμή που ήδη επιβαρύνονται με τις κοινωνικές επιπτώσεις που συνοδεύουν οι Φυλακές στις περιοχές όπου εδρεύουν. 

γ) Η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με τις πολιτικές αποφάσεις τερατώδους μείωσης του εισοδήματός μας, αγνοώντας πολλές παραμέτρους του καθημερινού μας βίου, έχει ήδη επιβαρύνει τις ζωές μας σε εκτός λογικής ρυθμούς επιβίωσης και πέραν κάθε αντοχής μας, προσφέροντάς μας αδιέξοδο παρόν και δυσοίωνο μέλλον. 

Αν δεν προσληφθούν επιπλέον Εξωτερικοί Φρουροί θα έχει χαθεί οριστικά κάθε νόημα περιμετρικής ασφάλειας, σε όποιες φυλακές με κάποιες τροποποιήσεις δύναται να υφίσταται, αλλά και του ελάχιστου εναπομείναντος ηθικού μας. 

Ας σταματήσει επιτέλους ο εργασιακός και οικονομικός εμπαιγμός. Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι οι αγώνες μας θα κλιμακωθούν. 

Προσωπικό ασφαλείας της Εξωτερικής Φρουράς του Γ.Κ.Κ. Θεσσαλονίκης και του Α.Κ.Κ. Κασσάνδρας, ορίζεται το σύνολο του παρόντος προσωπικού, καθώς λόγω της ελλείψεως προσωπικού και των κενών ασφαλείας δεν δύναται να μειωθεί περισσότερο. 

Κατά την διάρκεια της στάσης, δεν θα εκτελεστεί καμία μεταγωγή κρατουμένων στα δικαστήρια εκτός αν συντρέχει παρέλευση 18μήνου καθώς και στα νοσοκομεία, εκτός αν κινδυνεύει η ζωή του κρατούμενου. 

Επίσης δεν θα συμμετάσχουμε σε καμία μορφή φρούρησης κρατουμένων στα δικαστήρια, πλην της παρέλευσης 18μήνου. Τέλος, δεν θα πραγματοποιούνται επισκεπτήρια στα νοσοκομεία (ούτε συγγενών, ούτε συνηγόρων)».


ΠΗΓΗ:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου