Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΕΚΛΕΨΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΟΥ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΜΕΤΑΛΕΙΟ ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ



Το χρυσό μετάλλιο του Πατριάρχη Αλεξανδρείας, Θεόδωρου έβαλαν στο μάτι άγνωστοι δράστες, οι οποίοι δε δίστασαν να αποσπάσουν το μοναδικό αυτό ενθύμιο, το οποίο απονέμεται σε ελάχιστους επιφανείς με διακεκριμένη δράση.

Ο πατριάρχης είχε δωρίσει το μετάλλιο, το οποίο φυλασσόταν στην εκκλησία του Αγίου Ελευθερίου, στο προαύλιο των κλειστών φυλακών Ν.Αλικαρνασσού.

Άγνωστοι δράστες φαίνεται πως είχαν προσέξει το μετάλλιο - πώς είναι δυνατόν άλλωστε να περάσει ... απαρατήρητο, αφού είναι φτιαγμένο από χρυσό 24 καρατίων, ενώ χρυσή είναι και η αλυσίδα του - και βρήκαν ευκαιρία, μέσα στο σαββατοκύριακο, να το κλέψουν.

Σύμφωνα με κάποιους, οι κλέφτες μπήκαν στην εκκλησία και άρπαξαν το μετάλλιο, πιθανότατα, το βράδυ του Σαββάτου, οπότε λόγω της καταρρακτώδους βροχής δεν κυκλοφορούσε ... ψυχή!

Το χρυσό μετάλλιο, ένας θησαυρός ανυπολόγιστης αξίας, είχε απονεμηθεί από το πατριαρχείο στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, Θεόδωρο, όταν εκείνος χειροτονήθηκε.

Ο πατριάρχης το άφησε στην εκκλησία, ως ενθύμιο, χωρίς ωστόσο να μπορεί κι ο ίδιος να φανταστεί ότι το ορθογώνιο χρυσό μετάλλιο θα έπεφτε στα χέρια αδίστακτων κλεφτών...

Πηγή:stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου