Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Αγκάθι στην συγκυβέρνηση η αποσυμφόρηση των φυλακών




Την αναβολή της… συζήτησης του νομοσχεδίου για την καταπολέμηση των φαινομένων ξενοφοβίας και ρατσισμού στην Ολομέλεια της Βουλής, με ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο ματαίωσης της ψήφισής του, έχει προκαλέσει η τροπολογία του Υπουργού Δικαιοσύνης για την αποσυμφόρηση των φυλακών.
Πρόκειται μάλιστα για το πρώτο μεγάλο αγκάθι στην, έτσι κι αλλιώς δύσκολη, συγκατοίκηση-συνεργασία  ΠΑ.ΣΟ.Κ, Ν.Δ και ΛΑ.ΟΣ αφού βουλευτές των δύο τελευταίων κομμάτων, από την περασμένη εβδομάδα,  άφηναν εμμέσως πλην σαφώς ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσουν τη ρύθμιση.

Αρκεί να σημειωθεί ότι το νομοσχέδιο είχε προγραμματιστεί να συζητηθεί σήμερα και αύριο στην Ολομέλεια ώστε να πάρει μετά σειρά το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, μέχρι όμως το ημερολόγιο να δείξει Δευτέρα είχε εξαφανιστεί «ως διά μαγείας» από την ημερήσια διάταξη.

Αποτέλεσμα; Η βουλή σήμερα είχε μόνο κοινοβουλευτικό έλεγχο ενώ για αύριο προγραμματίστηκε η συζήτηση νομοσχεδίου που αφορά στην θαλάσσια ρύπανση.
Μένει λοιπόν τώρα να δούμε αν θα γίνει προσπάθεια προκειμένου  να βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση ή το νομοσχέδιο θα πάρει τον δρόμο για κάποιο συρτάρι…

ΠΗΓΗ:briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου