Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΜΑΛΑΝΔΡΙΝΟΥ. ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟ ΕΝΟΠΛΩΝ ΟΥΤΣΕΚΑΔΩΝ. ΑΝΙΚΑΝΗ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

stratos
Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΒΟΗΘΑ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΑΣ
 Προβληματισμό έχει δημιουργήσει η αποκάλυψη ότι ένα από τα κατασκοπευτικά, μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη (UAV) τύπου Sperwer του Στρατού Ξηράς, πραγματοποίησε «ανώμαλη» προσγείωση στην περιοχή του χωριού Αγία Ευθυμία Φωκίδος. Το αεροσκάφος λέγεται ότι μετείχε στις έρευνες με θερμικές κάμερες για τον εντοπισμό των δραστών υπάρχει όμως πιθανότητα να επέβλεπε την περίεργη κινητικότητα που επικρατεί αυτές μέρες στις Φυλακές Μαλανδρίνου.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται ακόμα και το ενδεχόμενο Αλβανοί συνεργάτες των φυγάδων να επιχειρούσαν χτύπημα αντιπερισπασμού στο Μαλανδρίνο ώστε να μετακινηθούν δυνάμεις και να διαφύγουν οι εγκλωβισμένοι στην Φωκίδα.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στις Φυλακές Μαλανδρίνου στις οποίες "φιλοξενούνται" μπουμπούκια του εγκλήματος, εδώ και καιρό υπάρχει φόβος για ένοπλο χτυπημα Αλβανικών παραστρατιωτικών μονάδων όπως έγινε και στα Τρίκαλα. Εκτός εαν η παρουσία του στρατιωτικού κατασκοπευτικού έχει σχέση με την παρακολούθηση για θέματα τρομοκρατίας και διακίνησης όπλων και εκρηκτικών οπότε το θέμα λαμβάνει άλλες διαστάσεις.
Το συγκεκριμένο UAV γαλλικής κατασκευής Sperwer (απογειώνονται με καταπέλτη), ανήκει στο 472 Τάγμα Επιτηρήσεως και Ηλεκτρονικού Πολέμου του Στρατού Ξηράς, που εδρεύει στην Αττική, ανήκει στη δύναμη της ΑΣΔΕΝ, έχει μεν ζώνη ευθύνης όλο το Αιγαίο, αλλά οι αποστολές του είναι ανάλογες των αναγκών (Πυροβολικού κλπ). Ο Στρατό Ξηράς διαθέτει και 2η παρόμοια μονάδα στην Θρακη που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο και την επιτήρηση και άλλες ποικίλες αποστολές.

ΠΗΓΗ:makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου