Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Εμπλοκή σωφρονιστικών υπαλληλων σε κύκλωμα ηρωίνης στις φυλακές Τρικάλων και Γρεβενών


  Σωφρονιστικοί υπάλληλοι των καταστημάτων Τρικάλων και Γρεβενών φαίνεται ότι εμπλέκονται σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών και κινητών τηλεφώνων, μετά την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας συνολικά 60 ατόμων, με 13 κρατούμενους ανάμεσα τους.
  Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, στο κύκλωμα διακίνησης ηρωίνης και κινητών τηλεφώνων μέσα στις φυλακές, ερευνάται πιθανή εμπλοκή σωφρονιστικών υπαλλήλων, ενώ πριν από ένα χρόνο η Δίωξη Ναρκωτικών είχε συλλάβει άλλον έναν υπάλληλο των φυλακών Τρικάλων για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
  «Εγκέφαλος» του κυκλώματος, φέρεται να είναι ένας 38χρονος Βούλγαρος ο οποίος κρατείται ήδη για υποθέσεις ναρκωτικών, ο οποίος συντόνιζε την δράση της σπείρας.
Πως λειτουργούσε η σπείρα
  Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο τζίρος του κυκλώματος ανέρχεται σε 2 εκατ. ευρώ και τα χρήματα διακινήθηκαν μέσω εταιρειών μεταφοράς χρημάτων, κυρίως τη Western Union, ενώ όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα. έχει ήδη ελεγχθεί το 20% των παραστατικών και το ύψος των χρημάτων που διακινήθηκαν ανέρχεται σε 95.000ευρώ. Οπως έχει ήδη γίνει γνωστό, μέρος των χρημάτων του κυκλώματος κατέληγαν (μέσω της Western Union) στο εξωτερικό, στην Αλβανία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία, την Ιταλία και αλλού. Αποκαλύπτεται, ωστόσο, ότι χρήματα ακολουθούσαν και το αντίθετο δρομολόγιο, καθώς ως παραλήπτες εμφανίζονται άτομα στην Ελλάδα και ως αποστολείς πρόσωπα που εμφανίζονται να διαμένουν στο εξωτερικό.
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου