Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Απόδραση Βίκυς: Με μαξιλάρια ξεγέλασε τους φρουρούς

stamati
Στη ΓΑΔΑ βρίσκονται και καταθέτουν οι τέσσερις σωφρονιστικοί υπάλληλοι που ήταν υπεύθυνοι για τη φύλαξη της Βίκυς Σταμάτη από το Δρομοκραΐτειο, όπου νοσηλευόταν φρουρούμενη από τον Δεκέμβριο του ’13.
Οι τέσσερις σωφρονιστικοί υπάλληλοι συνελήφθησαν από την Ασφάλεια δυτικής Αττικής που διενεργεί την προανάκριση για την απόδραση της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο πλαίσιο της τυπικής διαδικασίας. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απελευθέρωση κρατουμένου.
Με τη δικογραφία αυτή θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, πιθανότατα σήμερα. Οι τέσσερις σωφρονιστικοί υπάλληλοι είναι αυτοί που εκτελούσαν τις δύο από τις τρεις βάρδιες φύλαξης της κρατούμενης.


Κατεπείγουσα πειαθαρχική έρευνα
Κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα για τις συνθήκες απόδρασης της Βίκυ Σταμάτη από το Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο διατάχθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος αφού αναφέρει ότι «κάθε απόδραση συνιστά μια αστοχία», επισημαίνει ότι ήδη διατάχθηκε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, η οποία θα διενεργηθεί από εισαγγελική Αρχή για τη διακρίβωση των ευθυνών υπαλλήλων του υπουργείου Δικαιοσύνης που είχαν την υποχρέωση της φρούρησης της κρατουμένης.
Ακόμη, στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Η προστασία της ζωής και της υγείας των κρατουμένων αποτελεί προτεραιότητα. Η μεταφορά και νοσηλεία τους στα νοσοκομεία προσαρμόζεται στις οδηγίες των γιατρών. Η φρούρηση διασφαλίζεται, αλλά δεν πρέπει να ακυρώνει τις ανάγκες της νοσηλείας.
Η ανακοίνωση καταλήγει ότι «στο πλαίσιο ένταξης του Ψυχιατρείου και του Νοσοκομείου Κρατουμένων Κορυδαλλού στο ΕΣΥ, θα εξασφαλισθεί η δυνατότητα να νοσηλεύονται σ” αυτά και γυναίκες, πράγμα που σήμερα δεν συμβαίνει».

Το χρονικό της απόδρασης…
Πριν καλά-καλά συμπληρωθούν 24 ώρες μετά τη νέα απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης που είχε κάνει, η Βίκυ Σταμάτη απέδρασε από το Δρομοκαΐτειο, όπου νοσηλευόταν φρουρούμενη από τον Δεκέμβριο του 2013.
Έξω από το δωμάτιο της Βίκυς Σταμάτης βρίσκονταν δυο σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Κορυδαλλού, οι οποίοι είχαν και τα κλειδιά, ενώ το δωμάτιο είχε μπαλκονόπορτα που ήταν κλεισμένη με λουκέτο. Μόνο που το λουκέτο ήταν από μέσα και άγνωστο ακόμη πως, η Βίκυ Σταμάτη κατάφερε να το σπάσει, να ανοίξει τη μπαλκονόπορτα που «βλέπει» στην πίσω πλευρά του Δρομοκαΐτειου, προς την Αγία Βαρβάρα, και να εξαφανιστεί.
Ο τελευταίος έλεγχος έγινε στη 01:30 αλλά δεν αποκλείεται η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου να είχε βάλει μαξιλάρια στο κρεβάτι για να δημιουργήσει την εντύπωση στον φρουρό πως κοιμόταν. Και τα κατάφερε.
Ωστόσο, η μάντρα που περιβάλει το νοσοκομείο είναι πολύ ψηλή και ακόμη κι αν έφτασε ως εκεί και βρήκε σκάλα για να σκαρφαλώσει, δεν θα μπορούσε να περάσει στην έξω πλευρά. Οι πρώτες εκτιμήσεις άρα είναι πως η Βίκυ Σταμάτη ίσως να βρίσκεται στον αχανή χώρο που περιβάλλει το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο.
Το σίγουρο είναι πως δεν πέρασε από την κεντρική πύλη του νοσοκομείου, η οποία φυλάσσεται 24 ώρες το 24ωρο. Έτσι, οι έρευνες των σωφρονιστικών υπαλλήλων, με τη βοήθεια και της αστυνομίας, επικεντρώνονται στο χώρο γύρω από το νοσοκομείο.

ΠΗΓΗ:crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου