Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

N.Παρασκευόπουλος: Η διάταξη για τον Ξηρό δεν είναι φωτογραφική, αφορά άλλον έναν


Την άποψη ότι η ρύθμιση για την αποφυλάκιση λόγω και βαριάς αναπηρίας που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ΄ δεν είναι «φωτογραφική» για τον Σάββα Ξηρό αφού αφορά άλλον έναν κρατούμενο διατύπωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος στη συζήτηση στη Βουλή.
Όπως ανέφερε η διάταξη αφορούσε αρχικά τρεις κρατούμενους - ένας εκ των οποίων ο Ξηρός - αλλά ο τρίτος κρατούμενος απεβίωσε πριν από λίγες ημέρες.
Παρά την απελευθέρωση ή την κατ' οίκον κράτηση το στίγμα της ποινής σε αυτούς τους ανθρώπους παραμένει, συμπλήρωσε ο κ. Παρασκευόπουλος ενώ ειδικά για τον Σάββα Ξηρό σημείωσε ότι υπάρχει και η σωματική τιμωρία.
Δεσμεύθηκε, τέλος, για καλύτερες συνθήκες στις φυλακές και πρόσθεσε ότι στην παρούσα φάση προσβάλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια να κρατούνται άνθρωποι με βαριά αναπηρία ή ασθένεια σε αυτές τις συνθήκες που επικρατούν στα σοφρωνιστικά καταστήματα.
Η τοποθέτηση του υπουργού Δικαιοσύνης προκάλεσε την αντίδραση του Γιώργου Μομφεράτου ο οποίος εκπροσωπώντας την οργάνωση θυμάτων τρομοκρατίας «Ως εδώ» κάλεσε τον Νίκο Παρασκευόπουλο να αποσύρει τη διάταξη γιατί εκτρέφει το τέρας του εξτρεμισμού προσθέτοντας ότι μεταφέρει θέσεις συγγενών θυμάτων της τρομοκρατίας. «Στεκόμαστε απέναντί σας με αξιοπρέπεια χωρίς καταλήψεις και επεισόδια και ζητούμε να μην υποχωρήσει η δημοκρατία μπροστά στην τρομοκρατία» ανέφερε ο κ. Μομφέρατος και πρόσθεσε ότι «ο Ξηρός δικαιούται κάθε ιατρική περίθαλψη εντός, όμως, της φυλακής». Κάλεσε, τέλος, από τον υπουργό Δικαιοσύνης να μην προάγει τον ανθρωπισμό μέσω των αποφυλακίσεων.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου