Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Πως δρουν τα κυκλώματα της μαφίας μέσα στις ελληνικές φυλακές


  Στις ελληνικές φυλακές έχει στηθεί δίκτυο κυκλωμάτων με οργάνωση μαφίας, καθώς στο «φως» έρχονται αποκαλύψεις που αναφέρουν πως έχει δημιουργηθεί ένα σύστημα κεντρικού ελέγχου στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, αποτελούμενο από 10-12 ηγετικά στελέχη, και περίπου 25 εκτελεστικά τα οποία εκτελούν εντολές σε τουλάχιστον 10 φυλακές στην Ελλάδα.

  Στελέχη του ελληνικού, του αλβανικού και του γεωργιανού οργανωμένου εγκλήματος «κάνουν κουμάντο» σε τουλάχιστον δέκα φυλακές της χώρας αναφέρει σε δημοσίευμα της περιοδικό «Επίκαιρα». Τα κυκλώματα του οργανωμένου εγκλήματος, συνεργάζονται μεταξύ τους στον κοινό συντονισμό των ομάδων που έχει στηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, Τρικάλων, Διαβατών, Δομοκού, Μαλανδρίνου, Γρεβενών, Αλικαρνασσού, Ιωαννίνων, Λαρίσης και Κέρκυρας.
 

  Οι «επιχειρηματικές» δραστηριότητες των εγκληματικών ομάδων που δρουν μέσα στις φυλακές έχουν να κάνουν με την διακίνηση όπλων που χρησιμοποιούν σε απόπειρες απόδρασης, την διακίνηση ναρκωτικών όλων των ειδών, την προμήθεια κινητών τηλεφώνων παλαιών αλλά και smartphones, καρτών Sim, τηλεοράσεων ενώ τελευταία έχουν εμφανιστεί στις ελληνικές φυλακές μέχρι και tablets αναφέρει το δημοσίευμα.

  Ο μεγάλος αριθμός χειροβομβίδων και άλλων όπλων που βρέθηκε στο κελί του Βλαστού και άλλων κρατουμένων στις φυλακές Τρικάλων, έχουν οδηγήσει την ηγεσία της ΕΛΑΣ στο συμπέρασμα ότι τα κυκλώματα συνεργάζονται με σωφρονιστικούς υπαλλήλους αλλά και με μικρά παραδικαστικά κυκλώματα.
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου