Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Οι εξωτερικοί Φρουροί πυροβολούσαν Αστυνομικούς κατά την απόδραση απο τις φυλακές Τρικάλων (έγγραφα).



 
«Δεχθήκαμε πυρά από την πλευρά των φρουρών της φυλακής των Τρικάλων!». Σε αυτή την αναφορά, που διαμορφώνει νέα δεδομένα στην...

αιματηρή απόδραση των Τρικάλων αλλά και στον επακόλουθο τραγικό θάνατο της 25χρονης στα Ίσθμια, προχώρησαν τέσσερις αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και του Τμήματος Ασφαλείας Τρικάλων που είχαν σπεύσει επί τόπου.

Οι τέσσερις ένστολοι στις καταθέσεις τους που αποκαλύπτει «Το Βήμα» αναφέρονται κατηγορηματικά για πυροβολισμούς που δέχονταν κυρίως από τις σκοπιές της ανατολικής πλευράς των φυλακών Τρικάλων, οι οποίοι συνδυάζονταν με τα πυρά που έριχναν από ένα βαν οι συνεργοί των επικίνδυνων αλβανών δραπετών.

Αποτέλεσμα ήταν οι καθηλωμένοι αστυνομικοί των Τρικάλων να μην μπορούν να καταδιώξουν τους κακοποιούς, με τα γνωστά βεβαίως επακόλουθα.

Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων πάντως, κανείς από τους αλβανούς δραπέτες που είχαν σκαρφαλώσει στην ταράτσα των φυλακών δεν είχε όπλα μαζί του, επομένως δεν ήταν αυτοί που πυροβόλησαν κατά των αστυνομικών.

Οι καταθέσεις των τεσσάρων αστυνομικών διαψεύδουν αρχικές αναφορές στελεχών του υπουργείου Δικαιοσύνης και της ΕΛ.ΑΣ. ότι «δεν υπήρχε κανένα ζήτημα παρεμπόδισης των αστυνομικών από φρουρούς των φυλακών».

Παράλληλα δημιουργεί μείζον ζήτημα, σε συνδυασμό και με τις περίεργες παραλείψεις σωφρονιστικών υπαλλήλων για τυχόν υποβοήθηση «εκ των έσω» του σχεδίου απόδρασης από τις φυλακές Τρικάλων.

Την ίδια ώρα αστυνομικοί που επέβαιναν σε άλλο περιπολικό και οι οποίοι δεν αντέδρασαν κατά την ώρα της επίθεσης στις φυλακές, κατέθεσαν ότι στο σχέδιο απόδρασης συμμετείχαν και οι επιβάτες ενός τρίτου οχήματος αλλά και μιας τετράτροχης μοτοσικλέτας «γουρούνας» που στέκονταν κοντά στο σημείο της επίθεσης.

Τι κατέθεσαν οι αστυνομικοί

Οι επίμαχες καταθέσεις των αστυνομικών δόθηκαν στις 22 Μαρτίου, λίγη ώρα μετά την καλά οργανωμένη επιχείρηση φυγής των αλβανών κακοποιών από τα Τρίκαλα.

Ο 50χρονος αρχιφύλακας Β. Ντ. που υπηρετεί στο Τμήμα Ασφαλείας Τρικάλων κατέθεσε ότι προσέγγισε με υπηρεσιακό όχημα τον χώρο των φυλακών, το οποίο και παρκάρισε πίσω από άλλο αυτοκίνητο της ΟΠΚΕ Τρικάλων, αστυνομικοί της οποίας τον ειδοποίησαν ότι δέχονταν πυρά. Στη συνέχεια ανέφερε:«Τότε ακριβώς δεχθήκαμε προς το μέρος μας πυροβολισμούς οι οποίοι προέρχονταν από τη σκοπιά της φυλακής που βρίσκεται στο ανατολικό μέρος της καθώς επίσης και από ένα λευκό όχημα τύπου βαν, που ήταν σταθμευμένο στη διασταύρωση που οδηγεί στο χωριό Ζηλευτή, περίπου διακόσια μέτρα μακριά μας. Επειδή βρισκόμασταν ακριβώς στη μέση των διασταυρωμένων πυρών καλυφθήκαμε μέσα στο κανάλι και σε κάθε κίνησή μας να σηκωθούμε δεχόμασταν καταιγισμό πυρών και κατά ριπάς και κατά βολή».

Ο 40χρονος αρχιφύλακας Γ. Π., από το Τμήμα Ασφαλείας Τρικάλων κι αυτός, κατέθεσε: «Δεχόμασταν διασταυρωμένα με ανθρωποκτόνο πρόθεση πυρά αυτόματων όπλων, πιθανόν Καλάσνικοφ, από τουλάχιστον τρία άτομα από την πλευρά που ήταν το αυτοκίνητο τύπου βαν που προανέφερα, διασκορπισμένα όμως σε απόσταση 100-150 μέτρων μέσα στα χωράφια αλλά κι από την πλευρά της σκοπιάς των φυλακών».

Ο 44χρονος υπαρχιφύλακας Β. Κ. της ομάδας ΟΠΚΕ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων υπογράμμισε: «Πλησιάζοντας τις φυλακές είδαμε ότι υπήρχε ένα σταθμευμένο βαν και υπήρχαν άτομα που έφεραν βαρύ οπλισμό, πιθανόν πολεμικά τυφέκια και Καλάσνικοφ και πυροβολούσαν εναντίον μας. Παράλληλα από τη σκοπιά νούμερο πέντε της φυλακής δεχόμασταν επίσης πυρά».

Στην επιβεβαίωση αυτής της αναφοράς προχώρησε και ο 44χρονος υπαρχιφύλακας της ΟΠΚΕ Τρικάλων Α. Β. που κατέθεσε κατηγορηματικά ότι «δεχόμασταν πυρά από το μέρος της 5ης σκοπιάς». Στη συνέχεια δε συμπληρώνει: «Εάν δεν προλαβαίναμε να καλυφθούμε γρήγορα, σίγουρα τώρα θα είμαστε νεκροί, γιατί όπως σας προανέφερα τα πυρά που δεχόμασταν από τη σκοπιά των φυλακών αλλά κι από την πλευρά που ήταν σταθμευμένο το λευκό αυτοκίνητο τύπου βαν, με αυτόματα όπλα ήταν ανθρωπόκτονα».

«Το Βήμα» επικοινώνησε εκ νέου με υψηλόβαθμο στέλεχος της λεωφόρου Κατεχάκη που αναφέρθηκε σε «πιθανή ψευδαίσθηση των τεσσάρων αστυνομικών ότι πυροβολούνταν από τη σκοπιά». Σημείωσαν ωστόσο ότι οι σχετικές βαλλιστικές εξετάσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί.

eggrafa apodrash Trikala 3-4-2013

 

eggrafa apodrash Trikala2 3-4-2013



















ΠΗΓΗ:eglimatikotita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου