Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Αναστάτωση στις νέες φυλακές Χανίων



Μικροένταση επικράτησε το μεσημέρι στο νέο κατάστημα κράτησης «Κρήτη 1» στην Αγιά Χανίων, όταν 16 Έλληνες κρατούμενοι δήλωσαν ότι αρνούνται να μπουν στα κελιά τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες κράτησής τους.

Η αναστάτωση προκλήθηκε μετά το μεσημεριανό γεύμα, όταν οι συγκεκριμένοι κρατούμενοι αρνήθηκαν να μεταβούν στα κελιά τους, αντιδρώντας στην πρακτική τρίκλινα δωμάτια να δέχονται τέσσερις κρατουμένους.

Ακολούθησε ολιγόλεπτη διαπραγμάτευση παρουσία του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης, Μανώλη Παραβολιδάκη, του Αστυνομικού Διευθυντή Χανίων, Αρτεμη Κουτσαφτάκη και του εισαγγελέα-επόπτη των φυλακών, που είχε ως αποτέλεσμα οι κρατούμενοι να επιστρέψουν στα κελιά τους.

Συμφωνήθηκε να ετοιμάσουν ένα υπόμνημα στο οποίο θα καταγράφουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να το αποστείλουν στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στις νέες φυλακές Χανίων, λόγω έλλειψης προσωπικού, λειτουργούν δυο από τις πέντε πτέρυγες, με αποτέλεσμα σε περίπου 40 τρίκλινα κελιά να έχουν τοποθετηθεί επί πλέον κρεβάτια.

ΠΗΓΗ:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου