Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

ΣΧΕΔΙΑΖΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΛΚΕΤ ΡΙΖΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ

rizai
Oι Αλβανοί φονιάδες σχεδίαζαν την απόδραση του επικίνδυνου κακοποιού Αλκέτ Ριζάι!
Οι επικεφαλής αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, μετά την ανάλυση συνομιλιών που είχαν υποκλαπεί από τους «κοριούς» της ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ανάμεσα στον Αλκέτ Ριζάι και άτομα του εγκληματικού «διευθυντηρίου», που αποτελούσαν τον «συνδετικό κρίκο» με τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, έχουν καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα!
Πιο συγκεκριμένα οι Αλβανοί δραπέτες, είχαν σκοπό να προβούν  σε νέα πολεμική επιδρομή με μεγάλη δύναμη πυρός εναντίον των φυλακών Δομοκού και με ΤΝΤ θα ανατίναζαν τον εξωτερικό τοίχο-περίφραξη για να διαφύγει ο «συμπατριώτης» τους! Τα πράγματα παίρνουν ανησυχητική διάσταση! 
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Βραδυνής», τουλάχιστον τρεις από τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, Κόλα, Κούπα, Λίκα και ο θείος του τελευταίου, προέβαιναν στις προπαρασκευαστικές ενέργειες για την επιχείρηση απόδρασης του Ριζάι. Οι δραπέτες, οκτώ τότε, μετά τα αλεπάλληλα τετ α τετ -τουλάχιστον τέσσερα- με αστυνομικούς στην περιοχή της Μάνδρας Αττικής και την Κόρινθο με τον θάνατο της 25χρονης κοπέλας, κινήθηκαν προς την περιοχή της Καρδίτσας και Λάρισας. Ενδιάμεσα είχε συλληφθεί σε ληστεία σούπερ μάρκετ στο Περιστέρι ο 38χρονος Ερμάλ Λίτα ή Ντρεμπάτα, ενώ φαίνεται πως είχε καταφέρει να διαφύγει ο 41χρονος Αντμιρ Μουρατάι.
Ο τελευταίος μαζί με τον 25χρονο Κλεμέντ Κάλα και έναν αλβανό κακοποιό κατηγορούμενο για κλοπές και διακίνηση ναρκωτικών, στις 16 Μαίου, εισέβαλλαν στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Πλ. Δικαστηρίου της Λάρισας. Άρπαξαν περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν αν αυτοί οι δραπέτες διέφυγαν στην Αλβανία, ή θα «χρηματοδοτούσαν» και θα συμμετείχαν στην πολεμική επιχείρηση απόδρασης του Αλκέτ Ριζάι.
Το χρονικό
Κάποιοι από τους δραπέτες στις αρχές Ιουνίου, έκλεψαν από την Καρδίτσα ένα αυτοκίνητο μάρκας Σεβρολέτ και με αυτό έφθασαν στον Πάνορμο Ερατεινής. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο βρέθηκε μόλις χθες, καμουφλαρισμένο, σε δασώδη περιοχή του Παρνασσού. Στις 8 Ιουνίου έκλεψαν το αυτοκίνητο μάρκας Βόλβο του πρώην υφυπουργού Ανάπτυξης Απόστολου Ανδρεουλάκου και ένα ακόμη μάρκας Μερσεντές του πρώην πρώην Διοικητή της ΔΕΗ Γιώργου Μπιρδιμήρη. Δύο ημέρες αργότερα το Μερσεντές εντοπίζεται από τους αστυνομικούς να κινείται κοντά στον Παρνασσό. Προσπαθούν να το καταδιώξουν αλλά αυτό χάνεται. Λίγο αργότερα εντοπίζεται καμμένο ολοσχερώς στην περιοχή Λιβάδι Φθιώτιδας.
Σε κοντινή απόσταση εντοπίζεται μέσα στο δάσο καμουφλαρισμένο με κλαδιά και το Βόλβο του πρώην υφυπουργού. Στο εσωτερικό του εντοπίζονται 5,5 κιλά στρατιωτικής εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ, ένα πολεμικό καλάσνικοφ, περίπου 700 σφαίρες του πολεμικού όπλου, 50 μέτρα καλώδιο πυροδότησης, πολλοί πυροκροτητές και ρουχισμός που περιελάμβανε φόρμες παραλλαγής. Εκεί φαίνεται να ματαιώθηκε το σχέδιο για την επιχείρηση απόδρασης του Ριζάι και ξεκίνησε το θρίλερ εντοπισμού τους. Ακολούθησε η δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Ανδριτσόπουλου στο Δίστομο Βοιωτίας, το κυνήγι στα βουνά, η ενέδρα των αστυνομικών με τον θάνατο του Λίκα και του θείου του.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, θεωρούν πολύ πιθανόν η απόπειρα απόδρασης του Αλκέτ Ριζάι από τις φυλακές Μαλανδρίνου, με το ομοίωμα τηλεχειριζόμενης βόμβας-«τρανζίστορ» και την 24ωρη ομηρία πέντε σωφρονιστικών υπαλλήλων να μην ήταν «απόφαση της στιγμής» όπως υποστήριζε αργότερα ο διαβόητος κακοποιός αλλά να είχε σκοπό την μεταφορά του σε άλλες φυλακές, πιο «εύκολες» για τον σχεδιασμό πολεμικής επίθεσης απ' έξω και καλύτερη πρόσβαση σε αυτές. Κι αυτό έγινε, όταν στις 8 Απριλίου μεταφέρθηκε στις φυλακές Δομοκού. Ήταν η στιγμή που το «διευθυντήριο» ξεκίνησε την προεργασία απόδρασής του χρησιμοποιώντας τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, που είχαν αποδράσει λίγες ημέρες νωρίτερα.

ΠΗΓΗ:makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου