Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Την απόδραση του Ριζάι σχεδίαζαν οι Αλβανοί δραπέτες των Τρικάλων!

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι και εξωτερικοί φρουροί ζητούν να αλλάξει φυλακή! 

Το πλάνο τους ήταν να επιτεθούν στις φυλακές Δομοκού, ανατινάζοντας τον εξωτερικό τοίχο ή να χτυπήσουν σε μια από τις συχνές μεταγωγές του συμπατριώτη τους βαρυποινίτη προς το νοσοκομείο Λαμίας ..

Οι πληροφορίες ότι οι δραπέτες των φυλακών Τρικάλων σχεδίαζαν να επιτεθούν στις φυλακές Δομοκού, ανατινάζοντας τον εξωτερικό τοίχο ή να χτυπήσουν σε μια από τις συχνές μεταγωγές του Αλκέτ Ριζάι προς το νοσοκομείο Λαμίας, για να τον απελευθερώσουν, έχουν αναστατώσει τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και τους εξωτερικούς φρουρούς, που ζητούν επιτακτικά να αλλάξει φυλακή ο επικίνδυνος βαρυποινίτης!

 Οι ενδείξεις συνδέουν την ομαδική απόδραση των Αλβανών με τις κινήσεις του συμπατριώτη τους βαρυποινίτη. Η επίθεση στις φυλακές Τρικάλων για την απελευθέρωσή τους είχε γίνει στις 22 Μαρτίου, μόλις πέντε ημέρες μετά την ανεξήγητη ομηρία σωφρονιστικών υπαλλήλων με εκρηκτικό μηχανισμό «μαϊμού» από τον Ριζάι, που απαιτούσε να του δοθεί αυτοκίνητο, για να διαφύγει από το χώρο των φυλακών Μαλανδρίνου. Ίσως όλη η ιστορία έγινε, για να μεταχθεί στις πιο ευάλωτες φυλακές Δομοκού, όπως και συνέβη!

 Στις 5 Ιουνίου, ο Ριζάι ζήτησε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Λαμίας με το αιτιολογικό ότι πάσχει από παγκρεατίτιδα. Τα μέτρα ασφαλείας κρίθηκαν ανεπαρκή κι έτσι μετήχθη κάτω από άκρα μυστικότητα και με συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, απ' όπου επέστρεψε στο Δομοκό.

 Ήδη, εκείνη την περίοδο οι δραπέτες κινούνταν στην ευρύτερη περιοχή και μάλιστα στις 11 Ιουνίου είχαν κλέψει το Volvo του πρώην υφυπουργού Απόστολου Ανδρεουλάκου και την μπλε 500άρα Mercedes του πρώην διοικητή της ΔΕΗ, Γιώργου Μπιρδιμίρη, έξω από τα εξοχικά τους στον Πάνορμο Φωκίδας.

 Το δεύτερο βρέθηκε καμένο στο Λιβάδι Αράχωβας, αλλά αυτό του Απόστολου Ανδρεουλάκου εντοπίστηκε κρυμμένο κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο της Αράχωβας, έχοντας μέσα μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών ΤΝΤ με πυροκροτητές, ένα καλάσνικοφ και ρούχα παραλλαγής.

 Όλα αυτά κάνουν τους υπαλλήλους των φυλακών Δομοκού να ζητούν να μεταχθεί σε άλλη φυλακή ο Ριζάι, καθώς το προσωπικό του σωφρονιστικού καταστήματος έχει μειωθεί σημαντικά και το αστυνομικό τμήμα της περιοχής διαθέτει μόνο τρεις αστυνομικούς τις νυχτερινές ώρες!

ΠΗΓΗ:eglimatikotita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου