Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Βλαστός Bank: Δάνεια μέσα από τη φυλακή



Ακόμη και τοκογλύφος φαίνεται ότι είχε γίνει ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός καθώς φαίνεται ότι είχε στήσει ένα… παράρτημα Βλαστός Bank μέσα στις φυλακές και χορηγούσε δάνεια σε ιδιοκτήτες γνωστών εστιατορίων και μπαρ, κυρίως της περιοχής του Κολωνακίου και των νότιων προαστίων της Αττικής.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso για την άγνωστη ενασχόληση με «τραπεζικού» τύπου συναλλαγές ενημέρωσε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας η ξαδέλφη του Λίτσα, μέσα από τις καταθέσεις που είχε δώσει μετά την ανακάλυψη της βόμβας έξω από το σπίτι της στη Μεταμόρφωση.
Με βάση το περιεχόμενο της δικογραφίας επιχειρηματίες του Κολωνακίου είχαν λάβει δάνειο της τάξης των 30.000 ευρώ από το Βλαστό, προκειμένου να ανοίξουν σε κεντρικό σημείο gourmet εστιατόριο με τη φίρμα γνωστής αλυσίδας.
Ο ένας από τους ιδιοκτήτες ήταν παλιός γνώριμος του Βλαστού και είχε καταφέρει να εξασφαλίσει δάνειο με τόκο μόλις 5%! Την είσπραξη των δόσεων είχε αναλάβει το δεξί χέρι του Βλαστού τότε, η Λίτσα, που τελικά «έδωσε» ολόκληρη τη μαφιόζικη οργάνωση.
Επίσης ο βαρυποινίτης φέρεται ότι είχε χορηγήσει δάνειο σε γνωστό επιχειρηματία προκειμένου να αγοράσει μία θαλαμηγό, την οποία ελλιμένισε σε μαρίνα της Αττικής και τη μετέτρεψε σε πλωτό νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, αλλά και σε κρυφό χώρο για prive πάρτι με τη συμμετοχή επώνυμων Αθηναίων.
Ο βαρυποινίτης είχε επίσης αναπτύξει ένα ολόκληρο δίκτυο μέσα από τη φυλακή προκειμένου να ξεπλένει και τα χρήματα από τις παράνομες δραστηριότητες του μέσω των δανείων που χορηγούσε. Χρήματα τα οποία ήταν «χτυπημένα» όπως τα λίτρα από την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.
Παράλληλα δάνεια από το Βλαστό φέρεται ότι πήραν και ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων των νοτίων προαστίων προκειμένου να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους ή να ενισχύσουν τη ρευστότητά τους.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου