Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Επίθεση στον διευθυντή της Φυλακής Χανίων

» Σκηνικό έντασης χθες στο Κατάστημα Κράτησης “Κρήτη 1”
fylakh3Επίθεση με χτυπήματα στο πρόσωπο, δέχθηκε από δεκάδες κρατουμένους ο διευθυντής του καταστήματος Κράτησης “Κρήτη 1” κ. Γιώργος Κονταξάκης χθες το μεσημέρι, λίγο μετά το τέλος της στάσης που είχαν κάνει οι κρατούμενοι.
Τα χτυπήματα που δέχθηκε  στο πρόσωπο προκάλεσαν τον τραυματισμό του στο μάτι και σε άλλα σημεία. Ο κ. Κονταξάκης πήγε στο Νοσοκομείο Χανίων για τις πρώτες βοήθειες και το απόγευμα επέστρεψε σπίτι του.
Τα γεγονότα έγιναν σε μία  Πτέρυγα της Φυλακής, στην οποία βρίσκονται κυρίως αλλοδαποί από τη Γεωργία.
KONTAXAKIS GIORGOS 233Μιλώντας στα “Χ.Ν.” ο διευθυντής σημείωσε πως όλα ξεκίνησαν το πρωί. «Ηταν ένας έλεγχος ρουτίνας -απ’ αυτούς που γίνονται στα Σωφρονιστικά Καταστήματα από πληροφορίες που είχαμε. Στην έρευνα βρέθηκαν πράγματα που με βάση τον κώδικα απαγορεύεται να υπάρχουν μέσα στη Φυλακή. Αυτοσχέδια μαχαίρια και κινητά τηλέφωνα. Από κρατουμένους υπήρξαν απειλές και βρισιές προς τους συναδέλφους και αντίδραση ως προς την έρευνα. Μετά από αυτά ο Εισαγγελέας ενημερώνει την Αστυνομία και την Πυροσβεστική -όπως προβλέπει ο νόμος σε τέτοιες καταστάσεις. Οι κρατούμενοι με κάποιον τρόπο μπλόκαραν τις ηλεκτρονικές πόρτες με τις οποίες κλείνει η Πτέρυγά τους και είχαν βγάλει τα στρώματά τους απ’ τα κελιά», σημειώνει ο κ. Κονταξάκης.
Στις Φυλακές έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη αποτελούμενη από άντρες των ΤΑΕ, της ασφάλειας και δύο πυροσβεστικά οχήματα προκειμένου να παρέμβουν αν υπάρξει θέμα φωτιάς. Μετά τη 1μ.μ. έφτασαν και άντρες των ΕΚΑΜ από το Ηράκλειο.
Στη 1.30 το μεσημέρι ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις με τους κρατουμένους από τον διευθυντή της φυλακής, τον αστυνομικό διευθυντή Χανίων κ. Δασκαλάκη και τον Εισαγγελέα.
«Συμφωνήθηκε ότι το θέμα έχει “κλείσει” και ότι επιστρέφουν στα κελιά. Πάω να τους βάλω στα κελιά. Πήρα την πρωτοβουλία ως διευθυντής, ώστε να εξομαλύνω την όλη διαδικασία. Αυτοί το εξέλαβαν ως αδυναμία, γιατί με είδαν μόνο και όταν έχεις να κάνεις με κακοποιούς και οργανωμένο έγκλημα τι περιμένεις; Και ενώ μου έλεγαν ότι «πεις κ. διευθυντά», μου επιτέθηκαν. Πάρα πολλοί. Αρχισαν να με χτυπούν όπου μπορούσαν. Σε αυτές τις περιπτώσεις κάποιοι μεσολαβούν. Οι κακοποιοί οι ίδιοι ξέρουν μέχρι που να το πάνε και κάποιοι παρενέβησαν λέγοντας «ηρεμήστε», «μην τον χτυπάτε» και έτσι μπόρεσα και διέσχισα τα 10 – 15 μέτρα για να φτάσω στους συναδέλφους. Διαφορετικά θα με είχαν πιάσει όμηρο. Απλά τώρα είμαι με το ένα μάτι κλειστό», μας είπε ο κ. Κονταξάκης.
Μετά τα γεγονότα αυτά θα ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος όλων όσων έχουν πρωταγωνιστήσει στα γεγονότα καθώς τα πάντα έχουν καταγραφεί από τις κάμερες. Αυτό που επισημαίνει ο κ. Κονταξάκης είναι ότι «ως  Υπηρεσία δεν κάναμε κανένα λάθος, ακολουθήθηκε όλη η νόμιμη διαδικασία».

ΠΗΓΗ:haniotika-nea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου